Κώστας Μιαούλης

Απαραίτητη η ενίσχυση στο βάθος του ρόστερ της ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει με αφορμή το γερό ξεσκαρτάρισμα που γίνεται πλέον στο ρόστερ της ΑΕΚ που δεν έχει στο εξής την πολυτέλεια να κρατά ποδοσφαιριστές με περιορισμένες δυνατότητες.

Ήδη τέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν ειδοποιηθεί πώς δεν θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην ΑΕΚ. Στους Κορδέρο, Φαγέ, Σοϊλέδη, αλλά και τον Τζεμπούρ που έχει ήδη λάβει το μήνυμα πως δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν, προσθέστε και τον Μπουονανότε που φαίνεται να έχει βρει ήδη ομάδα και αναφέρομαι στην Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα.

Για να μπορέσει να ξεσκαρτάρει για τα καλά το ρόστερ , θα φύγουν και άλλοι ποδοσφαιριστές και το ποιοι θα είναι αυτοί θεωρώ πως είναι λίγο-πολύ γνωστό. Θυμίζω πως ήδη, πέρα από τον συμπαθέστατο Κρισάντους που ήταν γνωστό πώς θ’ αποχωρήσει από νωρίς, έφυγε και ο Μπαρόχα που δεν ανήκε στην ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς.

Η χρονιά που πέρασε και ήταν η πρώτη στην Σούπερ Λίγκα, μετά την περιπέτεια του 2013 ήταν μεταβατική. Πολλά στραβά αποτελέσματα είχαν εξήγηση μιας και ποδοσφαιριστές που πήραν ευκαιρίες, δεν φάνηκαν ικανοί να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Θεωρώ πως αυτός ήταν ο λόγος που μέχρι την εκκίνηση του δεύτερου γύρου, η ομάδα δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί σε ένα καλό επίπεδο.

Ο Κορδέρο με τους τραυματισμούς του, δεν μπόρεσε ν’ αποτελέσει μια σταθερή λύση έστω από τον πάγκο. Με τον Σοϊλέδη, θεωρώ πως η παρουσία του δεν ήταν επαρκής ούτε καν σαν λύση ανάγκης με αποκορύφωμα τους αγώνες στην Τούμπα. Ο Φαγέ δεν πήρε ποτέ μια πραγματική ευκαιρία. Ο Μπουονανότε και ο Τζεμπούρ αποτελούν περιπτώσεις για τις οποίες έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές. Λίγοι θα πίστευαν πέρσι, πως οι δύο βαριές μεταγραφές της ΑΕΚ πέρσι ή αν θέλετε δύο από τις τρεις δεν μπόρεσαν να προσφέρουν τα προσδοκώμενα.

Με απλά λόγια. Θεωρώ σωστό να υπάρχει στο ρόστερ ένας ισάξιος π.χ. του Ντίντακ ή και λίγο καλύτερος ώστε να μην είμαι με κομμένη την ανάσα για το τι θα συμβεί όπως με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Ή να έχω τουλάχιστον έναν, για να μην πω δύο εφάμιλλα εξτρέμ του Μπαρμπόσα, ώστε να μην βαλτώσει η ομάδα σε ενδεχόμενη απουσία του, δημιουργικά. Γεγονός που συνέβη, οπότε έλειψε ο Πορτογάλος με μοναδική ευτυχώς εξαίρεση, τον τελικό του Κυπέλλου. Προτιμώ τα παραπάνω από μία ή δύο σούπερ ηχηρές μεταγραφές, που πιθανόν να στερούσαν όμως τη δυνατότητα πληρότητας σε όλες τις γραμμές, λόγω κόστους.

Η ΑΕΚ λόγω φανέλας κι ενστίκτου επιβίωσης που απέκτησε όμως στις κατηγορίες "σχολεία " πριν ανέβει έβγαλε αντίδραση. Γι' αυτό και στον δεύτερο γύρο, με την βοήθεια και του Πογέτ και του Μανωλά που της πέρασε σε ψυχολογία και χαρακτηριστικά της παλιάς μεγάλης ομάδας έφτασε σε ένα επιτυχημένο φινάλε. Πλέον όμως η Ένωση καλείται ν' αλλάξει επίπεδο. Για να συμβεί αυτό, πρέπει ακόμα κι οι εφεδρείες να είναι άξιοι και επαρκείς, ώστε να υπάρχει βάθος στις επιλογές.

Στην Κυπελλούχο Ελλάδος ξεκάθαρα πλέον έχουν θέση όσοι μπορούν να δώσουν πράγματα και να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Αυτό είναι το απαραίτητο επόμενο βήμα και τα κριτήρια απόκτησης κάποιου παίκτη θα πρέπει να είναι αυστηρά, ως προς τις ικανότητες και την προοπτική που θα έχει για να πετύχει στον Δικέφαλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x