Γιώργος Ζαχαριάδης

Πειθαρχία με ουσία για τον ΠΑΟΚ και έναν επιθετικό

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για αυτή την πειθαρχία του Τούντορ και τον ΠΑΟΚ που θα πρέπει να κυνηγήσει τελικά την ουσία και την ενίσχυση στην επίθεση.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Όχι ο Τούντορ δεν τα έχωσε στον Αθανασιάδη επειδή τραυματίστηκε και θα λείψει ένα μήνα. Όχι ο Τούντορ δεν έσυρε από σβέρκο τον Μάρτενς επειδή αστόχησε από επίκαιρη θέση και τελικά σημάδεψε το δοκάρι. Ούτε έκανε άνω κάτω τα αποδυτήρια με τις φωνές του επειδή η πρώτη εμφάνιση της ομάδας του, κόντρα σε κάτι ξεχασμένους Βέλγους και Ολλανδούς, δεν συνοδεύτηκε από ολοκληρωτική επικράτηση, αλλά, αντιθέτως, αιφνιδιάστηκε και δέχθηκε πρώτη γκολ.

Όλα αυτά δεν συνέβησαν, αλλά, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν θα συμβούν και μάλιστα πολύ σύντομα. Μετά από τη πρώτη επίδειξη… πειθαρχίας, με το πρόστιμο στον Περέιρα, ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τον Λούκας που κατέληξε σε φιλοφρονήσεις του τύπου «σκάσε», «βούλωστο». Και ενδεχομένως, οι ρεπόρτερ που ακολουθούν την ομάδα, από διακριτικότητα να μην μετέφεραν όσα άκουσε ο Ισπανός.

Εκείνο που αντιλαμβάνομαι είναι ότι γίνεται τελικά μια προσπάθεια να υπεραδιαφημιστεί αυτή η σιδηρά (μπορεί και πλατινένια) πειθαρχία του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ, που, ήδη καταγράφει μια διαφοροποίηση: Ενώ με τον Περέιρα, πριν καν του συστηθεί του ρίχνει πρόστιμο, επειδή καθυστέρησε ελαχίστως στην πρώτη, προερχόμενος από την πτήση του από την Αργεντινή, στην περίπτωση του Λούκας, αφού του τη… λέει, τον στέλνει στον Άρνεσεν.

Αν θυμάμαι καλά, όχι για τόσο ασήμαντο, αλλά, για κάτι ίσως πιο κρίσιμο στη λειτουργία της ομάδας, ο προπονητής είχε στείλει στη διοίκηση ή ειδικά στον Βρύζα τον Κάτσε και εκείνη δεν αποφάσιζε για πολύ καιρό τι θα κάνει με τον ποδοσφαιριστή.

Τα περίεργα λοιπόν δεν έπαψαν να συμβαίνουν κι όσο για την περιβόητη πειθαρχία, ας πούμε ότι δεν είναι δα και κάτι πολύ σπουδαίο κι ας ελπίσουμε ότι ο Τούντορ έχει τον τρόπο του κι ας μην είναι αυτός που εγκρίνουμε εμείς. Άλλωστε αυτός έχεις την ευθύνη (και την αρμοδιότητα) και θα κριθεί συνολικά.

Κατά τα άλλα, με τον τραυματισμό του Αθανασιάδη, αποκτά ένα ακόμη άλλοθι για οτιδήποτε δυσάρεστο μπορεί να προκύψει. Γιατί είναι προφανές ότι έχασε ένα μεγάλο κομμάτι της επίθεσης και είναι πολύ δύσκολο να το αναπληρώσει αν δεν αποκτηθεί ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει περισσότερο από τον προκάτοχό του, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Κατά συνέπεια, αυξήθηκαν οι ανάγκες και μάλιστα έγιναν πιο άμεσες για να δοθούν λύσεις ενόψει των πρώτων αγώνων στην Ευρώπη. Για να μην έχουμε δράματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x