Ψυχαγωγία

Πέντε μυθιστορήματα που θα βλέπεις παντού φέτος το καλοκαίρι

Παραλία και ένα καλό βιβλίο, συνδυασμός που… μυρίζει καλοκαίρι.

Διακοπές, θάλασσα και ένα καλό βιβλίο πάνε μαζί.

Δείτε πέντε προτάσεις από νέες κυκλοφορίες και επανακυκλοφορίες που θα βλέπεις παντού το φετινό καλοκαίρι.

Πετροπούλου Μαρίνα - Σελήνη
Κυκλοφορεί στις 15/5

«Η Σελήνη γεννήθηκε μια νύχτα με πανσέληνο και σημαδεύτηκε με το όνομά της.

Τα παιδικά της χρόνια ήταν δύσκολα, γιατί χτίστηκαν με μίσος, αδικία και δίψα για δικαίωση. Μια δικαίωση που πάλεψε και διεκδίκησε ως την ώρα που άρχισε να βλέπει με άλλα μάτια τη ζωή και τους ανθρώπους.

Ο έρωτας, η κατανόηση και η συγχώρεση περίμεναν καιρό μέχρι να την οδηγήσουν στην αξία ενός καλά κρυμμένου μυστικού μια άλλη νύχτα με φεγγάρι πολλά χρόνια αργότερα.

Μια αόρατη κλωστή αγάπης έδεσε τελικά τον ουρανό με τη γη και τον έρωτα στην καρδιά της Σελήνης.

Κοίταξε ψηλά και πρώτη φορά στη ζωή της ευχαρίστησε τον Θεό, τον όποιο Θεό, τον απέραντο κυρίαρχο, το παν, το άπαν, γιατί δεν μπορεί να γίνονταν χωρίς θεϊκό σχέδιο όλα αυτά.

Και αυτή, ένα τίποτα, ένας κόκκος άμμου στο σύμπαν, γευόταν το απόλυτο, με αιτία μια κακή, αναίσχυντη πράξη.
Το προηγούμενο βράδυ είχε πανσέληνο…

Τη μισούσε την πανσέληνο η Δήμητρα και δεν την ήθελε ούτε θα την κοίταζε ποτέ.

Τη χειρότερη νύχτα της ζωής της, με την ανασφάλεια, τους αφόρητους πόνους και το φεγγάρι να την καρφώνει απ’ τον ακάλυπτο.

Τι εφιάλτης, Θεέ μου... Και εκείνο το ταλαιπωρημένο παιδί, που είχε στην ουσία καταραστεί με το όνομα της Σελήνης, τι του είχε συμβεί;
»

inner

Καρακασίδου Ιωάννα - Το αίνιγμα της σιωπής
Κυκλοφορεί στις 15/5

«Το καλοκαίρι του 1925 η Ευγενία ταξιδεύει με κρουαζιερόπλοιο από την Αγγλία στην Κωνσταντινούπολη. Μαζί της συνταξιδεύει η θεία του συζύγου της, η περιβόητη Λαίδη Ράμσφορντ. Τα πάντα προμηνύουν ένα ήσυχο και ευχάριστο καλοκαίρι.

Όταν όμως εκδηλώνεται μια σοβαρή μηχανική βλάβη στο πλοίο, ο καπετάνιος αναγκάζεται να τους οδηγήσει στο κοντινότερο και ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι, στον Μούδρο της Λήμνου.

Από την πρώτη στιγμή της άφιξής τους στο Λευκό Νησί του Ηφαίστου, περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν. Απροσδόκητες εξαφανίσεις, θάνατοι, μαγικές παραδόσεις, σεληνιακές θεότητες που αναδύονται από τους ωκεανούς της ιστορίας, πανάρχαιοι θρύλοι που ξυπνούν και απαιτούν κάποια λογική εξήγηση, ίντριγκες και μικροσυμφέροντα της μικρής τοπικής κοινωνίας, όλα πλέκονται αξεδιάλυτα μεταξύ τους, μέχρι να δοθεί η οριστική λύση του μυστηρίου.

Και στο κέντρο αυτού του συναρπαστικού ψηφιδωτού ένας απρόσμενος έρωτας. Ένα πάθος που ανατρέπει όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε για την κεντρική ηρωίδα και που κανείς δε γνωρίζει πού μπορεί να οδηγήσει.

