Την κυβερνητική συνέπεια στην τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων επισήμανε ο κ. Τάσος Πετρόπουλος προκειμένου να προαναγγείλει ότι το επόμενο διάστημα δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα.

«Αυτή η κυβέρνηση εννοεί να τηρεί τις δεσμεύσεις της όχι μόνο στα φτωχά στρώματα αλλά και στην προοπτική της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής για να προσθέσει «η αντιπολίτευση επισημαίνει την περικοπή του ΕΚΑΣ αλλά αποσιωπά τις παροχές που χορηγούνται».

Ωστόσο, ο κ. Πετρόπουλος έριξε την ευθύνη για την κατάργηση του ΕΚΑΣ στις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Εσείς, το 2010, είχατε κάνει τον διαχωρισμό του ΕΚΑΣ από τις κύριες συντάξεις. Λόγω εκείνου του διαχωρισμού και της πίεσης των καταστάσεων αναγκαστήκατε και εσείς – και εμείς – να ψηφίσουμε την σταδιακή περικοπή του». Πάντως, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν διαμορφώσει «ένα ισχυρό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης χωρίς άλλες περικοπές».

Πηγή: Protothema.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