sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ποδόσφαιρο: Ώρα μηδέν…

Με το ελληνικό ποδόσφαιρο να βαδίζει σε γκρεμό, τα μέλη της Super League θα κάνουν(;) την ύστατη προσπάθεια να σώσουν ό,τι σώζεται. Το sportfm.gr παρουσιάζει τα δεδομένα της κρίσιμης συνάντησης.

Μία από τις πιο κρίσιμες συναντήσεις που αφορά το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στα γραφεία της Super League, ανάμεσα στα μέλη του συνεταιρισμού που στελεχώνουν την κορυφαία κατηγορία επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Γράφει ο Παύλος Κουστέρης

Η ματαίωση του Κυπέλλου Ελλάδας από πλευράς Πολιτείας και συγκεκριμένα από τον Σταύρο Κοντονή «ξύπνησε» πολλούς και ουσιαστικά επίσπευσε τις διαδικασίες προκειμένου όλοι οι ιδιοκτήτες (αυτοί που βάζουν τα λεφτά δηλαδή) να μιλήσουν με ανοιχτά χαρτιά, σχετικά με το μέλλον του συνεταιρισμού.

Ο Γιώργος Μποροβήλος κάλεσε τους μεγαλομετόχους σε άτυπη συνάντηση προκειμένου να διαφανεί αν μπορεί να διασωθεί το οτιδήποτε από το τέλμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο από τον τομέα της διαφάνειας, όσο και τα συνεχόμενα κρούσματα βίας που σε πολλές περιπτώσεις είναι απλά το αποτέλεσμα της καχυποψίας που υπάρχει προς το προϊόν.

Για πολλούς η συνάντηση της Τρίτης αποτελεί το πρώτο ξεκάθαρο «μπρα-ντε-φερ» ανάμεσα στην τριανδρία που έχουν δημιουργήσει ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, στοχεύοντας ξεκάθαρα την ανατροπή της τωρινής ηγεσίας της ΕΠΟ και συγκεκριμένα του προέδρου, Γιώργου Γκιρτζίκη και του Ολυμπιακού που κατά τους «τρεις» ελέγχει απόλυτα την ΕΠΟ.

Θα φανεί, λοιπόν, η στάση των υπόλοιπων ομάδων μπροστά σε αυτή την ευθεία αντιπαράθεση των «ισχυρών» δυνάμεων του ελληνικού ποδοσφαίρου και πώς θα διαμορφωθεί ο «χάρτης» της επόμενης μέρας στη Super League.

Ας δούμε, λοιπόν, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ τι στάση αναμένεται να κρατήσουν οι υπόλοιπες ομάδες πλην ΑΕΚ-Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στη συνάντηση της Τρίτης.

Πανιώνιος:
Το «παρών» από πλευράς της ΠΑΕ της Νέας Σμύρνης θα δώσει όπως γίνεται κάθε φορά ο πρόεδρος της ομάδας, Χρήστος Δάρας. Οι «κυανέρυθροι» θα αναμένουν το τι θα ειπωθεί, θα διατυπώσουν από την πλευρά τους τον προβληματισμό τους για όλα αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και ότι αυτοί που την «πληρώνουν» είναι τελικά οι ομάδες με μικρότερη ισχύ. Θα φανεί αν τελικά θα συνεχίσει την παραδοσιακή του στήριξη στην υπάρχουσα κατάσταση σε λίγκα και ΕΠΟ.

Αστέρας Τρίπολης:
Η παρουσία του Γιάννη Καϋμενάκη φαντάζει σίγουρη, ενώ δεν αποκλείεται και η παρουσία του Δημήτρη Μπάκου, αποδεχόμενοι ουσιαστικά την πρόσκληση του δικού τους προέδρου στον Αστέρα, Γιώργου Μποροβήλου. Όπως προκύπτει η στάση τους θα είναι ουδέτερη μέχρι τελευταία στιγμή και θα περιμένουν τι θα ειπωθεί από τις δύο αντικρουόμενες πλευρές, καθώς η αλήθεια ότι αναμένουν τις ακριβείς προτάσεις που θα καταθέσουν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ.

