Τεχνολογία

Παρουσίαση Nokia Lumia 630

Δεδομένου ότι το Lumia 520 είναι μία από τις πιο επιτυχημένες Windows Phone συσκευές της Nokia, είναι προφανές ότι ο low-end τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την πλατφόρμα των Windows Phone.

Έτσι, το Lumia 630 είναι πιο σημαντικό από όσο φαίνεται, αφού κυκλοφορεί την περίοδο που η Microsoft έχει εξαγοράσει την φινλανδική εταιρεία και προωθεί το mobile λειτουργικό της σύστημα και τις συσκευές που το χρησιμοποιούν περισσότερο από ποτέ. Η αρχική εντύπωση που θα προκύψει από την επαφή με το 630 είναι αρνητική, λόγω της χρήσης εξόφθαλμα φθηνού πλαστικού. Κανονικά δεν θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση κάτι τέτοιο σε συσκευή χαμηλού κόστους, όμως ο προκάτοχος, το Lumia 620, χαρακτηριζόταν από πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Κατά τα άλλα πάντως, το design είναι το τυπικό των Lumia με την πρόσοψη που καλύπτει και στο πλάι τη συσκευή και μπορεί να αλλάξει, ενώ τα περιθώρια γύρω από την οθόνη είναι παραδοσιακά μεγάλα.

Τα capacitive πλήκτρα του λειτουργικού, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει συνήθως, βρίσκονται μέσα στην οθόνη, ενώ λείπει το εξειδικευμένο πλήκτρο για την κάμερα. Πλέον υπάρχουν μόνο τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου και του κλειδώματος -και τα δύο στην δεξιά πλευρά. Λόγω της οθόνης των 4.5 ιντσών, η συσκευή δεν παρουσιάζει τα εργονομικά προβλήματα των phablets ή και των πολύ μικρότερων συσκευών και «κάθεται» καλά στο χέρι, προσφέροντας σχετικά καλό κράτημα λόγω της χρήσης ματ πλαστικού. Η οθόνη του 630 έχει ανάλυση 480x854, η οποία, σε συνδυασμό με τις 4.5 ίντσες της, προσφέρει πυκνότητα pixels της τάξεως των 218ppi, που αποδεικνύεται αρκετά χαμηλή στην πράξη. Τα pixels είναι εμφανή, ενώ το μικρό κείμενο διαβάζεται δύσκολα. Από την άλλη, οι γωνίες θέασης είναι καλές λόγω χρήσης τεχνολογίας IPS, ενώ η απόδοση χρωμάτων, χωρίς να εντυπωσιάζει, μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική για την κατηγορία. Πάντως, αν και γίνεται χρήση των γνωστών πολωτικών φίλτρων της Nokia, η θέαση κάτω από ηλιοφάνεια δεν είναι η καλύτερη δυνατή και χρειάζεται οπωσδήποτε ρύθμιση της φωτεινότητας στη μέγιστη τιμή της. Δεν υπάρχει αισθητήρας φωτός, οπότε δεν είναι εφικτή η αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x