Γιώργος Ζαχαριάδης

Παράγκα και ΠΑΟΚ, πρωτάθλημα και Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για ένα ακόμη διασκεδαστικό κυριακάτικο βράδυ, με ΠΑΟΚ να είναι η… παράγκα, η Λάρισα να γκαρίζει κι ο Ολυμπιακός να μην έχει ομάδα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Θα πρέπει να το συνηθίσουμε. Και το ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, μέχρι… νεοτέρας, αλλά, θα είναι ο πρωταθλητής, αν δεν αυτοκτονήσει, είναι μια «καθημερινότητα» της χρονιάς που κυλά βασανιστικά για πολύ κόσμο.

Ακόμη και για τον ΠΑΟΚτσή είναι ένα θέμα αυτό… Να μην του το δίνουν, να τώρα, τα Χριστούγεννα, να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Ούτε να σκέφτεται ότι υπάρχει πάντα ο Ολυμπιακός για να τον υπολογίζεις ως αντίπαλο, αν και δεν βλέπετε, δεν σκοράρει, δεν μπορεί γενικά…

Ούτε να σκέφτεται ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα -λένε- που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, έχει… θέλξει με τις εμφανίσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη, νομίζεις ότι έχει μεταμορφωθεί σε μια Μπαρτσελόνα σύγχρονης έκδοσης και απειλεί.

Πω, πω!!!

Ο τρόμος της Τούμπας.

Εγώ το έχω φωνάζει πολλές φορές και του γνωρίζουν πολύ καλά οι κοντινοί μου, έχω καταθέσει την οπαδική μου ταυτότητα πριν από 32 χρόνια. Και νωρίτερα, να μη σας πω.

Όχι ότι αυτό θα δώσει απαντήσεις ή θα με τοποθετήσει σε καρέκλα του αντικειμενικού. Δεν υπάρχει αντικειμενικός παρατηρητής, κριτής ή δημοσιογράφος όσο εκφράζει τις εκτιμήσεις του. Είναι υποκειμενική η κριτική.

Δεν βλέπω ότι μπορεί να λήξει διαφορετικά η φετινή περιπέτεια.

-Θέλετε με πέναλτι της συμφοράς, μας θέλετε με την εικόνα του ΠΑΟΚ να θυμίζει τον Ολυμπιακό στα ντουζένια, όταν δεν νικούσε με τίποτα και τα παιχνίδια έπαιρναν παράταση μέχρι το 102 (κάτι θυμάμαι στη Λειβαδιά…).

-Θέλετε να είναι απόλυτα πειστικός στις εμφανίσεις του και να μην αφήνει τον αντίπαλο να αναπνεύσει.

-Θέλετε με ισοπαλίες, με ήττες, με… άνευ αγώνα.

Ναι, μοιάζει και είναι σχεδόν αλαζονικό, αλλά, είναι και η πραγματικότητα που τη βλέπουμε μπροστά μας και το τρένο δεν ξεφεύγει από τις ράγες.

Είναι κι ότι ο Ιβάν Σαββίδης, που είναι ο ηγέτης, κι ότι επιλέγει να κάνει στο γήπεδο δεν είναι το καλύτερο, αλλά, δεν είναι ποτέ στο γήπεδο.

Καταλαβαίνετε ότι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες να γίνει η στραβή.

Ναι, και πάλι είχαμε θέμα με τον διαιτητή. Το παίζει καλά τον ΠΑΟΚ. Τον έχει σε μια… εκτίμηση. Αλλά δεν είναι αυτός που θα το καθορίσει το αποτέλεσμα και θα στείλει το πρωτάθλημα στο Ροστόφ, επειδή όλοι νομίζουμε ότι του το χρωστάνε από πέρσι. Ή τέλος πάντων, είναι ότι ο Σαββίδης έβαλε ήδη ένα σκασμό λεφτά και είναι καιρός να τον κρατήσουμε ζεστό και να μην απογοητευθεί και σηκωθεί και φύγει.

Αυτά τα τερτίπια της Λάρισας, με τις ανακοινώσεις που πέφτουν από το ημίχρονο, με εντυπωσιακό ρυθμό (4 ή 5 συνολικά) έχουν τη λογική τους. Και εμπνευσμένες τις λες, όπως έκανε και ο εφευρέτης Χρήστος Πανόπουλος.

Ο Αλέξης Κούγιας είναι λιγότερο ποιητικός, αλλά, η ουσία είναι ότι δεν τρώει κουτόχορτο, καταλαβαίνει ποιος είναι ο ισχυρός και συγχρόνως φτιάχνει ατμόσφαιρα.

Για όσους δεν το παρακολούθησαν, η Λάρισα έβγαλε μερικές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για τον διαιτητή Κοτσάνη, εύστοχες μεν, ολίγο τι υπερβολικές δε. Είχαν μεγάλο βαθμό ρεαλιστικής μεταφοράς του τι προηγήθηκε στο γήπεδο, αλλά, υπήρχε και μια δόση προκατάληψης: «Πάμε στην Τούμπα και θα μας σφάξουν έτσι κι αλλιώς».

Τι μένει από όλα αυτά;

Να, ο ΠΑΟΚ είναι πάντα ευάλωτος, όπως είναι πάντα και αποτελεσματικός.

Αυτό το παραμύθι με το «βάλε τον Ουάρντα» να το ξαναδούμε, δεν είναι για πολλά. Είμαι 200% Λουτσέσκου, ειδικά σε αυτό το θέμα. Για τα άλλα, δεν με ενθουσιάζει, διότι είναι εύκολο να νικήσεις οποιονδήποτε αντίπαλο, εφόσον υπάρχει πολύ και καλό υλικό, πολύ καλύτερο των αντιπάλων.

Κοινώς, Ολυμπιακέ, αν εξακολουθείς να αξιώνεις κάτι σπουδαία από το φετινό πρωτάθλημα, αν προλαβαίνεις, φτιάξε ομάδααααααααα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x