Κολύμβηση

Παπαστάμος: «Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έκανα - Πρέπει να το επαναλάβω στο Τόκιο»

Την απόλυτη ικανοποίηση του για το ρεκόρ στην Βουδαπέστη εξέφρασε ο Αλέξανδρος Παπαστάμος, δίνοντας το έναυσμα της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Μπορεί να έχουν περάσει περίπου τρία 24ωρα από την ώρα που ο Αλέξανδρος Παπαστάμος κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. μικτή ατομική στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, όμως ο ίδιος δεν δείχνει ακόμα να έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του επιτεύγματος του.

Ο 18χρονος κολυμβητής, κάτοχος πλέον του παγκοσμίου και του πανελληνίου ρεκόρ, μίλησε για την προ ημερών επιτυχία του στην Βουδαπέστη αλλά και για την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Το έχω πιστέψει, όμως δεν έχω καταλάβει πλήρως το μέγεθος της επιτυχίας. Πλέον τα δεδομένα αλλάζουν λόγω της τελευταίας επίδοσης. Πια, κύριος στόχος είναι να επαναλάβω κάτι παρόμοιο στο Τόκιο. Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Το έκανα το Σάββατο και πρέπει να το κάνω και του χρόνου στους Ολυμπιακούς. Δεν θα αλλάξω κάτι ιδιαίτερο στην προετοιμασία μου, άλλωστε ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Πρέπει να αφοσιωθώ στις λεπτομέρειες και να δουλέψω περισσότερο».

Μάλιστα, μίλησε για τα τεκταινόμενα της 24ης Αυγούστου, λέγοντας πως «Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Ήξερα ότι το 4.15 που είχα πετύχει στο ευρωπαϊκό δεν ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα όποτε κυνηγούσα κάτι πιο σπουδαίο. Είχα στην άκρη του μυαλού μου μια μεγάλη επίδοση, αλλά όχι το 4.11.93».

Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x