Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πιο ανοιχτό από ποτέ!

Ο Χρήστος Σωρηρακόπουλος γράφει πως στη φετινή σεζόν στην Αγγλία πιθανότατα θα δούμε μία μάχη που όμοιά της δεν θα έχει συμβεί από τη δεκαετία του ’80.

Hταν το καλύτερο πρωτάθλημα της τελευταίας 20ετίας στην Αγγλία αυτό που απολαύσαμε την προηγούμενη σεζόν, ωστόσο πόσες πιθανότητες δίνει κάποιος να έχουμε ένα ακόμη πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα σε αυτή την καινούργια περίοδο που αρχίζει σε δύο εβδομάδες;

Αν ουσιαστικά είχαμε κούρσα για τρεις που διεκδίκησαν τον τίτλο κατά την περσινή σεζόν, φέτος μπορεί να γίνει μάχη ανάμεσα σε πέντε ομάδες, κάτι που δεν έχει συμβεί τουλάχιστον τα τελευταία τριάντα χρόνια, απο τη σεζόν 1981-82 και έπειτα!

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι παραμένει το φαβορί διαθέτοντας ένα εξαιρετικό ρόστερ και έναν προπονητή, τον χαμηλών τόνων Μανουέλ Πελεγκρίνι που πλέον αντιλαμβάνεται τις ιδιαιτερότητες του αγγλικού πρωταθλήματος. Μεγάλο «συν» το ότι κρατάει τον Γιάγια Τουρέ, μεγάλο «μείον» της ωστόσο πως λόγω του προβλήματός με την ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί να ενισχυθεί, αφού εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο.

Η Λίβερπουλ, αν είχε κρατήσει τον Λουίς Σουάρες και έκανε τις ίδιες μεταγραφές που έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα, θα ήταν το πρώτο φαβορί. Ωστόσο χωρίς τον Ουρουγουανό θα της λείψουν τα γκολ του και κυρίως η εμβληματική του παρουσία, πλην όμως δεν χρειάζεται να βρει τριάντα γκολ αλλά τα μισά, αφού σκοπός είναι να βελτιώσει φέτος την αμυντική της λειτουργία.

Αν δεχθεί 20 τέρματα λιγότερα, ακόμη και αν σκοράρει 80 και όχι 101 γκολ, θα είναι αυτόματα και πάλι στην τριάδα. Σημαντικότερες προσθήκες στο ρόστερ του Μπρένταν Ρότζερς είναι οι Λόβρεν και Λαλάνα που δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής αλλά η μεταγραφή η οποία μακροπρόθεσμα θα φέρει πολλά λεφτά στα ταμεία της είναι ο Μάρκοβιτς!

Η Τσέλσι αλλάζει για τα καλά με σφραγίδα Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού και η ομάδα του Σιμεόνε πέρυσι θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ομάδα Ζοσέ Μουρίνιο. Το στοίχημα είναι αν ο Ντιέγκο Κόστα θα λύσει τον γρίφο της επίθεσης και αν ο Τιμπό Κουρτουά θα αποτελέσει την απόλυτη λύση κάτω από τα δοκάρια. Αν αυτά συμβούν, τότε η Τσέλσι προϊόντος του χρόνου στη σεζόν, θα εξελιχθεί σε πρώτο φαβορί.

Η Αρσεναλ πήρε επιτέλους έναν τίτλο ύστερα από εννιά χρόνια και ήδη στην αγορά των μεταγραφών ψωνίζει σωστά, με τον Αλέξις Σάντσες να είναι κομμένος και ραμμένος στο στυλ του Αρσέν Βενγκέρ και τον Ματιέ Ντεμπισί να αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη. Ο Τσέιμπερς είναι στοίχημα απ' αυτά όμως που αρέσουν του Αλσατού τεχνικού και σε περίπτωση που προσθέσει τον Κεντίρα στην ομάδα της, η Αρσεναλ αυτή τη φορά θα διεκδικήσει κανονικά τον τίτλο μέχρι τέλους.

Άλλωστε και η περίπτωση του Γουόλκοτ φέτος μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του πέρυσι, φαντάζει σαν μια νέα ενίσχυση. Μην ξεχνάμε πως στη σεζόν που τελείωσε ήταν η ομάδα που παρέμεινε τις περισσότερες εβδομάδες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά από τον Φεβρουάριο και μετά την πρόδωσε το ρηχό ρόστερ της.

Και φτάσαμε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ξεκινάμε από το βασικότερο όλων: αποκλείεται να είναι τόσο κακή όπως με τον Μόγες αφού αυτά που έγιναν πέρυσι ξεπερνούσαν σε κάποιες περιπτώσεις τα όρια της επιστημονικής φαντασίας! Ο Λουίς φαν Χάαλ έβαλε από την πρώτη στιγμή τη δική του σφραγίδα και το ότι η Γιουνάιτεντ θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο το θεωρώ δεδομένο.

Το 3-5-2 είναι πολύ ευέλικτο ως σχήμα και το ότι αχρηστεύει τα εξτρέμ, που λένε κάποιοι, εξισορροπείται απο την ποιοτικότερη μεσαία γραμμή που θα επιβάλει πιο εύκολα το παιχνίδι της!

Ο Μάτα δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του και παρ' ότι από τη μέση και μπροστά είναι πολύ καλή η ενδεκάδα, έχει ανάγκη κι άλλες μεταγραφές, αφού το ρόστερ της υστερεί πάρα πολύ σε σύγκριση με όλους τους άλλους διεκδικητές!

Όμως, η παρουσία του εμβληματικού προπονητή αυτή τη φορά θα εξισορροπήσει τα όποια «μείον» και φυσικά το τεράστιο αβαντάζ είναι πως όπως η Λίβερπουλ πέρυσι, θα δίνει μόλις ένα ματς την εβδομάδα.

Είναι λοιπόν μια σεζόν που πιθανότατα θα δούμε μια μάχη που όμοιά της δεν θα έχει συμβεί από τη δεκαετία του '80, ανοιχτή σε κάθε πρόβλεψη. Και μπορεί η εθνική Αγγλίας να συνεχίζει να απογοητεύει, το αγγλικό πρωτάθλημα όμως με τους πανάκριβους σταρ και τα ατελείωτα χρήματα, είναι πάντα το πιο γοητευτικό για όποιον απολαμβάνει το καλό ποδόσφαιρο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x