Επικαιρότητα

Συνεχώς καταφτάνουν στην Αθήνα αγρότες από όλη την Ελλάδα

Πριν λίγο 20 τρακτέρ πέρασαν από τα διόδια των Αφιδνών - Εχουν στηθεί σκηνές στην πλατεία Συντάγματος. «Βγάλτε τις μάσκες, είστε δικά μας παιδιά», έλεγαν οι αγρότες στους αστυνομικούς.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το πρωί το κέντρο της Αθήνας μπροστά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αχαρνών όπου είχαν συγκεντρωθεί αγρότες από την Κρήτη. Οι συγκεντρωμένοι συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που φρουρούσαν το υπουργείο, ενώ ένταση επικρατεί ανά διαστήματα μέχρι αυτή την ώρα.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έφτασαν στο σημείο και οι πρώτοι αγρότες από την Πελοπόννησο, που έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους Κρητικούς. Κρατούσαν ένα πανό που έγραφε: «Τσίπρα δεν έχεις τσίπα» και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις 5, όταν και θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα για το μεγάλο συλλαλητήριο.



Την ίδια ώρα, από τα διόδια Αφιδνών περνούν συνεχώς λεωφορεία με αγρότες, ενώ λίγο πριν τις 14:30 πέρασε και μια ομάδα αγροτικών οχημάτων με μαύρες σημαίες. Η αστυνομία σταματά κάθε λεωφορείο και το ελέγχει εξονυχιστικά, πριν δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει προς το κέντρο. Οι αγρότες, με αγωνιστική διάθεση φωνάζουν συνθήματα και τραγουδούν, ενώ οι πολίτες που διέρχονται με τα αυτοκίνητά τους κορνάρουν χαιρετώντας και δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στον αγώνα τους. Από λεπτό σε λεπτό αναμένονται τα τρακτέρ από την Νίκαια, τα οποία βάσει της συμφωνίας με την αστυνομία, θα προπορευτούν της πορείας και θα παραμείνουν στο κέντρο της Αθήνας για δύο ώρες.

Οι αγρότες από την Κρήτη πέταξαν καπνογόνα, ντομάτες και πέτρες κατά του κτηρίου και των αστυνομικών που το φρουρούσαν, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για περισσότερο από μισή ώρα, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ ο δρόμος μπροστά στο υπουργείο θυμίζει πεδίο μάχης, με φωτιές σε κάδους, σπασμένα πεζοδρόμια και ζημιές στην πρόσοψη. «Επίθεση, αγρότες, στους αλήτες» φώναζαν εξοργισμένοι οι Κρητικοί και ακόμα: «Είστε προδότες, μας πουλήσατε, πάνω τους, αγρότες, φάτε τους»! Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές αγροτών, ενώ οι υπόλοιποι συμπαραστεκόμενοι και θέλοντας να δείξουν πως δεν υποχωρούν τραγουδούσαν «Πότε θα κάνει ξαστεριά», του Νίκου Ξυλούρη.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x