Τάσος Νικολόπουλος

Παραιτήσου, με όσο Κύρος σου έχει απομείνει!

Ο Κύρος Βασάρας παραμένει στη θέση του επιδιαιτητή, την οποία δεν επεδίωξε, παρά το πυρ ομαδόν ΚΑΙ από τους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί;

Πραγματικά αναρωτιέμαι τι εννοούσε ο Κύρος Βασάρας όταν παραδεχόταν δημοσίως ότι βγήκε μπροστά, μετά από προτροπή των FIFA και UEFA, προκειμένου να βοηθήσει να ξεκινήσει το ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα της Super League. Είχε αρχίσει να φαίνεται προς τα πού «πάει το έργο» και χθες (29/9) μπήκε το μεγάλο μπουρλότο. Διότι, μόλις έγιναν γνωστοί οι ορισμοί των διαιτητών της 6ης αγωνιστικής, άρχισε το πυρ ομαδόν. Για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήταν από αναμενόμενη έως σίγουρη τέτοια αντίδραση, αλλά τους ακολούθησε ακόμη και ο Ολυμπιακός.

Την αρχή έκανε ο «δικέφαλος του Βορρά». «Ο Βασάρας αποφάσισε να επωμιστεί την ντροπή που έφερε στο ποδόσφαιρο ο Παππάς. Αυτό απλά αποδεικνύει ότι κακώς δεν πήρε το δρόμο του Γκιρτζίκη ήδη, εφόσον υπηρετούν το ίδιο καθεστώς» ήταν η θέση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, για να ακολουθήσουν οι «πράσινοι», που ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Άξιος ο μισθός του Κύρου Βασάρα. Ο εκλεκτός του ελληνικού συστήματος βγήκε επιτέλους στο προσκήνιο, αποκαλύφθηκε και οι μάσκες έπεσαν. Μεθόδευσε τις προηγούμενες εβδομάδες αλλά πολύ περισσότερο σήμερα, των ορισμό όλων των καλόπαιδων της ελληνικής διαιτησίας».

Λίγο αργότερα τοποθετήθηκαν και οι «κιτρινόμαυροι»: «Αυτή η αλητεία δεν πάει άλλο! Πλανώνται πλάνην οικτράν οι κ.κ. Γκρούτσης και Βασάρας αν νομίζουν ότι μπορούν ακόμα και σήμερα να συμπορεύονται με τα τελευταία απομεινάρια παρατηρητών και διαιτητών της πιο μαύρης εποχής στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!» ήταν η επίσημη θέση της ομάδας, για να έρθουν στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» και να μιλήσουν για μπ…ο! «Η ΕΠΟ έχει την απόλυτη ευθύνη για το χάος στο ποδόσφαιρο και για τους κωμικοτραγικούς ορισμούς διαιτητών από το τρίο Βασάρα, Ντέπυς Κοξένογλου, Θωμά Μητρόπουλου και των κολαούζων τους. Η ανικανότητα της ομοσπονδίας έχει ξεπεράσει τα όρια του γελοίου και έχει μετατρέψει το ποδόσφαιρο σε οίκο ανοχής». Κι έτσι έδεσε το γλυκό.

Δεν θυμάμαι ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν να υπάρχει επίθεση ΚΑΙ από τους τέσσερις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου (έστω για διαφορετικούς λόγους) προς ένα συγκεκριμένο πρόσωπο για τους ορισμούς των διαιτητών και την ΕΠΟ γενικότερα. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του Κύρου Βασάρα για να εκτιμήσω τι σκέφτεται, αλλά αναρωτιέμαι πώς θεωρεί ο ίδιος την βοήθεια. Γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα, θα έρθει η ώρα που οι ανεπιθύμητοι διαιτητές τύπου Σπάθα, Παππά, Αρετόπουλου και σία, θα βγουν πολύ… μπροστά. Δεν θα περιοριστούν ως τέταρτοι, αλλά θα σφυρίξουν παιχνίδια, όπως έκανε την προηγούμενη αγωνιστική ο Μάνταλος και θα κάνει αυτή την αγωνιστική ο Λαμπρόπουλος.

Το ρεπορτάζ λέει ότι μετά τις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου και εφόσον νικήσει η παράταξη της αντιπολίτευσης υπό τον Βαγγέλη Γραμμένο, ο Κύρος Βασάρας και εκτός απροόπτου ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Δημήτρης Γκρούτσης, θα αποτελέσουν παρελθόν. Μέχρι αυτό να συμβεί και επίσημα, ας περιμένουμε. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αλλαγή καθεστώτος στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αλλά προσωπικά αν δεν δω, δεν πιστεύω τίποτε.

Απλώς, μετά το πυρ ομαδόν από τους τέσσερις μεγάλους, αναρωτιέμαι: Είσαι ο Κύρος Βασάρας, έχεις ένα «Α» επίπεδο, έχεις υπάρξει από τους top Έλληνες διεθνείς διαιτητές και έχοντας σφυρίξει σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές οργανώσεις, αλλά και σε παιχνίδια ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με κορυφαία στιγμή τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Συνεχίζεις να βρίσκεται στη θέση του επιδιαιτητή, έχοντας δεχθεί αυτή την επίθεση από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας; Και μάλιστα σε μια θέση, την οποία δεν επεδίωξες, όπως εσύ παραδέχθηκες; Τι άλλο περιμένεις; Με όσο ΚΥΡΟΣ σου έχει απομείνει, παραιτήσου. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για την υστεροφημία σου! Γιατί κάποτε υπήρξες κορυφαίος!

Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x