Χάντμπολ

«Πάτησε» τον Ολυμπιακό και πάει τελικό η ΑΕΚ!

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου χάντμπολ ανδρών πήρε η ΑΕΚ που καθήλωσε τον Ολυμπιακό με σκορ 26-18 στον ημιτελικό. Με Διομήδη στον τελικό.

Την πρόκρισή της στον όγδοο τελικό της ιστορίας της στο Κύπελλο χάντμπολ ανδρών πήρε η ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε του Ολυμπιακού για τα ημιτελικά της διοργάνωσης .

Οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν από νωρίς τη διαφορά και, σε συνδυασμό με τη νίκη του πρώτου ματς (23-26) στου Ρέντη, πήραν πολύ άνετα το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό.

Μεγάλη εμφάνιση για την ΑΕΚ έκαναν οι Αραμπατζής, Μόγια και Μπουνέτας, ενώ σωτήριες αποδείχτηκαν οι 16 επεμβάσεις του Κοσάνοβιτς. Για τον Ολυμπιακό σε καλή μέρα βρέθηκε ο Τζέριτς.

Με τρία γκολ του Αραμπατζή και από ένα των Φλορίδο και Χιμένεθ η ΑΕΚ ξέφυγε νωρίς στο 5-1, ενώ η διαφορά έφτασε στο +6 (9-3), έπειτα από νέο σερί τριών τερμάτων των κιτρινόμαυρων. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει, όμως η ΑΕΚ κράτησε γερές αντιστάσεις, με τη διαφορά να διατηρείται στα ίδια επίπεδα ως και το 14-10 του ημιχρόνου.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να περιορίσουν στα πρώτα λεπτά του δεύτερο μισού την ΑΕΚ και μείωσαν σε 14-11, όμως οι «κιτρινόμαυροι» αντέδρασαν αμέσως για το 16-11, ενώ αντίστοιχη αντίδραση είχαν και όταν ο Ολυμπιακός μείωσε σε τρία τέρματα (19-6).

Τότε, η ΑΕΚ έτρεξε σερί τεσσάρων τερμάτων και σε συνδυασμό με μεγάλες επεμβάσεις του Κοσάνοβιτς, ξέφυγε στο +7 (23-16), διαφορά που διατηρήθηκε ως το φινάλε.

Στην επόμενη φάση η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Διομήδη, που νωρίτερα ήρθε ισόπαλος 21-21 με την Πυλαία και προκρίθηκε λόγω της διαφοράς τερμάτων από το πρώτο ματς, που είχε λήξει 28-18.



ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Αραμπατζής 6, Δομπρής 1, Ζαμπούνης, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς, Μόγια 6, Χιμένεθ 1, Γιάκομπσεν 2, Παπαδιονυσίου 1, Άρσιτς, Μπουνέτα 7, Γιόσμου 1, Κριτσιοτόϊου, Χόγκας, Κεδέρης 1
Ολυμπιακός (Ζαραβίνας): Σπίκιτς, Καραμπουρνιώτης 1, Τζηράς, Τζέριτς 5, Μπάγιος 1, Δεληχρήστος, Κανδύλας, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος, Μιχαηλίδης, Τσίλης 4, Καρβάτσκι 4, Μούγιτς, Μάλλιος 2, Σανίκης 1, Όστοϊτς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x