Επικαιρότητα

Πάτρα: «Τύφλωναν» αντικλεπτικά και ξάφριζαν εμπορεύματα

Η διορατικότητα των υπαλλήλων ιδιωτικής φύλαξης ενός καταστήματος έβαλε τέλος στην δράση τους

Έξυπνη πατέντα είχε κατασκευάσει μια οργανωμένη σπείρα αλλοδαπών για να ξαφρίζει εμπορεύματα μεγάλης αξίας από τα καταστήματα της Πάτρας, εξουδετερώνοντας τα αντικλεπτικά συστήματα ώστε να μην ηχήσουν. Ωστόσο, η διορατικότητα των υπαλλήλων ιδιωτικής φύλαξης ενός καταστήματος έβαλε τέλος στην δράση τους.

Οι υπάλληλοι της εταιρείας security υποψιάστηκαν ότι κάτι έκρυβαν τα σακίδια που κρατούσαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 27, 34 και 35 χρόνων οι οποίοι κοίταζαν τις ηλεκτρονικές συσκευές και κάλεσαν αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για να τους ελέγξουν. Όταν εκείνοι άνοιξαν τα σακίδια, διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν προσαρμόσει στο εσωτερικό τους ειδικές κατασκευές από χοντρό φύλλο αλουμινόχαρτου για να κρύβουν μέσα τα εμπορεύματα που θα έκλεβαν και να φεύγουν απαρατήρητοι.

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου διαπιστώθηκε ότι το περασμένο Σάββατο ο 35χρονος που είναι μη νόμιμος μετανάστης και άλλοι δυο συνεργοί του που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται είχε κλέψει από τις προθήκες του ίδιου καταστήματος ένα i-pad και ένα tablet συνολικής αξίας άνω των 2.500 ευρώ. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που άσκησε δίωξηγια διακεκριμένες κλοπές στους ίδιους και τους δυο αναζητούμενους, ενώ οι έρευνες για τυχόν άλλες κλοπές από εμπορικά καταστήματα συνεχίζονται.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x