Γιώργος Ζαχαριάδης

Πάρτε τα μέτρα σας οριστικά και απόλυτα, ο ΠΑΟΚ δεν αντέχει τις… φωτοβολίδες

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τη φωτοβολίδα της Νέας Σμύρνης και την αλητεία που δεν χρειάζεται να έχει οπαδική τοποθέτηση για να την απομονώσουμε.

Το θέμα μας είναι τελικά αν τον πιάσανε, αν τον εντοπίσανε για να τον μπουζουριάσουν, αν λειτούργησαν οι κάμερες στη Νέα Σμύρνη ή αν ήταν προβοκάτσια.

Αν ο ΠΑΟΚ θα σταματήσει να παίρνει οπαδούς του στα εκτός έδρας, αν ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι υπάρχει εκ νέου σχέδιο εξόντωσης, κάτι σαν τον περσινό ή αν είναι θέμα των συνοπαδών του καθικιού με τη φωτοβολίδα, που δεν τον πλακώσανε για να τον παραδώσουν χειροπόδαρα στην αστυνομία.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Καταρχάς, η μέρα που θα παραδώσουν συνοπαδό τους οι ΠΑΟΚτσήδες είναι πολύ μακριά. Να μην το συζητήσουμε καλύτερα.

Από την άλλη, όλο αυτό της προβοκάτσιας, δηλαδή, ότι ο οπαδός με τη φωτοβολίδα δεν ήταν ΠΑΟΚτσής, μήπως να σταματήσουμε να υποτιμούμε τη νοημοσύνη κυρίως των ΠΑΟΚτσήδων και να παραδεχθούμε το πιο απλό: μέσα στους φανατικούς δεν μπορεί να κυκλοφορεί κανείς άλλος, που η φάτσα του δεν είναι γνωστή. Λίγο γνωστή ή πολύ γνωστή.

Είναι ένα θέμα ότι οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ, μια χαλαρότητα την έχουν στον έλεγχο και για να εξηγούμε, δεν είναι αποκλειστικά δικό τους θέμα. Διότι μπορεί να εμπιστεύονται ορισμένους ανθρώπους για την ασφάλεια και τη σωστή λειτουργία στην είσοδο για την κερκίδα, αλλά, όλοι γνωρίζουμε ότι γίνεται πανικός κι ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει.

Μπαίνουν γνωστοί και φίλοι, μπαίνουν και κάποιοι που αν τους δεις από κοντά αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι σωστό να διαβούν την πόρτα του γηπέδου.
Στα μεγάλα ματς, μπαίνουν δυο-δυο και στα άλλα περισσότεροι.

Δεν είναι αποκλειστικά θέμα του ΠΑΟΚ, συμβαίνει σχεδόν παντού. Η ουσία βρίσκεται στην επιλογή των ατόμων που αναλαμβάνουν τον έλεγχο, με λίγα λόγια είναι θέμα «πορτιέρη» και ποιον θα αφήσει να μπει μέσα, είτε έχει είτε δεν έχει εισιτήριο.

Τα περί προβοκάτσιας δεν με αγγίζουν, δεν είναι πλέον τόσο πιστευτό, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να επιμένουμε σε μια τέτοια εξήγηση και να μην κοιτάξουμε πλέον να καθαρίσει ο τόπος.

Κοιτάξτε πόσο εύκολο είναι να γίνει μια στραβή που θα βάλει σε περιπέτειες την ομάδα. Και εκείνο το περιστατικό του Ιβάν με το πιστόλι, θα μοιάζει πταίσμα ή απλά μια ανορθογραφία, γιατί το κακό μπορεί να γίνει με τη φωτοβολίδα θα είναι σαν εκείνο το τραγικό της Λάρισας.

Καλοί οι Βέρνμπλουμ και ο Τόσκα, κι ο Βιεϊρίνια ως εξτρέμ, αλλά, τι να το κάνεις αν η φωτοβολίδα βρεις στόχο; Τι σημασία θα έχουν τα εκατομμύρια των μεταγραφών, οι μεγαλειώδεις πορείες και τα κύπελλα, όταν θα κινδυνέψουν ζωές, επειδή δεν υπάρχει η σωστή λειτουργία μιας ομάδας, που θα περιορίσει και θα εξαφανίσει τους εγκληματίες από την κερκίδα της.

Εισπράττουμε ότι ο Ιβάν, η διοίκηση έχουν αναστατωθεί με τη φωτοβολίδα και μοιάζει τόσο υποκριτικό όλο αυτό, λες και ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια εικόνα αφορά στον ΠΑΟΚ και όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν την είχαμε συ6ναντνήσει ή δεν υπήρχαν αντίστοιχες δυσάρεστες περιπτώσεις που απασχόλησαν και τις πλήρωσαν ακριβά.

Δεν υπάρχει κανένα χρονικό περιθώριο για κάτι λιγότερο από το να κυλήσουν όλα όσο ομαλά χρειάζεται κι ο ΠΑΟΚ να καταλήξει εκεί που ελπίζει, εκεί που έχει άλλωστε τις περισσότερες πιθανότητες, στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x