NBA

Παπανικολάου: «Θα ήμουν ανόητος…»

Ευκαιρία που δεν ήθελε να μετανιώσει κάποια στιγμή πως άφησε ανεκμετάλλευτη χαρακτήρισε την πρόταση των Ρόκετς ο Κώστας Παπανικολάου. Τι είπε για την προσαρμογή του και το θρίαμβο του 2006.

Είτε πετύχει είτε όχι, ο Κώστας Παπανικολάου δεν θα μετανιώσει ποτέ για την απόφασή του να παίξει στο ΝΒΑ, όπως δήλωσε. Ο 24χρονος φόργουορντ μίλησε για την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα, αλλά και το θρίαμβο της Εθνικής επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ το 2006.

Αναλυτικά, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για:

-το λόγο που επέλεξε να μετακομίσει φέτος στο ΝΒΑ: «Η ομάδα έδειξε πως ήθελε πολύ να έρθω. Μίλησα με τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας και τον κόουτς και είδα ότι με ήθελαν. Μετά την πρόταση που μου έκαναν είπα πως θα ήμουν ανόητος να μην την αποδεχτώ και δεν θα ήθελα σε πέντε χρόνια να έχω μετανιώσει που δεν ήρθα. Υπήρχαν μεγάλοι παίκτες που είχαν την ευκαιρία να πάνε στο ΝΒΑ και δεν το έκαναν. Για μένα είναι ένα όνειρο και ήθελα να το κάνω πραγματικότητα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω ή όχι στο ΝΒΑ, αλλά όταν κάνω τον απολογισμό στην καριέρα μου θα λέω πως τουλάχιστον το δοκίμασα».

-την προσαρμογή του στο ΝΒΑ: «Είναι μια μακρά διαδικασία όταν έρχεσαι από την Ευρώπη, υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά ήμουν προετοιμασμένος για τέτοιες άσχημες στιγμές. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να προσπαθώ για την ομάδα μου. Κάποια στιγμή όλα θα είναι καλά».

-το τι πρέπει να αλλάξει στο παιχνίδι του: «Πρέπει να προσαρμοστώ στην ταχύτητα και τη δύναμη του παιχνιδιού. Δεν νιώθω άγχος, αλλά ξέρω πως θα χρειαστώ το χρόνο μου για να προσαρμοστώ. Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία πρέπει να προσαρμοστώ και να βελτιώσω».

-τις διαφορές μεταξύ Ευρώπης και ΝΒΑ: «Ήξερα πως τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά εδώ. Έχουμε 3-4 παιχνίδια την εβδομάδα και κάθε βράδυ πρέπει να είσαι έτοιμος να αντεπεξέλθεις, ακόμη και μετά από μια άσχημη ήττα. Ακόμη και η απόσταση στο τρίποντο είναι διαφορετική».

-τη χρονιά του στην Μπαρτσελόνα: «Είχα μια καταπληκτική χρονιά στην Μπαρτσελόνα. Έκανα πολλούς φίλους, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα κι έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εκεί. Είναι ένας σύλλογος παγκοσμίου βεληνεκούς, υπάρχει παντού».

-τη νίκη της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ του 2006 επί των ΗΠΑ: «Πιστεύω πως ήταν η μεγαλύτερη στιγμή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ η νίκη επί των ΗΠΑ με παίκτες όπως ο Λεμπρόν, ο Ουέιντ και ο Χάουαρντ. Ήμουν στο χωριό μου και ήταν κάτι τρελό για όλους μας. Δεν κερδίζεις κάθε μέρα τις ΗΠΑ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x