Stoiximan Super League

«Γκατούζο, όπως λέμε… Καραγκούνης»

Με το πάθος του Γιώργου Καραγκούνη θα μπορούσε να συγκριθεί ο τρόπος με τον οποίο ζει τους αγώνες του ΟΦΗ ο Τζενάρο Γκατούζο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντώνης Πετρόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Αντώνης Πετρόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τη μέχρι στιγμής συνεργασία του με τον νέο προπονητή του ΟΦΗ, Τζενάρο Γκατούζο.

Ο έμπειρος επιθετικός τόνισε ότι είναι σημαντική παρουσία ενός τέτοιου τεχνικού στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ θα καταφέρει να μεταφέρει αρκετές από τις παραστάσεις του στους Κρητικούς.

Παράλληλα, ο 28χρονος παίκτης συνέκρινε το πάθος του Ιταλού με εκείνο του Γιώργου Καραγκούνη όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ζει τους αγώνες της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πετρόπουλος στην εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ» με τον Σωτήρη Ταμπάκο

Για την παρουσία του Τζενάρο Γκατούζο στον πάγκο του ΟΦΗ

«Ο κ. Γκατούζο γίνεται ένα με τους ποδοσφαιριστές. Ζει με πάθος τα ματς και προσπαθεί να μας το περάσει και σε εμάς, όπως έκανε στις ομάδες που είχε αγωνιστεί στο παρελθόν. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος με τεράστια προσωπικότητα. Έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε πολλά πράγματα από εκείνον. Είναι μία πολύ καλή επιλογή για τον ΟΦΗ και θα μας βοηθήσει αρκετά. Πιστεύω ότι φέτος λάμπει περισσότερο η Σούπερ Λίγκα, λόγω της παρουσίας του κ. Γκατούζο. Μπορεί να προσφέρει και προπονητικά. Έχει ένα επιτελείο έξι ατόμων που δουλεύει συνέχεια και αυτό θα φανεί και στο γήπεδο. Έχει δουλέψει σε μεγάλους συλλόγους και μέσα από τη δουλειά του μπορεί να το περάσει και σε εμάς. Έχει τεράστιο πάθος και εμένα μου θυμίζει τον Γιώργο Καραγκούνη».

Για την επαφή που είχαν οι δυο τους:

«Περιμένουμε να έχουμε άψογη συνεργασία. Με επέλεξε η διοίκηση και ο προπονητής να συνεχίσω το έργο του Θανάση Παπάζογλου, με την ομάδα να πηγαίνει ψηλά στη βαθμολογία και αρκετά καλά στο Κύπελλο την περσινή αγωνιστική περίοδο. Αυτός είναι ο στόχος μας, αν και υπάρχουν προβλήματα που μπορούμε να τα ξεπεράσουμε. Με τις προσθήκες που έχουν γίνει, μπορεί να δοθεί λύση και στο οικονομικό».

Για την εικόνα των Κρητικών στο χθεσινό ματς με τον Παναιτωλικό:

«Χθες είχαμε αρκετές φάσεις και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει νωρίτερα, αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού . Σταδιακά θα βελτιωθούμε περισσότερο και στη συνέχεια θα παρουσιαστούμε καλύτερο».

Για το αν μπορεί ο ΟΦΗ να πετύχει κάτι περισσότερο από την περσινή σεζόν:

«Το βασικό για εμάς είναι πετύχουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την παραμονή, αφού το πρωτάθλημα θα είναι περισσότερο αμφίρροπο σε σχέση με την περσινή σεζόν. Για τις θέσεις στο Europa League κάθε χρόνο υπάρχουν εκπλήξεις. Πέρσι τα παιδιά τερμάτισαν έκτοι, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε σταθερά βήματα. Το “Γεντί Κουλέ” είναι πολύ καλή έδρα και ο κόσμος φάνηκε από χθες ότι θα μας στηρίξει. Παρά τα προβλήματα, έχουμε προπονητή με μεγάλη προσωπικότητα».

Για την δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία:

«Πρόκειται για το πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν, αφού όταν σταματάς Απρίλιο και ξεκινάς Ιούλιο, πρέπει να προσέχεις τους τραυματισμούς και οι παίκτες ακολουθούν τα πλάνα των προπονητών τους. Όπως είπα και πιο πριν, ο κ. Γκατούζο έχει ένα εξαμελές τιμ που δουλεύει καθημερινά για την ομάδα».

Για το αν ταιριάζει το… ιταλικό 3-5-2 στην ελληνική νοοτροπία:

«Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας δοκιμάσαμε αρκετά συστήματα. Γνωρίζει αρκετά καλά αυτό το σχήμα και επέλεξε να παρατάξει με αυτό την ομάδα. Είναι το κατάλληλο σύστημα για να παίζεις επιθετικά, αλλά παράλληλα πρόκειται για ρίσκο. Αν δουλεύεις στην τακτική και με ανθρώπους που έχει ο Γκατούζο, τότε μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις και θα ταιριάξει στην ομάδα. Είχαμε την κατοχή, είχαμε τις φάσεις και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει νωρίτερα».

Για το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τη Βέροια και μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

«Το ιδανικό για εμάς είναι να κάνουμε το δύο στα δύο. Στον πρώτο γύρο έχουμε όλες τις μεγάλες ομάδες εκτός έδρας. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα θέλουμε τη νίκη επί της Βέροιας και μετά να πάμε για ό,τι καλύτερο στον Ολυμπιακό».

Για τους προσωπικούς του στόχους:

«Ήταν άλλες οι εποχές στον Παναθηναϊκό. Προσπάθησα αρκετά στον Παναθηναϊκό, όπως και στην ΑΕΚ, και μετά στον Απόλλωνα. Το βασικό για εμένα είναι να αγωνίζεσαι, να γίνεσαι καλύτερος και να πετυχαίνεις γκολ. Στο τέλος της σεζόν βλέπεις αν πέτυχες τους στόχους σου».

Για το αν πιστεύει ότι θα γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα

«Είδαμε και πέρσι ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το Κύπελλο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για τη δεύτερη θέση και πήγε στον τελικό του Κυπέλλου και ο Ατρόμητος είχε ανταγωνιστική πορεία την περσινή σεζόν. Πιστεύω, όμως, ότι κάθε εβδομάδα θα έχουμε ανατροπές».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x