Europa League

Περέιρα: «Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου, αλλά…»

Στην αδυναμία του Ολυμπιακού να διαχειριστεί ένα ματς κάτω από δύσκολες συνθήκες στάθηκε ο Βίτορ Περέιρα μιλώντας μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Ντνίπρο (2-2).

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:


Για την προσπάθεια του Ολυμπιακού και τα συνεχή λάθη της ομάδας στην άμυνα που κοστίζουν: «Η πρόκριση αυτή κρίθηκε σε δύο παιχνίδια. Στο Κίεβο ήταν άσχημο το ματς, δεν ήμασταν στο επίπεδο που θα θέλαμε και δεν κάναμε το πρώτο θετικό βήμα. Σήμερα όμως ήταν διαφορετικά, δείξαμε θέληση, αποφασιστικότητα και με το πρώτο γκολ δείξαμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Όταν όμως δεχθήκαμε το γκολ που σήμαινε πως χρειαζόμασταν σκορ 4-1 για να προκριθούμε υπήρξε απογοήτευση που μας έκοψε το ρυθμό. Ο μόνος τρόπος για να περιοριστούν τα λάθη μας είναι η δουλειά. Είναι αδύνατον αν δεν προπονείται όλη η ομάδα μαζί, να το πετύχει αυτό. Από εδώ και πέρα θα έχουμε περισσότερο χρόνο και θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας.

Στο πρώτο παιχνίδι δεν είδαμε ποιότητα, από καμία πλευρά ούτε εμείς ούτε η Ντνίπρο. Ένα παιχνίδι μέτριου επιπέδου. Δεχθήκαμε δύο γκολ, όμως δεν μας έδωσαν ένα πέναλτι και δεν μέτρησε ένα καθαρό. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Σήμερα δείξαμε χαρακτήρα, παίξαμε δυναμικά θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει 2-3 γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ακόμα και μετά την αποβολή τα παιδιά συνέχισαν να τα δίνουν όλα οι παίκτες μας. Και σήμερα αμφιβάλουμε για το πρώτο γκολ. Στο τέλος του παιχνιδιού καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου κι εσείς όμως οι εκπρόσωποι του τύπου, αλλά και ο κόσμος θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι σήμερα ήταν πολύ διαφορετική η ομάδα».

Για την αντίδραση της ομάδας όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση: «Παραδέχομαι πως χάνουμε τις ισορροπίες όταν κάτι άσχημο συμβαίνει στην εξέλιξη ενός αγώνα. Αυτό οφείλεται σε μια συναισθηματική ανωριμότητα της ομάδας. Δεν μπορεί να διατηρήσει σταθερή συναισθηματική κατάσταση. Αυτό έχει να κάνει και με την ελληνική νοοτροπία. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί. Αισθάνομαι λυπημένος που αφήνουμε το Europa League γιατί ήταν ένας από τους στόχους μας. Θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε δυνατοί και να μην επηρεαζόμαστε από το πώς εξελίσσεται ένα παιχνίδι χάνοντας την ψυχολογία μας. Επαναλαμβάνω ότι από την ώρα που ήρθε είχα μόνο μιάμιση εβδομάδα να δουλέψω με την ομάδα μου. Ανά τρεις με τέσσερις ημέρες έχουμε κι ένα παιχνίδι. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να ξεκουράζω τους παίκτες για να είναι έτοιμοι στο επόμενο παιχνίδι. Του χρόνου θα είμαστε πολύ πιο σταθεροί στην Ευρώπη. Τώρα στρεφόμαστε στις υποχρεώσεις μας στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x