Stoiximan Super League

«Πες μου τ’ ομορφότερο ψέμα…»

Ο Πανιώνιος, έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα, την Πρωταπριλιά, επικρατώντας 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη με δύο γκολ του Ανδρέα Σάμαρη.

Η παραμονή στην Σούπερ Λίγκα είναι ένα βήμα πιο κοντά για τον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 2-1 του Αστέρα Τρίπολης χάρη σε δύο τέρματα (11’, 64’) του εξαιρετικού Ανδρέα Σάμαρη και έφτασαν τους 34 πόντους. Μείωσαν με τον Ντε Μπλάσις (66’) οι Αρκάδες, σε ένα ματς που ήταν καλύτεροι, αλλά δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν κάποια από τις πολλές ευκαιρίες που έκαναν.

Μόνο νίκες ο Πανιώνιος τις Δευτέρας, ενώ θα μπορούσε να φτάσει και σε, τουλάχιστον, ένα ακόμα τέρμα με τους Κολοβό, Σάμαρη και Οκόγιε να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες. «Κοιμισμένος» τα πρώτα 20 λεπτά ο Αστέρας, συνήλθε όμως δεν μπόρεσε να πετύχει γκολ με τους Ράγιος, Ναβάρο, Καφα και Καλαντζή να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες.

Το ματς:


Κάθε παιχνίδι ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Αστέρα Τρίπολης έχει ενδιαφέρον και καλή εικόνα. Κάθε παιχνίδι όμως έχει και τους Αρκάδες να μπαίνουν στο γήπεδο λίγο… καθυστερημένα. Έτσι και σε αυτό, ο Πανιώνιος μπήκε δυνατά, έκανε φάσεις μπροστά από την εστία του Μπαντή, ενώ άνοιξε το σκορ και με τον Σάμαρη, ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Αραβίδη. Το πρώτο 15λεπτο κύλησε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανωτερότητά τους και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν… από πού τους ήρθε.

Από την στιγμή που κατάφεραν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να βρουν τους Ράγιος και Ντε Μπλάσις, οι οποίοι είναι το «Α και το Ω» της δημιουργίας του Αστέρα τα πράγματα άλλαξαν. Ο Αστέρας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, έκλεισε τον Πανιώνιο στην περιοχή του, απείλησε με τους Λέντσε, Ράγιος και Ντε Μπλάσις, είχε δοκάρι με τον Ναβάρο και έκανε τους γηπεδούχους να καταλάβουν, πως τουλάχιστον μετά το 15’ έχουν αντιπαλο.

Το δεύτερο μέρος είχε πάνω κάτω την ίδια εικόνα. Οι Αρκάδες συνέχισαν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους, έφταναν με ευκολία έξω και μέσα στην περιοχή του Γιαννακόπουλου όμως τους έλειπε η ουσιαστική φάση που θα έφερνε το γκολ. Σε μία από τις λίγες κόντρες του Πανιωνίου, ο Σάμαρης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0, μετά από άστοχο σουτ του Κολοβού. Οι παίκτες του Τσιώλη είχαν άμεση απάντηση, αφού στην επόμενη φάση έφτασαν στο γκολ με τον Ντε Μπλάσις και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης.

Τα λεπτά κυλούσαν και ο Πανιώνιος έδειχνε να κρατάει τη νίκη με τους Σάμαρη και Αραβίδη να ψάχνουν και την κόντρα επίθεση. Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες επιδόθηκαν σε σειρά από «γιόμες», οι οποίες έκαναν πιο εύκολο το έργο του Γιαννακόπουλου. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης οδήγησε τον Πανιώνιο στους 34 βαθμούς, ενώ άφησε τον Αστέρα, ισόβαθμο με τον ΠΑΟΚ στην δεύτερη θέση, στους 53 πόντους.

Οι συνθέσεις:


Πανιώνιος (Κων/νος Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Παντίδος, Κούρος, Ρόκας (78’ Τόσκας), Σάμαρης, Κολοβός (67’ Οκόγιε), Γουνδουλάκης (86’ Παναγιωτούδης), Μενδρινός, Αραβίδης.

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Μπούζας, Κοντοχρήστος, Ντούνης.

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Κοντοές, Σανκαρέ (46’ Καλαντζής), Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Αλβάρες (82’ Κάφα), Ουσέρο, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Λέντσε (60’ Περόνε).

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Γιαλούσης, Κουρμπέλης, Σέτι.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Χαρίσης (Γρβενών), Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Control room:





Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x