Stoiximan Super League

«Σφιχτό» μπάτζετ για τις μεταγραφές

Στη δέσμευση ότι θα γίνουν οι μεταγραφές που απαιτούνται, ώστε η ΑΕΚ να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, προέβησαν οι διοικούντες τον σύλλογο στους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Στέλιο Μανωλά. «Πείτε μας τι θέλετε και θα δούμε αν μπορούμε να το κάνουμε», είπαν στον Σερβοέλληνα τεχνικό και τον τεχνικό διευθυντή της «Ένωσης», χωρίς όμως να υποσχεθούν συγκεκριμένο μπάτζετ. Τη δική του φιλοσοφία θέλει να περάσει ο 60χρονος προπονητής στους «κιτρινόμαυρους». Γλιτώνει το πρόστιμο ο Ράμος. Τι είπε ο Μπερνς σε εφημερίδα της πατρίδας του.

Στη δέσμευση ότι θα γίνουν οι μεταγραφές που απαιτούνται, ώστε η ΑΕΚ να ενισχυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, προέβησαν οι διοικούντες τον σύλλογο στους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Στέλιο Μανωλά. Όπως είναι γνωστό, η «Ένωση» χρειάζεται δύο ακραίους αμυντικούς και έναν παίκτη για το χώρο της μεσαίας γραμμής της ομάδας. Για την πραγματοποίηση των κινήσεων θα εκτιμηθούν το κόστος της μεταγραφής, η ηλικία του ποδοσφαιριστή και οι ανάγκες που θα κληθεί να καλύψει. «Πείτε μας τι θέλετε και θα δούμε αν μπορούμε να το κάνουμε», είπαν οι διοικούντες στον Σερβοέλληνα τεχνικό και τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, χωρίς όμως να υποσχεθούν συγκεκριμένο μπάτζετ για την πραγματοποίηση των μεταγραφών.

Έμφαση στην τακτική…

Τη δική του φιλοσοφία θέλει να περάσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στους παίκτες της ΑΕΚ. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης δούλεψε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, αφού χώρισε την προπόνηση σε δύο μέρη και τους ποδοσφαιριστές σε δύο γκρουπ. Οι αμυντικοί έκαναν ασκήσεις ανάπτυξης και αλληλοκάλυψης, ενώ οι μέσοι και οι επιθετικοί ασχολήθηκαν με τον τομέα ευθύνης τους. Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του 60χρονου προπονητή για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πανθρακικό, σήμερα θα ξεκαθαρίσει ποιο σύστημα και ποιους παίκτες θα εμπιστευτεί να αντιμετωπίσει τους νεοφώτιστους.

Δοκιμάζουν σήμερα Μαντούκα και Μάχο

Ο Γκουστάβο Μαντούκα και ο Γιούργκεν Μάχο δεν κατάφεραν να προπονηθούν σε κανονικούς ρυθμούς την Τετάρτη, συνεχίζοντας ατομικό πρόγραμμα λόγω των μυϊκών μικροτραυματισμών τους. Τόσο ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, όσο και ο Αυστριακός τερματοφύλακας θα επιχειρήσουν να γυμναστούν σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς. Αν τα καταφέρουν, θα είναι και οι δύο στην αποστολή για την αναμέτρηση της Κυριακής απέναντι στον Πανθρακικό (20:00). Όλα δείχνουν πως ο Μαντούκα και ο Γεωργέας, που προπονείται πλέον κανονικά, θα είναι ετοιμοπόλεμοι, ενδεχομένως και στην ενδεκάδα.

Γλιτώνει το πρόστιμο ο Ράμος

Την επιστροφή του Έντσον Ράμος από τη πατρίδα του περιμένουν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι διοικούντες την ΑΕΚ, αφού ο εκπρόσωπος του νεαρού ακραίου μπακ είχε συνάντηση με τον Στέλιο Μανωλά και υποσχέθηκε πως ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ θα βρίσκεται στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Οι «κιτρινόμαυροι» ελπίζουν πως ο 21χρονος άσος θα εμφανιστεί στους Θρακομακεδόνες μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ, όπως έγινε γνωστό, δεν σκοπεύουν να του επιβάλουν κάποιο πρόστιμο, παρότι η άδειά του έληξε την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ.: θα έπρεπε να προπονείται από την Πέμπτη) και την παρέτεινε χωρίς να τους ειδοποιήσει.

Μπερνς: «Μεγάλες οι διαφορές»

Ευτυχισμένος για την επιλογή του να έρθει στην ΑΕΚ δήλωσε ο Νέιθαν Μπερνς, μιλώντας στην αυστραλιανή εφημερίδα «The Advertiser Metro Edition». Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός μίλησε για τις σημαντικές διαφορές που έχει το ποδόσφαιρο στην πατρίδα του, σε σχέση με την Ευρώπη.

«Εδώ είναι δύσκολο να κάνεις φιλίες με τους συμπαίκτες σου. Ο καθένας κοιτάζει να κάνει καλά τη δουλειά του, γιατί όλοι θέλουν μία θέση στην ενδεκάδα. Αν σκοντάψεις εδώ, είσαι τελειωμένος. Είναι σκληρό. Αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού, αν θέλεις να είσαι στο κορυφαίο επίπεδο», είπε αρχικά ο νεαρός άσος και ενημέρωσε τους συμπατριώτες του για τις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. «Δεν υπάρχει χρόνος για την μπάλα εδώ, δεν είναι όπως στην Αυστραλία. Εδώ έχω μάθει να δίνω την μπάλα με τη μία, άντε με τη δεύτερη. Στην Αυστραλία είχα τον χρόνο να κρατήσω την μπάλα, να σκεφτώ και μετά να τη δώσω. Αν το κάνω αυτό εδώ, θα φάω κλωτσιά».

Στη συνέχεια ο Μπερνς αναφέρθηκε στον τρόπο ζωής στην Ελλάδα και τόνισε πως «ο καφές είναι εξαιρετικός, λατρεύω το φαγητό και την κουλτούρα στην Ελλάδα. Αλλά τα ελληνικά μου είναι απαίσια. Ευτυχώς, οι περισσότεροι Ελληνες μιλούν αγγλικά», δήλωσε και κατέληξε αναφερόμενος στην πορεία της πρώην ομάδας του μέχρι τον τελικό του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ: «Είδα από την τηλεόραση τους πρώην συμπαίκτες μου, που έφτασαν μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν ένα τεράστιο επίτευγμα για το ποδόσφαιρο της Αυστραλίας. Μιλάω με δύο-τρεις από τους παίκτες της Αδελαΐδας. Δεν μετάνιωσα που ήρθα στην ΑΕΚ. Ισως αν ήμουν ακόμα στην ομάδα, να μην είχε φτάσει τόσο μακριά στη διοργάνωση».

• Οι διοικητικές εξελίξεις έχουν «παγώσει» το θέμα της αποζημίωσης του Γιώργου Δώνη και των συνεργατών του (Μάκη Αγγελίνα, Μίοντραγκ Μένταν, Γρηγόρη Γεωργίτσα). Το θέμα αυτό θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του νέου προέδρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x