Επικαιρότητα

Πετρόπουλος: Παράλογο ότι οι αγρότες δεν δίνουν άλλα 25 ευρώ το μήνα

«Γιατί θα πρέπει αυτή η λογική της αντίρρησης να διατηρείται;»

Ανόητο και παράλογο χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, το γεγονός ότι -όπως επισημαίνει- οι αγρότες αρνούνται να καταβάλλουν 25 ευρώ το μήνα επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές προκειμένου να εξασφαλίσουν και αυτοί εθνική σύνταξη.

Όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», οι αγρότες με τις υπάρχουσες διατάξεις στην 5η ασφαλιστική κατηγορία πληρώνουν 1.239 ευρώ και με βάση την κυβερνητική πρόταση θα πληρώνουν παραπάνω 25 ευρώ το μήνα.

«Γιατί θα πρέπει αυτή η λογική της αντίρρησης να διατηρείται; Δεν έχει καμία εξήγηση. Μάλλον ή δεν το ξέρουν -και κάποιοι δεν το ξέρουν- ή οι άλλοι θα πρέπει να μας πουν πώς αντιλαμβάνονται το συμφέρον των αγροτών», σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος, αναφερόμενος έμμεσα στις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Επισήμανε επίσης, ότι η κυβέρνηση περιμένει ακόμα να υπάρξει συζήτηση από την πλευρά των αγροτών και των επιστημόνων, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο αρνούνται το διάλογο και τόνισε ότι δεν υπάρχει αντιστοίχιση μεταξύ των αγροτών, των επιστημόνων και αυτών που τους εκπροσωπούν.

Χαρακτήρισε «τεράστιο» το πρόβλημα με τις αντιρρήσεις που εκφράζουν οι δανειστές, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση σ' αυτή την προσπάθεια που καταβάλλει βάλλεται και εκ των έσω, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτόν τον αγώνα δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας».

Τέλος, στην ερώτηση πότε εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί χρονικά ο κύκλος των αντιδράσεων και των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να ψηφιστεί το ασφαλιστικό, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε: «Η Ελλάδα χαράσσει τη μοίρα της, δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x