Βόλεϊ

Πέθανε η πρώην αθλήτρια Άννα Ξερικού από επιπλοκές μετά από επέμβαση στην Βραζιλία

Είχε ταξιδέψει για να κάνει «γαστρικό μανίκι» - Η σορός της θα αποτεφρωθεί και θα σταλεί στην μάνα και την αδερφή της

Σοκαρισμένη είναι η οικογένεια του βόλεϊ. από τη θλιβερή είδηση του θανάτου της Άννας Ξερικού.

Η άτυχη αθλήτρια του βόλεϊ, υπέκυψε το μεσημέρι του Σαββάτου στη πόλη Μπέλε της Βραζιλίας ύστερα από επιπλοκές που παρουσίασε η υγεία της μετά από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στο στομάχι, πριν λίγες εβδομάδες.

Όπως έγινε γνωστό η υγεία της Άννας Ξερικού είχε κλονιστεί από την απώλεια του αγαπημένου της αδελφού τον Απρίλιο του 2007, ενώ πριν τέσσερα χρόνια έχασε και τον πατέρα της.

Το τελευταίο διάστημα έκανε ιατρικές εξετάσεις και μετά από την συμβουλή τεσσάρων γιατρών, αποφάσισε να κάνει επέμβαση στο στομάχι που είναι γνωστή ως «γαστρικό μανίκι».

Η εγχείρηση έγινε στην Βραζιλία την Μεγάλη Πέμπτη. Την επομένη πήρε εξιτήριο αλλά τις επόμενες ημέρες ένιωθε ενοχλήσεις. Ενημέρωσε τον προσωπικό γιατρό της ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά τα συμπτώματα που είχε και πριν τρεις μέρες η Ξερικού εισήχθη στην εντατική στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως είχε πάθει σηψαιμία και όπου τελικά έχασε τη μάχη με το το θάνατο.

Η Ξερικού ήταν μία από τις κορυφαίες πασαδόρους που ανέδειξε το ελληνικό βόλεϊ. Είχε γεννηθεί στις 7 Ιουνίου 1972. Είχε αγωνιστεί στον Μίλωνα, στον ΑΟ Αθήνα, στη μεγάλη ομάδα του ΖΑΟΝ, την Δραπετσώνα και τον Ολυμπιακό, είχε δεκάδες συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και ήταν και πρωταθλήτρια του μπιτς βόλεϊ.

Πηγή: volleyland.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x