Στίβος

Πήρε το «εισιτήριο» για Γλασκώβη ο Μπανιώτης

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στους αγώνες ύψους στον κλειστό στίβο ο Κώστας Μπανιώτης, αφού προκρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε τα 2.26 στο αγώνισμα στο μίτινγκ του Χουστόπετσε στη Σλοβακία, άλμα που του έδωσε το «εισιτήριο» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη σκοτσέζικη πόλη, δείχνοντας πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ έδιωξε το άγχος για τη συνέχεια, ώστε να καταφέρει να διακριθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΣΕΦ σε δύο εβδομάδες και στα μίτινγκ του εξωτερικού.

Ο Μπανιώτης ξεκίνησε με έγκυρο άλμα στα 2.10, συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 2.15, πέρασε με την τρίτη τα 2.23 και 2.26, παίρνοντας την έκτη θέση στον αγώνα και χάνοντας,στη συνέχεια, τα 2.30.

Στην ίδια διοργάνωση, η 18χρονη Ουκρανίδα Μαροσλάβα Γιάχουτσικ ξεπέρασε τα 1.99 στην τρίτη της προσπάθεια και σημείωσε νέο δικό της ευρωπαϊκό ρεκόρ νεανίδων, ενώ ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας,το οποίο μοιράζεται πλέον με τη Βάστι Κάνιγχαμ.

Στο Χίρσον συνέχισε τους αγώνες της η Τατιάνα Γκούσιν. Η πρωταθλήτρια του ύψους νίκησε στο μίτινγκ της γαλλικής πόλης με άλμα στο 1.85, ενώ απέτυχε στο 1.88 για να πετύχει νέο φετινό ρεκόρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x