Κώστας Μιαούλης

Περίπατος του ΠΑΟ, με φόντο τα αστέρια

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την συντριπτική ανωτερότητα, σε λύσεις, δυνάμεις και έμψυχο δυναμικό που έχει ο ΠΑΟ, στα πλέι-οφ έναντι των αντιπάλων του και για τον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχει ο ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός με βάση την κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν οι ομάδες στην εκκίνηση, ήταν το μεγάλο φαβορί. Με βάση το τι είχαν μαζέψει οι ομάδες στα μεταξύ τους παιχνίδια, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, επίσης. Όπως ήταν φανερό πως ο ΠΑΟΚ, όχι απλά δεν θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός, αλλά πως θα έχει σοβαρά προβλήματα, να υπερασπιστεί ακόμα και την 2η θέση στη σχετική διαδικασία. Δεν ξέρω με τι ενδεκάδα, θα παίξει ο «Δικέφαλος» του Βορρά, στη Λεωφόρο, αλλά αν χάσει και ο Αστέρας νικήσει τον Ατρόμητο, τότε το πρόβλημα για τους Θεσσαλονικείς, μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο, ως προς την κατάταξη τους. Aλήθεια, πόσες μεταγραφές, μπορεί να εισηγηθεί ο Άρνεσεν, με αυτά που είδε; Η απάντηση είναι...αμέτρητες!

Το πρώτο μέρος στην αναμέτρηση της Τούμπας, αντικατοπτρίζει απόλυτα την διαφορά που έχει ο Παναθηναϊκός, αυτή την εποχή, έναντι των υπολοίπων τριών ομάδων που παίζουν στους αγώνες κατάταξης. Τεράστια διαφορά σε τρεξίματα, μια πολύ γεμάτη ομάδα στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου, που ότι και να βάλει μέσα στην ενδεκάδα θα του βγει, χαώδης διαφορά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και φυσικά, η εικόνα μιας ομάδας που θαρρείς πως βρίσκεται στο μέσον της περιόδου και όχι στο τελείωμα. Την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟΚ, χάνει τον έναν παίκτη μετά τον άλλον. Αφήστε που η πίεση και οι απαιτήσεις που ασκούνται από την διοίκηση προς την τεχνική ηγεσία είναι παράλογες. Αποτέλεσμα να πέσει στη μάχη ο Κλάους, για 20 λεπτά, να βγει πάλι και να βγαίνει ο στράικερ του ΠΑΟΚ, δίχως να μπορεί καλά-καλά να σταθεί όρθιος. Ο ΠΑΟΚ με αυτό το σκεπτικό και την τακτική που ακολουθεί, δεν αποκλείω να μείνει ακόμα και τελευταίος.

Για τον Παναθηναϊκό, αυτό που κρατάει κανείς ακόμα και που σίγουρα θα πρέπει να κάνει τον Γιάννη Αναστασίου, να χαίρεται είναι η εξαιρετική κατάσταση του Σωτήρη Νίνη. Ο ίδιος ο παίκτης θεωρώ πως κατανόησε απόλυτα, ότι αυτή η ευκαιρία στην ομάδα που τον ανέδειξε, ήταν ίσως η τελευταία που θα μπορούσε να πάρει. Κι ο Νίνης, όχι απλά βοηθάει, αλλά καθοδηγεί τον Παναθηναϊκό σε αυτά τα πλέι-οφ, κάνοντας φοβερά πράγματα. Ο άλλος παίκτης που εντυπωσιάζει, παίζοντας αμυντικό χαφ, είναι ο Γιώργος Κουτρουμπής που κάνει μεστά παιχνίδια, σχεδόν αλάνθαστα σε μεταβιβάσεις και με τεράστια ψυχραιμία στο μοίρασμα και στο κράτημα της μπάλας.

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε τα φετινά πλέι-οφ σε συνοπτική διαδικασία, όμοια της, δεν έχουμε ξαναβιώσει, εκτός ίσως από την σεζόν που ο ΠΑΟΚ καθάρισε εύκολα την πρωτιά το 2009-10 και πλέον του απομένει μια νίκη για να «κλειδώσει» τη νίκη ή αν έρθει ισόπαλο το ματς στην Τρίπολη του αρκεί και ο πόντος. Οι «πράσινοι» αποδείχθηκαν πολύ καλά προετοιμασμένοι για την φετινή διαδικασία, αφήνοντας τους υπόλοιπους να παλεύουν για την κατάταξη και μοιάζουν σα να κάνουν περίπατο. Όσο για την κατάσταση στα παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ; Η σχέση πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα… πελατειακή!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x