Λεβαδειακός:
Με δεδομένο ότι ο Γιάννης Κομπότης που είναι ο μεγαλομέτοχος των Βοιωτών έχει απαγόρευση ενασχόλησης με το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν πρόκειται να δώσει ο ίδιος το «παρών». Εκπρόσωπος των «πρασίνων» θα είναι ο α’ αντιπρόεδρος, Δημήτριος Μίχας και η δεδομένη τα προηγούμενα χρόνια στήριξη στις προτάσεις του Ολυμπιακού δεν πρέπει αυτή τη φορά να θεωρείται δεδομένη.

Skoda Ξάνθη:
Σύμφωνα με επίσημη τοποθέτηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Χρήστου Πανόπουλου, θα δώσει το «παρών», μόνο αν ανταποκριθούν και οι ομόλογοί στις άλλες ομάδες. Όπως φαίνεται αυτό θα γίνει πραγματικότητα, καθώς μόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης λόγω του σχετικού περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί δεν θα είναι στη συνεδρίαση. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ο Χρήστος Πανόπουλος δεν είναι εκεί, τότε θα είναι σίγουρα ο α’ αντιπρόεδρος, Γιώργος Στράτος και πιθανότατα ο πρόεδρος Αριστείδης Πιαλόγλου. Όσο για τη θέση που θα τηρήσουν οι Ξανθιώτες, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι σαφέστατα κατά του προέδρου, Γιώργου Γκιρτζίκη (φάνηκε και στις εκλογές της ΕΠΣ Ξάνθης που εκλέχθηκε η παράταξη Πανίδη την οποία και στήριξαν), ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες οι συχνές βόλτες του προέδρου της ΕΠΟ στο γήπεδο των Πηγαδίων σε όλα τα εντός έδρας ματς της SKODA.

ΠΑΣ Γιάννινα:
Κανονικά θα είναι παρών στη συνάντηση ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Γιώργος Χριστοβασίλης, όπως άλλωστε συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Αν η συγκεκριμένη άτυπη συνεδρίαση γινόταν πριν από μερικά χρόνια, δεν θα υπήρχε οποιαδήποτε απορία για το ποια από τις δύο πλευρές θα στήριζε. Ωστόσο, η μεταγραφή των Κολοβέτσιου, Χαρίση, Κοροβέση, Βελλίδη και οι συζητήσεις του Ιανουαρίου για την απόκτηση του Χουχούμη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχουν αλλάξει άρδην το κλίμα.

Παναιτωλικός:
Ο Φώτης Κωστούλας είναι σε κάθε ΔΣ της Λίγκας, οπότε δεν ήταν δυνατόν να λείψει από αυτό που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του συνεταιρισμού. Ο ισχυρός άνδρας των Αγρινιωτών που διαχρονικά έχει δείξει ότι δεν μπαίνει σε καμία διαδικασία «αρμάτων», αναμένεται να θέσει ως όρο το κλίμα συναίνεσης, ώστε να βρεθεί κάποια ουσιαστική λύση και να προχωρήσει η Λίγκα στην επόμενη μέρα. Παράλληλα, στο ερώτημα «Γκιρτζίκης ή κάποιος άλλος», η θέση των Αγρινιωτών είναι ξεκάθαρη. «Δεν είναι θέμα αν θα φύγει ή θα μείνει ο Γκιρτζίκης ή αν θα έρθει κάποιος άλλος. Το σημαντικό είναι οι προθέσεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών που θα τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης».

Ηρακλής:
Ο Σπύρος Παπαθανασάκης θα αποδεχθεί την πρόσκληση που έχει απευθύνει ο Γιώργος Μποροβήλος και ως μεγαλομέτοχος θα δώσει το «παρών» από πλευράς Ηρακλή. Από τον «Γηραιό» τηρούν στάση αναμονής, θέλοντας να ακούσουν τις προτάσεις που θα θέσει στο τραπέζι η «τριάδα», ενώ και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ομάδας αναμένεται να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις.

