Μιλώντας στο site της ελληνικής ομοσπονδίας πάλης, ο Πιλίδης δήλωσε πως: «Αισθάνομαι πολύ λυπημένος που δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου είχα έναν τραυματισμό στα πλευρά, ακολουθώντας θεραπεία και συντηρητική αγωγή πίστευα ότι τον ξεπέρασα.

Στην τελευταία προπόνηση στο Καζακστάν πριν τους αγώνες υποτροπίασε και ο έντονος πόνος επανήλθε, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αγωνιστώ.

Είμαι πολύ στεναχωρημένος που δεν πάλεψα, καθώς η διοργάνωση αυτή ήταν από τους βασικούς μου στόχους, μιας κι έδινε έξι ‘εισιτήρια’ για το Τόκιο. Στόχος μου πλέον είναι να γίνω γρήγορα καλά και να παλέψω στα δύο προολυμπιακά τουρνουά για να πάρω την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να το πετύχω».

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν παρέλειψε να συγχαρεί τη Μαρία Πρεβολαράκη για την πρόκριση και να ευχηθεί στους δύο Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν στο Καζακστάν καλή επιτυχία.

«Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στη Μαρία Πρεβολαράκη που πήρε το "εισιτήριο" για το Τόκιο και θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους συναθλητές μου, Γιώργο Σαββουηλίδη και Κύριλλο Μπινενμπάουμ, που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».