Έσκυψα λίγο περισσότερο πάνω από τους αγριεμένους θάμνους της ακονιζιάς στον φράχτη και τότε συνέβη το αναπάντεχο, το τρομακτικότερο όλων ως εκείνη τη στιγμή. Από το ανοιχτό παράθυρο δίπλα στην πόρτα πρόβαλε απότομα το κεφάλι της γριάς, παίρνοντας ένα βλοσυρό, σατανικό ύφος. Τα απύθμενα μαύρα μάτια της καρφώθηκαν με κακία στα δικά μου κι εγώ οπισθοχώρησα έντρομη. Ήμουν ανεπιθύμητη και το χειρότερο, μου έδινε την εντύπωση πως γνώριζε από την αρχή ότι την ακολουθούσα
».

inner

Παπάκου Βάσω - Ο εραστής του σαββατοκύριακου
Επανέκδοση: 2018

«Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, η Χαρά κατάφερε να παντρευτεί τον άντρα που ονειρεύτηκε. Ενώ όμως του στάθηκε στα δύσκολα, μόλις εκείνος έπαψε να ζει στην αβεβαιότητα, ανακάλυψε πως η πολυπόθητη σταθερότητα συνοδεύεται από βαθιά πλήξη. Η αντίδρασή του πόνεσε τη Χαρά, που είχε μάθει να πετάει με τα δικά του φτερά. Η Χαρά συνειδητοποίησε πως ο Θεός έδωσε μυαλό στον άνθρωπο για να σκέφτεται και πόδια για να προχωρά και να χτίζει το μέλλον του στις δικές του πλάτες. Ώριμη λοιπόν και κατασταλαγμένη, τολμά μια καινούρια αρχή, και με το νέο της σύντροφο βλέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα, τις γιορτές και τις αργίες. Όταν ανταμώνουν φροντίζουν να παραμερίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, ζουν έντονα την κάθε στιγμή και φροντίζουν να κρατούν τη σχέση τους ζωντανή και ανθεκτική στη φθορά του χρόνου, μέχρι που…»

inner

Παπάκου Βάσω - Ο θησαυρός της αγάπης
Επανέκδοση 2018

«“Μπροστά στην απειλή του θανάτου όλα φαίνονται τόσο μάταια, τόσο ασήμαντα, τόσο μηδαμινά! Μπροστά στην απειλή του θανάτου οι προτεραιότητες αλλάζουν. Οι υλικές αξίες εκμηδενίζονται, γιατί εκείνο που μετράει πάνω απ’ όλα είναι η ζωή!”».

Στη Θεσσαλονίκη του Μεσοπολέμου, με την αθρόα προσέλευση των προσφύγων, θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής, καταφθάνει από την Κωνσταντινούπολη με την οικογένειά της η κυρία Ασημίνα. Στο νέο της ξεκίνημα συναντά δυσκολίες σε αυτή την πολυεθνική πόλη, αλλά με την προκοπή και το πείσμα της καταφέρνει να στήσει ένα ατελιέ ραπτικής.

Στο μεταξύ, η τυχαία ανακάλυψη ενός κρυμμένου θησαυρού τής δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα φανταζόταν ότι θα της έλυνε, και ο κεραυνοβόλος έρωτας της κόρης της με έναν νεαρό ανάβει φωτιές στις οικογένειες των δύο ερωτευμένων παιδιών.

Tο μίσος φουντώνει ανάμεσά τους, μέχρι που ο πόλεμος φέρνει τα πάνω κάτω. Tότε όλοι καταλαβαίνουν πως πρέπει να συμφιλιωθούν και να αγωνιστούν μαζί, αν θέλουν να επιβιώσουν...
»

inner

Κουνούνη-Πολυβίου Θάλεια - Τα χρώματα της ζωής μου
Επανέκδοση 2018

«Βράδυ του Ιούλη με χλομό φεγγάρι.
Ένας πατέρας κρατά ένα κοριτσάκι αγκαλιά
και μπαίνει σε κάποιο κοιμητήριο. Λιγοστό το φως,
δεν είναι σίγουρος… Ποιο αγγελούδι κρατά, αλήθεια;
Και τα χρόνια περνούν και το φως λιγοστό
και τα χρώματα τόσο πολλά.
Χρώματα μιας ζωής!
Ποιανής η ζωή, αλήθεια; Της Άλπεν ή της Ιωάννας;
Κι αυτό δεν είναι απλώς ένα ερώτημα,
αλλά και ένα μεγάλο δίλημμα για το κορίτσι
με τα τεράστια μπλε μάτια.
Η Άλπεν ή η Ιωάννα πρέπει να πάρει μια απόφαση
που χωρίς ένα μαγευτικό κι αληθινό έρωτα, χωρίς
το αξεθώριαστο χρώμα της αγάπης, δε θα πάρει ποτέ. Κι αν
γίνει αυτό, θα έχει στον καμβά της
όλα τα χρώματα της ζωής της εκτός από ένα.
Αυτό που έχει η ευτυχία…
»

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x