Γιώργος Ζαχαριάδης

Μεταγραφές ξεκούραστων ποδοσφαιριστών

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τις μεταγραφές του "Δικεφάλου" και το βασικό χαρακτηριστικό τους. Ποια είναι η λογική του ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι;

Αν το φιλοσοφήσεις, υπάρχει μια λογική βάση. Μπορεί να μην επιλέγονται σπουδαία ονόματα, αλλά, επιλέγονται ορισμένοι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολλές συμμετοχές την περασμένη περίοδο ή μπορεί να μην έχουν σχεδόν καθόλου συμμετοχή εδώ και έξι- επτά μήνες.

Στην ουσία, τέτοιοι ποδοσφαιριστές, να, καλή ώρα σαν τον Γκολάσα από το Ισραήλ, είναι ξεκούραστοι. Γέμισαν τις μπαταρίες του με ένα χρόνο αποχής, δεν είχε κανέναν τραυματισμό να τον… πάει πίσω. Ήρθε σχεδόν αμεταχείριστος. Ούτε γρατζουνιά, που λένε στις μάντρες.

Είναι κι αυτή μια λογική. Ο Μαντούρο, ο Μάρτενς ήταν παράλληλες περιπτώσεις. Δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στις ομάδες τους ή είχαν κάποια προβλήματα και το έριξαν για μεγάλο διάστημα στην ξεκούραση.

Χρειάζονται και τέτοιοι ποδοσφαιριστές.
Αν μάλιστα γνωρίζεις –στο μέτρο του εφικτού- ότι τέτοιοι ποδοσφαιριστές θα σε βοηθήσουν και δεν θα στοιχίσουν ένα σωρό χρήματα, τότε τον υπογράφεις.

Ε, καλά, με τον Μαντούρο και τον Μάρτενς δεν έγινε έτσι ακριβώς, αλλά, είναι όλες οι περιπτώσεις το ίδιο… Δεν μπορεί να περιμένεις να σου βγουν όλες οι επιλογές που κάνεις σε μια μεταγραφική περίοδο.

Αν υπήρχε 100% επιτυχία, δεν θα συζητούσαμε σήμερα για τον Γκολάσα και άλλους ποδοσφαιριστές της χαμηλής κατηγορίας. Θα μιλούσαμε για ποδοσφαιριστές που μπορούν να σταθούν στα γήπεδα των προκριματικών του ChampionsLeague.

Όλα αυτά με απασχολούν γιατί έχουν σφηνώσει στο μυαλό μου εκείνα τα λόγια του Άγγελου Αναστασιάδη, που αφορούσαν στον Αμαφούλε. Ότι δηλαδή το παλικάρι, το μπερδεμένο, στοίχισε 30 χιλιάδες και ο… εφιάλτης εξακολουθεί να το στοιχειώνει, αλλά, κανείς δεν κοιτά ότι μετά φαγώθηκαν 300 εκατομμύρια.

Δεν ξέρω αν απευθυνόταν σε κάποιον συγκεκριμένα κι αν αυτός ο «κάποιος» του ζήτησε εξηγήσεις… Γιατί τέτοιοι «κάποιοι» υπάρχουν ακόμη στην ομάδα και είναι άμεσοι συνεργάτες του, ειδικά τώρα στις μεταγραφές.

Αν είναι να το συζητήσουμε πόσα ξοδεύονται κι αν όλα αυτά ξοδεύονται σωστά, ας το συζητήσουμε περιμένοντας να δούμε πόσα θα προσφέρει αυτό το παλικάρι, το παροπλισμένο, που για να παίξει τα επόμενα τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ, θα στοιχίσει κοντά στο 1,5 εκατομμύριο. Αυτό μοιάζει δίκαιο.

Πάντως, σας εγγυώμαι ότι για τον Ισραηλινό, οι αποδοκιμασίες θα ξεκινήσουν από νωρίς, αν τυχόν δεν δείξει ότι μπορεί να σταθεί. Θα λένε ότι κάποιοι έχουν καταντήσει την ομάδα κέντρο αποκατάστασης. Και άλλα τέτοια.

Γιώργος Ζαχαριάδης
zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x