Στίβος

Περιμένει την επιστροφή του ο Καραλής

Έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση του επί κοντώ και να διεκδικήσει τις καλές εμφανίσεις του στον κλειστό στίβο είναι ξανά ο Εμμανουήλ Καραλής.

Ο πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν εφήβων στο αγώνισμα θα δώσει τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν στις 19 Ιανουαρίου στους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23, δέκα μήνες μετά την τελευταία του εμφάνιση στα στρώματα.

Ο Καραλής αγωνίστηκε τελευταία φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ στις 4 Μαρτίου του 2018 και πήρε την πέμπτη θέση με 5.80, όμως, στη συνέχεια, αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

«Έχω λίγο άγχος, αλλά θεωρώ πως είναι δημιουργικό. Είναι ο πρώτος μου αγώνας μετά το διάστημα απουσίας μου, λόγω του τραυματισμού και δεν έχω μεγάλες προσδοκίες. Αυτό που με ενδιαφέρει, πρώτα από όλα, είναι να βρεθώ και πάλι στον αγωνιστικό χώρο και να κοιτάξω τον πήχη.

Παράλληλα, θα έχω την ιδανική ευκαιρία να εφαρμόσω ορισμένες αλλαγές που κάναμε αυτό το διάστημα στην προπόνηση, υπό την επίβλεψη του Βιτάλι Πετρόφ», τόνισε ο Καραλής για το φετινό ντεμπούτο του.

Ο 20χρονος εδώ και δέκα ημέρες πραγματοποιεί κοινή προετοιμασία με τον σπουδαίο Ρώσο τεχνικό, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα αποκλειστικά για το γκρουπ του Ανδρέα Τσώνη.

Ο Καραλής στις 27 του μήνα θα αγωνιστεί στο μίτινγκ του Παρισιού και αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο να κάνει δύο ακόμη αγώνες στο εξωτερικό, ενώ θα δώσει το «παρών» και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ.

Στόχος του Έλληνα πρωταθλητή είναι να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, 1-3/3, όπου θα χρειαστεί ένα άλμα στα 5.65.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x