Γενικά

Πέμπτη στο Παγκόσμιο η Βουγιούκα

Η Βάσω Βουγιούκα μπορεί να μην κατέκτησε κάποιο μετάλλιο, παρέμεινε όμως μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου, κατακτώντας την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας, στο Καζάν.

Με μια εξαιρετική εμφάνιση η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σπάθης κατέκτησε τη πέμπτη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας, που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία.

Μπορεί το μετάλλιο να μην ήρθε για το νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως η σεζόν έκλεισε με ιδανικό τρόπο για την 28χρονη αθλήτρια.

Η Βουγιούκα αφού είχε περάσει απευθείας στη φάση των «64» επικράτησε διαδοχικά στα νοκ άουτ παιχνίδια της Καναδέζας Πόνιχ (15-7) της Αού από το Χονγκ Κονγκ (15-6) και της Ιταλίδας Μπιάνκο (15-10). Όμως στο κρίσιμο παιχνίδι για το μετάλλιο δεν κατάφερε να επιβληθεί της Ρωσίδας Εγκόριαν, από την οποία ηττήθηκε με 15-13.

Σε ότι έχει να κάνει με την άλλη ελληνική συμμετοχή, ο Παναγιώτης Τεληπορανίδης είχε τρεις νίκες και τρεις ήττες στην προκριματική φάση του ξίφους ασκήσεως. Στη συνέχεια όμως έχασε από τον Ούγγρο Νέμεθ (15-4), στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα, και εντέλει κατέλαβε την 85η θέση, σε σύνολο 132 αθλητών.

Να σημειωθεί πως ο Τεληπορανίδης ταξίδεψε στη Ρωσία με δικά του έξοδα.

Επιμέλεια: Νίκος Παπακαλός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x