Μπάμπης Χριστόγλου

Πάρτε το αλλιώς!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει στο sport-fm.gr για τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσει ο Ολυμπιακός. Ακούστε και το ηχητικό από την εκπομπή του στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου

Δεν ταιριάζει σε ομάδες θρύλους να τα παρατάνε. Αυτονόητα πράγματα, το είπαμε. Όπως αυτονόητο είναι, όμως, ότι το καράβι πρέπει να αλλάξει ρότα.

Και φτάσαμε αρχές Φλεβάρη να κάνουμε πισωπεταλιές. Ο Ολυμπιακός μετά την γκέλα στην Τρίπολη και τις δύο κολλητές ήττες από την ΑΕΚ έχει χάσει πολύτιμο έδαφος στη μάχη για το πρωτάθλημα και είναι έξω από το Κύπελλο. Πάρτε το αλλιώς, λοιπόν!

Να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα: ό,τι και να πει ο αθλητικός δικαστής, όποια καμπάνα και να φάει ο Ολυμπιακός από τον Γραμμένο και τους φίλους του, όση και να γίνει η διαφορά από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ η ομάδα οφείλει να παλέψει μέχρι το φινάλε για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Δεν ταιριάζει σε ομάδες θρύλους να τα παρατάνε. Αυτονόητα πράγματα, το είπαμε. Όπως αυτονόητο είναι, όμως, ότι το καράβι πρέπει να αλλάξει ρότα.

Όση σημασία έχει για τον Ολυμπιακό να τελειώσει με αξιοπρέπεια και μαχητικό πνεύμα τη χρονιά άλλο τόση ίσως και περισσότερη είναι η αξία της προετοιμασίας της επόμενης ημέρας. Να δούμε από την αρχή το πράγμα, να τσεκάρουμε τους ρόλους μέσα στην ομάδα, να ορίσουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και να αρχίσουμε να το δουλεύουμε για να εμφανιστεί ένας κανονικός Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της ερχόμενης περιόδου.

Ένας Ολυμπιακός που δεν αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους αντιπάλους. Για να γίνει αυτό όμως, είπαμε, πρέπει να το πάρουμε αλλιώς!
Ξεκινώντας από τον προπονητή. Μας κάνει ο Γκαρσία; Τον πιστεύουμε; Είναι κατά την άποψή μας ικανός να κουμαντάρει το καράβι; Αν τον πιστεύουμε, τον φωνάζουμε, του δίνουμε τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος και του ζητάμε να αξιολογήσει το ρόστερ και να κάνει τις προσθέσεις και κυρίως τις αφαιρέσεις που χρειάζονται το ερχόμενο καλοκαίρι. Δεν γίνεται η ομάδα να έχει αυτήν την εικόνα και να μας είναι όλοι οι παίκτες απαραίτητοι και σημαντικοί. Η ευθύνη πρέπει να περάσει και σε αυτούς. Αν, πάλι, δεν τον πιστεύουμε τον Γκαρσία βρίσκουμε έγκαιρα έναν που πιστεύουμε και κάνουμε την ίδια δουλειά. Αλλάζοντας προπονητή κάθε δίμηνο ή τρίμηνο δουλειά δεν είναι εύκολο να γίνει.

Πάμε και στους παίκτες. Διότι και αυτοί πρέπει να το πάρουν αλλιώς. Μιλάμε για τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές, μιλάμε για καλοπληρωμένους επαγγελματίες, μιλάμε για παίκτες που δουλεύουν στις ιδανικότερες συνθήκες. Εκτός κι αν για να παίξουν μπάλα και να δείξουν ορεξάτοι πρέπει να μείνουν απλήρωτοι και να μην έχουν ούτε γάζες για τις γρατζουνιές όπως οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Για να ξέρουμε τι λέμε. Να το πάρουμε, λοιπόν, κι εκεί αλλιώς. Για τα συμβόλαια λέω και τη λογική της διοίκησης να χρυσώνει τους παίκτες. Για να το πούμε και αλλιώς δείτε πόσα παίρνουν κατά μέσο όρο αυτοί που σας νίκησαν δύο κολλητές φορές και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Ακούστε τα όσα είπε ο Μπάμπης Χριστόγλου στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x