Επικαιρότητα

Πέθανε στα 99 του ο Μπίλι Γκράχαμ, ο πάστορας όλων των Αμερικανών Προέδρων

Από τον Χάρι Τρούμαν μέχρι τον Ντόναλντ Τραμπ, επηρέασε όσο κανείς άλλος δώδεκα Αμερικανούς Προέδρους και κατάφερε να προσηλυτίσει 2,5 εκ ανθρώπους

Ζήτησε από τον Χάρυ Τρούμαν να πολεμήσει τον Κομουνισμό στην Βόρεια Κορέα. Ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ θέλησε να τον συναντήσει λίγο πριν το θάνατό του. Στενός φίλος του Ρίτσαρντ Νίξον και ο άνθρωπος που βρέθηκε στον Λευκό Οίκο την τελευταία νύχτα της προεδρίας του Λίντον Τζόνσον. Ο λόγος για το Μπίλλυ Γκράχαμ, τον επονομαζόμενο «πάστορα των Αμερικανών Προέδρων» που απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών.

Ένας από τους διασημότερους πάστορες στην σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, ο Μπίλι Γκράχαμ κατάφερε να μετατρέψει τον ευαγγελισμό σε αντίπαλο δέος, τόσο του ρωμαιοκαθολικισμού, όσο και του προτεσταντισμού. Με τις «σταυροφορίες» του, όπως χαρακτήριζε τα κηρύγματά του διεθνώς, επισκέφτηκε περισσότερες από 180 χώρες και σύμφωνα με υπολογισμούς αμερικανικών μέσων ενημέρωσης κατάφερε να προσηλυτίσει 2,5 εκατομμύρια ανθρώπων.

Στενός φίλος της Βασίλισσας Ελισάβετ της Μεγάλης Βρετανίας, ο πάστορας Μπίλι Γκράχαμ προκάλεσε πολλές φορές την κοινή γνώμη, λόγω της στενής φιλικής του σχέσης με τον Ρίτσαρντ Νίξον κατά την διάρκεια του σκανδάλου Watergate, ενώ είχε χρησιμοποιήσει αντισημιτικές εκφράσεις που προκάλεσαν σάλο στην Αμερική.

Τα τελευταία χρόνια ο Μπίλι Γκράχαμ είχε αποσυρθεί στο σπίτι του στην Νότιο Καρολίνα. Έπασχε από καρκίνο και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και πέθανε πλήρης ημερών, λίγο πριν κλείσει 100 έτη ζωής.

inner

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχαιρέτησε τον ιδιαίτερο αυτόν πάστορα, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter «Ο σπουδαίος Μπίλι Γκράχαμ πέθανε. Δεν υπήρχε κανείς άλλος σαν αυτόν. Θα λείψει στους χριστιανούς αλλά και σε όλες τις θρησκείες. Ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος».

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x