Πόλο

Παρέμεινε στο «θρόνο» του ο Ολυμπιακός!

Θριαμβευτής Ολυμπιακός, νίκησε 7-5 τη Βουλιαγμένη στον Πειραιά στον πέμπτο τελικό της Α1 πόλο γυναικών και κατέκτησε το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε δύσκολα 7-5 τον Πειραιά τη Βουλιαγμένη στον πέμπτο τελικό της Α1 πόλο γυναικών και με 3-2 νίκες στη σειρά πανηγύρισε τον τίτλο, τον έκτο συνεχόμενο, τπον όγδοο από καταβολής Α1 και δέκατο συνολικά, «ανατρέποντας» το 1-2 προβάδισμα της ομάδας των νοτίων προαστίων, που έμεινε με τη «γλύκα» ξανά της φιναλίστ.

Οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να κάνουν επιμέρους σκορ 2-1 στην τέταρτη περίοδο και έφτασαν στη νίκη, με το υπόλοιπο ματς να είναι ένα κανονικό ντέρμπι.

Ασημάκη και Ελευθερία Πλευρίτου σημείωσαν τα καθοριστικά γκολ για τον Ολυμπιακό στο τελευταίο οκτάλεπτο. Αποθέωση για τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη, που “κρεμάει” το σκουφάκι της.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με την Ασημάκη και η Χαραλαμπιδη ισοφάρισε για τις φιλοξενούμενες. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός είχε το 0/5 στην παίκτρια παραπάνω και η Βουλιαγμένη 0/2.

Η ομάδα των νοτίων προαστίων έφτασε στο 1-2 με τη Χυδηριώτη στο ξεκίνημα του δευτέρου οκταλέπτου. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με το πρώτο του γκολ στην παίκτρια παραπάνω με την Τσουκαλά και προσπέρασε 3-2 με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου, όμως η Βασιλική Διαμαντοπούλου ισοφάρισε σε 3-3 στην ολοκλήρωση της δεύτερης περιόδου.

Οι δύο ομάδες μπήκαν «μουδιασμένες» στο τρίτο οκτάλεπτο και δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε εκείνο το διάστημα. Η Μπάκλινγκ έκανε το 4-3, όμως η Βουλιαγμένη ισοφάρισε με τη Ράινι και η Τσουκαλά με γκολ στην παίκτρια παραπάνω έκανε το 5-4.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 6-4 με την Ασημάκη με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Η Βουλιαγμένη μείωσε σε 6-5 με τη Ράινι. Ο έφορος της ομάδας των νοτίων προαστίων δέχτηκε κόκκινη κάρτα, όπως και η Αλεξία Καμμένου. Η Ελευθερία Πλευρίτου σημείωσε το 7-5 και ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί.

Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 1.36 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο έφορος του ΝΟ Βουλιαγμένης, κ. Τσέβδος, και στο 1.21 πριν από τη λήξη της 4ης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα η προπονήτρια του ΝΟ Βουλιαγμένης, κ. Καμμένου, για έντονη διαμαρτυρία. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έβριζαν και τραγουδούσαν υβριστικά συνθήματα με το εξής περιεχόμενο "που..., λε..., Αλεξία", "Αλεξία, άντε γειά σου, άντε σπίτο που γ... η μαμά σου" και "Αλεξία γ... ο αδερφός σου και ο πρωθυπουργός".


Οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 2-1, 2-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 2, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Πλευρίτου Μ. 1. Μπάκλινγκ 1, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα Στ., Παπαναστασίου, Κανετίδου

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 1, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη, Νίνου Ειρ., Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ρέινι 2, Μαστροκάλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Γιαννοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x