Γιώργος Ζαχαριάδης

Περί ΠΑΟΚ και άλλων… τίτλων

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον αγώνα που ΔΕΝ δίνει τίτλο, αλλά, ποιος θα σταματήσει τελικά τον ΠΑΟΚ και πότε θα γίνει η απονομή…

Περί πρωταθλητή…

Ποιος να τον σταματήσει; Και να περιμένεις πότε θα αναστηθεί ο Ολυμπιακός; Και να περιμένεις τον Μάνταλο να γίνει Μόντριτς και τον Ατρόμητο να πάρει διπλό στην Τούμπα με τον Κουλούρη… Εδώ γελάστε με την ψυχή σας. Λες και θα παίξει εναντίον του ΠΑΟΚ…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Λοιπόν, είναι θέμα χρόνου. Όχι ότι με τη νίκη επί του ΠΑΟ θα πάρεις το πρωτάθλημα και η απονομή θα γίνει αύριο το πρωί, στο Λευκό Πύργο. Όχι.
Είναι ένα ακόμη παιχνίδι, στο οποίο ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να δείξει ότι είναι αρκετές δυό στιγμές, όπου θα αποδείξει την ανωτερότητά του.
Ο ΠΑΟ είναι ίσως η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Παίζει καλύτερα από τον ΠΑΟΚ. Ίσως μάλιστα να παίζει καλύτερα και στο μέλλον και να κατακτά με τους σημερινούς ποδοσφαιριστές της, το πρωτάθλημα.

Σήμερα είναι μια ομάδα που τη χαιρόμαστε και τη βλέπουμε με τόσο μεγάλη συμπάθεια, διότι μας αρέσει η ελληνικότητάς της. Μας αρέσει και ότι υπάρχει ταλέντο, υπάρχει προσωπικότητα που κτίζεται και αν ο «εθνικός» Αναστασιάδης έχει ανοικτά τα μάτια του εγκεφάλου του, θα επιμείνει σε λύσεις σαν αυτές που ο Δώνης τις προωθεί με τον ΠΑΟ.

Περί ΠΑΟΚ…

Όχι ότι ενθουσίασε, αλλά, είναι πάντα αυτά τα μικρά σημεία ενός αγώνα που αντιλαμβάνεσαι ότι ο ΠΑΟΚ υπερτερεί. Κι αν δεν το δείχνει σε όλο το 90λεπτο, δεν είναι ανησυχητικό, είναι και θέμα δυνάμεων ή θέμα διάθεσης που βλέπεις να διαμορφώνεται σε στιγμές του αγώνα και όταν πρέπει να τελειώσει το παιχνίδι.
Ο ΠΑΟΚ δεν έθελξε σε κανένα από τα παιχνίδια που έπαιξε μέχρι σήμερα κι το απόλυτο που συνέλεξε, είναι γιατί παίζει και με την τύχη και κυρίως τα καταφέρνει επειδή πλήρωσε κάτι… παραπάνω για να έχει δυό-τρεις καλούς ποδοσφαιριστές.

Δεν τρώμε το παραμύθι με τον Βέρνμπλουμ. Έλεγα το καλοκαίρι ότι θα αλλάξει πολλά στον ΠΑΟΚ, αλλά, το παίρνω πίσω και περιμένω αν ποτέ το καταφέρει…

Περί αυτοκτονίας...

Σοφή η κουβέντα του Αγγελου. Όταν είπε ότι ο ΠΑΟΚ είναι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ, ήταν 100% μέσα και αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος, που παραμονεύει όταν ξεκινά την άνοδο προς το πρωτάθλημα.

Τι θα κάνει φέτος; Που θα σταματήσει; Πως θα καταφέρει να το χάσει; Δεν γνωρίζω. Δεν θέλω να ξέρω. Γιατί είναι αμαρτία από το Θεό.

Ο Σαββίδης καλά κάνει και δεν πάει στο γήπεδο. Ο Γιωργάκης να είναι πιο προσεκτικός και όσα κάνει στα social media, να μην τα μεταφέρει στο γήπεδα. Θα έχουμε θέματα.
Καλά είναι εκεί, στον κυβερνοχώρο. Μην ξεφύγουν από τα όριά του. Εκεί να λέει ό,τι θέλει. Θα τον απολαμβάνουμε.

Περί ανανεώσεων…

Μαθαίνω ότι συζητούν για την ανανέωση ποδοσφαιριστών. Σταματήστε. Αφήστε τους ελεύθερους από σήμερα δεν θα αλλάξει τίποτε αν φύγουν ορισμένοι από τους υπερτιμημένους. Λαμβάνουν ένα σκασμό χρήματα και δεν τα δικαιολογούν και τώρα πάει ο ΠΑΟΚ να τους δώσει τα διπλασία. Να ήταν και σε ελκυστική ηλικία, να το ξαναδείς. Όχι όμως εφάπαξ στους 32-33 και βάλε. Ή συμβόλαια εκατομμυρίων σε δευτεράντζες.

Περί γηπέδου…

Θα σας πω για το Καυτανζόγλειο, ένα πράγμα και σταματώ εκεί. Θα σας πω και για την καινούργια Τούμπα και εκεί δεν πρόκειται να επεκταθώ, δεν είναι ο καιρός…
Πρώτο, ο ΠΑΟΚ θα είναι μόνος στο Καυτανζόγλειο. Δεύτερο, όλα καλά με τα ταμεία και τις τροπολογίες για τον περιβάλλοντα χώρο στην Τούμπα. Αν σκάψετε, όμ ως, ποιος θα πρέπει να δώσει άδεια;

Περί διαιτητών…

Οι ξένοι διαιτητές δεν κάνουν τα χατίρια στις ελληνικές ομάδες. Δεν χαρίζονται, δεν τους δίνουν τις επαφές που οι Έλληνες διαιτητές έχουν συνηθίσει να προσφέρουν στις μεγάλες ομάδες, τις πιο ισχυρές κατά περιόδους. Κι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να είναι μια τέτοια ομάδα. Αρέσκεται να απολαμβάνει διαιτησία που πλησιάζει ή ακόμη και ταυτοποιείται με εκείνη των επικών χρόνων του Ολυμπιακού.

Αλλά, προφανώς δεν είναι αυτό το θέμα μας. Και οι ξένοι διαιτητές, όταν βλέπουν τους ποδοσφαιριστές των ελληνικών ομάδων να κάνουν κωλοτούμπες και να κατρακυλούν στο χορτάρι, να σφαδάζουν, γελάνε από μέσα τους.

Να το κλείσουμε, λοιπόν, δεν είμαι ενθουσιασμένος με τους ξένους. Δεν λένε πολλά πράγματα ως διαιτητές. Είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργείται και τους ευνοεί. Αν ένας από αυτούς επανέλθει για δεύτερο παιχνίδι, δεν αποκλείεται να γίνει πιο… Έλληνας από τους Έλληνας και να εναρμονιστεί με τα δεδομένα της ποδοσφαιρικής μας τραγικότητας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x