Διονύσης Δεσύλλας

Πιο αναγκαία από ποτέ η νίκη επί του Ολυμπιακού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για την «εβδομάδα ντέρμπι», την αρχή της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού και την ανάγκη για επικράτηση.

Του Διονύση Δεσύλλα

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή και το «στραβοπάτημα» του Παναθηναϊκού, με έναν τρόπο… βασανιστικό για τον κόσμο του, τα γράψαμε στο προηγούμενο κείμενο. Πλέον, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, περιθώρια για περισσότερη ανάλυση δεν υπάρχουν, ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του θα δουν για πρώτη και τελευταία φορά σήμερα βίντεο με όλα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και άπαντες θα στρέψουν την προσοχή τους στο μεγάλο ματς. Στο απόλυτο παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος. Στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, στη Λεωφόρο.

Δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά για τα περί γοήτρου και… περηφάνιας. Όλα αυτά είναι γνωστά. Όταν παίζουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, η νίκη είναι ο μοναδικός στόχος για τις δυο ομάδες, ανεξάρτητα από τη βαθμολογία, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δυο αντίπαλοι, ανεξάρτητα από το τι έχει προηγηθεί ή τι θα ακολουθήσει μετά. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το τρίποντο είναι αυτοσκοπός. Από σήμερα και μέχρι το βράδυ της Κυριακής, σε όλα τα υπόλοιπα πατάμε μια παύση και τα πάντα στρέφονται γύρω από τη «μητέρα των μαχών». Γύρω από τη μεγάλη ποδοσφαιρική «σύγκρουση» (πάντα με την καλή έννοια).

Αν ένας από τους δυο «μονομάχους» της Κυριακής έχει περισσότερο ανάγκη τη νίκη, αυτός είναι αναμφίβολα ο Παναθηναϊκός. Οι λόγοι είναι «καθαρά» βαθμολογικοί. Απέναντι στην ομάδα, η οποία πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να χάσει τον τίτλο, οι «πράσινοι» θέλουν την κατάκτηση των τριών βαθμών. Σε διαφορετική περίπτωση, μπαίνουν σε περιπέτειες και ο κίνδυνος να χαθεί η πεντάδα, άρα και η Ευρώπη είναι ορατός!

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι 4ος με 42 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον 3ο ΠΑΟΚ και δυο περισσότερους από την 5η ΑΕΚ. Εκτός από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει και στη συνέχεια εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα, παίζοντας με ΑΕΚ (εκτός), Πανιώνιο (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Ατρόμητο (εντός), ΑΕΛ (εντός). Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης κόντρα στον Ολυμπιακό, θα θεωρείται αποτυχία, θα βάλει σε μεγάλους μπελάδες το «τριφύλλι» και φυσικά θα το… αγχώσει, ενόψει των δυο συνεχόμενων ντέρμπι μετά.

Ο Παναθηναϊκός είναι με την πλάτη στον τοίχο. «Καίγεται» για τη νίκη, έχει περισσότερους λόγους από τον Ολυμπιακό για να παίξει για τους τρεις βαθμούς και το μεγάλο ερώτημα είναι πώς όλο αυτό θα επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές. Η ψυχολογία είναι ένα σημαντικό κομμάτι και απάντηση για το πώς θα «υποδεχθούν» οι ποδοσφαιριστές αυτή την αναγκαιότητα για επικράτηση, δεν θα δοθεί νωρίτερα από την Κυριακή. Μόνο την ώρα που θα παίζεται το ματς θα καταλάβουμε αν όλο αυτό το κλίμα θα βγει σε καλό ή σε κακό στους γηπεδούχους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η προετοιμασία αρχίζει σήμερα. Το θετικό για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, που τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να δείχνει τις προθέσεις του για την ενδεκάδα, είναι ότι θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Ροντρίγκο Μολέδο, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του και είναι ξανά «στα όπλα».

Αντε, καλή εβδομάδα να έχουμε και καλή «προετοιμασία», σε κάθε επίπεδο, για το ντέρμπι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x