sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Περίεργος τύπος αυτός ο Μίλιτσιτς

Αδικοχαμένο ταλέντο ή υπερτιμημένος εξ αρχής; Παρεξηγημένος ή τρελός; Μπασκετμπολίστας ή κικ-μπόξερ; Ο Ντάρκο Μίλιτσιτς έχει γεννηθεί για να… διχάζει.

Κάποτε θεωρείτο ικανός να κατακτήσει τον κόσμο του μπάσκετ κα να αφήσει εποχή στο άθλημα. Πριν καν τριανταρίσει, αποφάσισε να αποσυρθεί και να το γυρίσει στο κικ-μπόξινγκ. Ο Ντάρκο Μίλιτσιτς δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση ανθρώπου…

Κάποιοι άνθρωποι έχουν γεννηθεί για να διχάζουν. Στην κατηγορία αυτή ανήκει ο Ντάρκο Μίλιτσιτς. Το ταλέντο, το παράστημα και οι προδιαγραφές του έκαναν πολλούς να μιλήσουν για τον επόμενο Βλάντε Ντίβατς όταν πρωτοεμφανίστηκε στο προσκήνιο στις αρχές της νέας χιλιετίας. Οι Πίστονς το 2003 τόλμησαν να τον επιλέξουν στο νούμερο δύο του ντραφτ, πίσω μόνο από τον Λεμπρόν Τζέιμς και πάνω από παίκτες όπως οι Καρμέλο, Ουέιντ, Μπος ή ακόμη και τους μη γηγενείς Ντιαό, Ντελφίνο, Μπαρμπόσα ή τον δικό μας Σχορτσανίτη.



Η απόφασή τους χαρακτηρίζεται ακόμη και σήμερα ως η μεγαλύτερη γκάφα όλων των εποχών στο ντραφτ. Η πορεία των πραγμάτων δικαιώνει την παραπάνω άποψη πέρα για πέρα. Ο Μίλιτσιτς κατέκτησε μεν το πρωτάθλημα με τους Πίστονς το 2004, αλλά κουνώντας απλώς την πετσέτα από τον πάγκο, ενώ ούτε σε Ορλάντο, Μέμφις, Μινεσότα και Βοστώνη κατάφερε ποτέ να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Κι όμως, αδικούσε απλώς τον εαυτό του. Δεν εξηγείται αλλιώς πώς το 2006, στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας με την εθνική του ομάδα ο Σέρβος σέντερ έκανε «παπάδες» με 16,2 πόντους και 9,3 ριμπάουντ ανά αγώνα, αλλά και μια μεγάλη εμφάνιση με 18 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 τάπες απέναντι στον Πάου Γκασόλ και την Ισπανία.



Πάντα όμως είχε τον τρόπο να «γκρεμίζει» ό,τι «έχτιζε» σε μια νύχτα. Μετά την ήττα της Σερβίας από την Ελλάδα στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ του 2007, καθύβρισε σε δηλώσεις του τους διαιτητές απειλώντας να βιάσει τις μητέρες, τις γυναίκες και τις κόρες τους!



Αυτή ήταν και η τελευταία του εμφάνιση με το εθνόσημο, αφού ουδείς ήθελε να έχει στις τάξεις της ομάδας μια τέτοια «πυρηνική βόμβα» μέσα στα αποδυτήρια. Έστω κι αν ο Μίλιτσιτς δήλωνε εθνικά περήφανος και αποφασισμένος όταν αποσυρθεί να εκπληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα.

Και πάνω που πας να τον κακολογήσεις, κάνει μια κίνηση σαν κι αυτή: τον Απρίλιο του 2011 ανέλαβε τα έξοδα θεραπείας στην Κίνα για τέσσερα παιδιά που έπασχαν από τη νόσο του Μπάτεν (κάθε θεραπεία κόστιζε τότε 35.000 δολάρια), ενώ έβγαλε σε δημοπρασία το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του ΝΒΑ και τη ζώνη τύπου-πάλης που είχε κάνει δώρο σε όλα τα μέλη της ομάδας ο Ρασίντ Ουάλας, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Τα τελευταία χρόνια ακούστηκε πως θα επιστρέψει για να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη, με τη Ρεάλ και τη Γαλατάσαραϊ να φημολογείται πως τον προσέγγισαν. Αλλά ο Μίλιτσιτς δεν έκανε την καριέρα που θα μπορούσε πολύ απλά γιατί μάλλον δεν του άρεσε τόσο το άθλημα. Η απόδειξη γ’ αυτό ήρθε με την είδηση πως θα στραφεί στο κικ-μπόξινγκ, τη νέα του τρέλα.



Τελικά… περίεργος τύπος αυτός ο Μίλιτσιτς!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x