Χάντμπολ

Πετρίδης: «Παρακαλέσαμε να γίνει ο τελικός»

Για τα επεισόδια που στιγμάτισαν τον τελικό με την ΑΕΚ και τα λόγια που είπαν οι αρχηγοί στον Κώστα Γκαντή προκειμένου να μην διακοπεί μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Θόδωρος Πετρίδης.

Για όσα έγιναν στο κλειστό της Πυλαίας, στον τελικό της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Θόδωρος Πετρίδης.

Ο αρχηγός του «δικέφαλου» του Βορρά σχολίασε τις ευθύνες που έχουν ομάδες και αστυνομία για τα επεισόδια που συνεχίζουν να γίνονται στα γήπεδα, τονίζοντας όμως πως η παρουσία των υγιών οπαδών είναι αναγκαία για τους παίκτες.

Παράλληλα, σχολίασε την επιτυχία της ομάδας του που σήκωσε το Κύπελλο, επισημαίνοντας την συνεισφορά του Αλέξη Αλβανού στην πορεία του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στο ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή των Μάνο Ζερβάκη, Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και Αλεξάνδρα Αξενίδου:

Για το τι θα θυμάται απ’ τον τελικό: «Σίγουρα θα θυμάμαι μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα μέχρι το 15ο λεπτό, όταν μπήκαν οι οπαδοί της ΑΕΚ και ξεκίνησε η ανταλλαγή “πυρών”. Φυσικά και την στιγμή της απονομής, καθώς έγινε σε ένα γήπεδο που νιώθουμε σαν το σπίτι μας. Δεν θέλω να θυμάμαι τόσο τα άσχημα, αλλά τα θετικά».

Για το αν υπήρχε σιγουριά πριν το ματς πως ο ΠΑΟΚ θα σήκωνε τον τίτλο: «Σίγουρος δεν μπορείς να είσαι πριν από έναν τελικό. Πρέπει να τα δώσεις όλα. Γνωρίζαμε την μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ. Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ΑΕΚ, θέλει πολύ κουράγιο για να τα καταφέρουν. Ήμασταν σίγουρα αισιόδοξοι, όμως αγωνιζόμασταν σε ένα γήπεδο που μας προκάλεσε περισσότερο άγχος. Το προσπεράσαμε γρήγορα και τελικά παίξαμε καλά».

Για τον Αλέξη Αλβανό: «Για μένα είναι πολυτέλεια ο Αλέξης για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, ακόμα και για κάποιες ομάδες του εξωτερικού. Είναι ο καλύτερος πρεσβευτής μας στο εξωτερικό. Έχει μια τεράστια καριέρα, έχει ήθος και είναι πρόθυμος να βοηθήσει τους πάντες, από τον πιο μικρό, μέχρι τον πιο μεγάλο. Μας συμβουλεύει και νιώθουμε σιγουριά όταν αγωνίζεται μαζί μας. Στον τελικό σε κάποια σημεία που είχαμε μπλοκάρει πήρε πάνω του την ομάδα και μας οδήγησε εκεί που έπρεπε».

Για το αν θεωρεί και ο ίδιος πως έχει κοινά σημεία στο παιχνίδι του: «Προσπαθώ πάντα να κάνω την αυτοκριτική μου και μετά να δω τους συμπαίκτες μου. Μου είπε πως είμαι πολύ καλός παίκτης, όμως αυτό που με “ρίχνει” είναι ο εκνευρισμός μου. Νομίζω πως το έχω περιορίσει, όμως έχω κι άλλα περιθώρια βελτίωσης».

Για το αν τους είπε κάτι πριν τον τελικό: «Μας είπε πως δεν έχει χάσει ποτέ τελικό κυπέλλου στην καριέρα του και πως δεν θα το κάνει ούτε τώρα. Μας έδωσε θάρρος».

Για τη στιγμή που ο ίδιος με τον Χριστόφορο Μπακαούκα μίλησαν στον πρόεδρο της ΟΧΕ, προκειμένου να μην διακοπεί ο τελικός: «Πιέζαμε για να γίνει το παιχνίδι. Δεν μας ενδιέφερε αν θα γίνει με κόσμο ή χωρίς. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πως δεν θα γίνει ένας τελικός λόγω των οπαδών μας. Παρακαλέσαμε να μη μας το κάνουν αυτό. Όλοι οι παίκτες προσπαθούμε σκληρά για να καταφέρουμε κάποια πράγματα. Δεν αξίζουμε αυτή την κατάσταση που βιώνει το ελληνικό χάντμπολ. Του λέγαμε πως σε περίπτωση που η απόφαση ήταν οριστική διακοπή θα ήταν καταστροφική. Ευτυχώς τελικά καταφέραμε να παίξαμε».

Για το πώς θα αποφευχθούν αντίστοιχα επεισόδια στο μέλλον: «Είναι μεγάλο θέμα. Δεν νομίζω πως υπάρχει άμεσος τρόπος για να αποφύγουμε τέτοια γεγονότα. Διάβασα από συναδέλφους για κάμερες και φυλακή σε όσους εμπλέκονται. Δεν ξέρω αν αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Νομίζω πως ο αθλητισμός είναι μικρογραφία της κοινωνίας,. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι καλά, είναι χαοτική και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Ο κόσμος θα έπρεπε να αντιμετωπίζει τον αθλητισμό σαν τρόπο ψυχαγωγίας και όχι εκτόνωσης. Ίσως ακουστεί άσχημο, όμως δεν μου αρέσει ούτε η εικόνα με μαθητές στις εξέδ4ρες. Οι υγιείς οπαδοί μας δίνουν μεγάλη ώθηση. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να γεμίζουν αυτοί το γήπεδο».

Για το αν έχουν ευθύνη οι διοικήσεις των ομάδων: «Σίγουρα έχουν μεγάλο μερίδιο. Μπορούν να επιλέγουν που θα δίνονται τα εισιτήρια ονομαστικά, με επίδειξη ταυτότητας, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος. Δεν γίνεται να τα παίρνουν μαζικά οι σύνδεσμοι και να μην γνωρίζουν οι ομάδες σε τι χέρια θα καταλήξουν. Βλέπουμε οπαδούς που μοιάζουν περισσότερο με τρομοκράτες. Οι ομάδες και η αστυνομία θα μπορούσαν να πάρουν κάποια μέτρα παραπάνω. Χαρήκαμε όταν ακούσαμε πως στον τελικό θα υπάρχουν 1500 αστυνομικοί, όμως αντιμετωπίσαμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x