Πλατανιάς:
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μανώλης Μαθιουλάκης, θα εκπροσωπήσει τον Πλατανιά στη βαρύνουσας σημασίας συνεδρίαση. Πριν από μερικά χρόνια, δεν θα υπήρχε καν σκέψη για το ότι θα ήταν στο πλευρό του Ολυμπιακού. Από πέρυσι το καλοκαίρι του 2014, όμως, όταν αποτέλεσε συνειδητή απόφαση να υπάρξει κανένας δανεισμός από τους «ερυθρόλευκους», διαφάνηκε σαφή πρόθεση να κοπεί κάθε «ομφάλιος λώρος» με τους Πειραιώτες. Τι θα ζητήσουν οι Χανιώτες; Κατ’ αρχήν πιστεύουν ότι για να βρεθεί λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, πρέπει οι μεγάλοι όχι απαραίτητα να τα βρουν, αλλά να θέσουν έναν κώδικα επικοινωνίας και παράλληλα να μην θυμούνται τις «μικρότερες» ομάδες μόνο στις ζημιές, αλλά και στα όποια κέρδη, ώστε να μην υπάρχει αυτή η τόσο μεγάλη «ψαλίδα» ανάμεσά τους. Τα πολλά παράπονα που έχουν φέτος οι Κρητικοί από τη συμπεριφορά της διαιτησίας απέναντί τους, τους αναγκάζει να μένουν ουδέτεροι και να περιμένουν με ενδιαφέρον την πρόταση των «τριών».

Ατρόμητος:
Κανονικά θα παρουσιαστεί στη συνάντηση ο ισχυρός άνδρας των Περιστεριωτών, Γιώργος Σπανός. Ένα από τα κυρίαρχα θέματα που θα θέσει επί τάπητος είναι το τι μέλλει γενέσθαι με το θεσμό του Κυπέλλου, καθώς δεν θεωρούν τη συγκεκριμένη υπόθεση ως «τελειωμένη» και θεωρούν εαυτούς ως τους μεγαλύτερους θιγόμενους της ιστορίας. Παράλληλα, για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, τονίζεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένες δημοκρατικές διαδικασίες για να υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη με την ηγεσία της ΕΠΟ. Αν, όμως, μπορεί να βρεθεί τρόπος να επισπευσθεί η διαδικασία, τότε είναι πρόθυμοι να ακούσουν την πρόταση των «τριών» για το πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε, όπως λέγεται, «ο καθένας κρίνεται από το σώμα του ποδοσφαίρου». Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος έχει έτοιμη πρόταση για τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές που δεν αφορά μόνο την ΕΠΟ, αλλά και την ΚΕΔ.

Βέροια:
Ο Θεόδωρος Καρυπίδης αναμένεται να είναι κανονικά στη συνάντηση, αν και η κατάσταση με τη Βέροια έχει καταστήσει το σκηνικό ιδιαίτερα ομιχλώδες. Με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες να είναι σε πρώτο πλάνο και με τις πολλές «μουρμούρες» στην ομάδα για τη συχνότητα των πληρωμών να αυξάνονται, φαίνεται ότι η ΠΑΕ είναι από τις τελευταίες του προτεραιότητες, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει πάντα στη μέση και η διοικητική του ενασχόληση με τον Άρη. Σε κάθε περίπτωση, η στάση της Βέροιας δεν είναι τόσο απέναντι στον Ολυμπιακό, όσο πολύ δίπλα στον ΠΑΟΚ και αυτό θεωρείται απίθανο να διαφοροποιηθεί στη συνεδρίαση.

Καλλονή:
Δεν πρόκειται να έχει εκπρόσωπο στη Λίγκα η Καλλονή, καθώς ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης κ. Μιχαλάκης βρίσκεται στο εξωτερικό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ωστόσο, η ομάδα της Μυτιλήνης θα εκφράσει τη θέση της μέσω επιστολής, υπερθεματίζοντας τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ειδικότερα στον τομέα της διαιτησίας, εκεί που υπάρχουν πολλά παράπονα στη φετινή σεζόν.

Πανθρακικός:
Η ΠΑΕ της Κομοτηνής δεν πρόκειται κανέναν εκπρόσωπο στη συνεδρίαση της Λίγκας, ούτε σκοπεύει να τοποθετηθεί με κάποιο τρόπο. Τουλάχιστον, όχι μέχρι αυτή την ώρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x