Κύπελλο Ελλάδας

Πετράκης: «Παιχνίδι κυριαρχίας στον τελικό»

Στο παιχνίδι κυριαρχίας του Παναθηναϊκού και τον τρόπο που αναμένεται να αντιδράσει ο ΠΑΟΚ σ’ αυτό αναφέρθηκε ο Γιάννης Πετράκης μιλώντας στο Nova ΣΠΟΡ FM 94,6 ενόψει του τελικού Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Στα στοιχεία που θα αναδείξουν τον Κυπελλούχο Ελλάδας στο ματς του Σαββάτο (26/4) ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στάθηκε ο Γιάννης Πετράκης, τονίζοντας πως σε ένα τέτοιο παιχνίδι η τακτική που θα χρησιμοποιηθεί βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ο έμπειρος προπονητής σε συνέντευξή του στο Nova ΣΠΟΡ FM 9,46 μίλησε για το παιχνίδι που περιμένει να δει, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα κάθε ομάδας .

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Πετράκης στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου:
Για το θέαμα που περιμένει να δει: « Έχουμε λόγο να περιμένουμε καλό θέαμα στο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες έχουν δείξει ότι έχουν ποιότητα και προσπαθούν στα παιχνίδια τους να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Επιπλέον, έχουν μεγάλο κίνητρο στο συγκεκριμένο παιχνίδι για να το κάνουν».

Για το ρόλο που έχει η τακτική των προπονητών στα συγκεκριμένα ματς: «Υπάρχουν πολλά περιθώρια για “τρικ” απ’ τους προπονητές. Είμαστε υποχρεωμένου να δουλέψουμε πάνω στον αντίπαλο και να χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένη τακτική. Η κατασκοπία είναι σε υψηλό επίπεδο. Εκτός απ’ την ποιότητα των παικτών κάθε ομάδας, οι προπονητές πρέπει να βρουν τα “κόλπα” που θα εκπλήξουν τον αντίπαλο».

Για το αν περιμένει παιχνίδι κατοχής: «Και οι δύο ομάδες θέλουν να παίξουν παιχνίδι κυριαρχίας. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μείνει η μπάλα στα πόδια του και ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να του το χαλάσει. Όμως και οι δύο έχουν ποιοτικούς παίκτες και φιλοσοφία στο παιχνίδι τους, γεγονός που δείχνει ότι θα είναι καλό ματς».

Για το ποιος είναι το φαβορί βάσει των μέχρι τώρα εμφανίσεων: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Και οι δυο είναι καλές ομάδες, παίζουν ανοικτά και είναι περίπου ισοδύναμες. Το ματς θα κριθεί στην τακτική και στην μέρα που θα βρεθούν παίκτες κλειδιά. Το μεγάλο μειονέκτημα για τον ΠΑΟΚ είναι η απουσία του Αθανασιάδη απ’ την επίθεση, όμως έχει το βάθος να καλύψει το κενό».

Για τα πλεονεκτήματα κάθε ομάδας: «Το μεγάλο πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού είναι ο ρυθμός, οι πολλές επιθετικές επιλογές στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και η καλή συμπεριφορά όταν χάνουν την μπάλα. Φυσικά και παίκτες σαν τον Μπεργκ που μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός ματς.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ μπορεί να οργανώσει και να χτίσει ένα παιχνίδι, ενώ έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Έχει κι αυτός έμπειρους παίκτες, σαν τον Στοχ, όμως του λείπουν οι Αθανασιάδης και Νάτχο που έχουν ποιότητα
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x