Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Τα «πήρε» ο Βαλβέρδε

Σημάδια χαλαρότητας διέκρινε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη χθεσινή προπόνηση. «Δεν έχετε όρεξη για προπόνηση. Δεν έχει ένταση η προσπάθειά σας. Η προπόνηση τελείωσε. Πηγαίνετε στα αποδυτήρια», είπε ο Ισπανός τεχνικός στους «ερυθρόλευκους» σε έντονος ύφος. Παίζει με Αστέρα ο Ντιόγο, σήμερα θα κριθεί του Μίχαλ Ζεβλάκοφ. Σε καλύτερη κατάσταση ο Λεονάρντο, αλλά… Με την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη ξεκαθαρίζουν όλες οι υποθέσεις της ομάδας. Τον Όλα Τοϊβόνεν στέλνουν σουηδικά Μέσα στους Πειραιώτες.

Σημάδια χαλαρότητας διέκρινε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη χθεσινή προπόνηση. Προς το τέλος του προγράμματος ο Ισπανός τεχνικός έδωσε εντολή στους παίκτες του Ολυμπιακού να παίξουν ποδόσφαιρο σε μικρό χώρο και να σκοράρουν σε μικρά τέρματα. Μετά το τέλος του πρώτου σετ (διάρκειας δέκα λεπτών), τους έδωσε εντολή και για δεύτερο. Κάπου εκεί ο 44χρονος προπονητής αντιλήφθηκε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπαιζαν με ένταση.

«Στοπ», φώναξε ο Βαλβέρδε και συνέχισε μιλώντας σε έντονο ύφος: «Δεν έχετε όρεξη για προπόνηση. Δεν έχει ένταση η προσπάθειά σας. Η προπόνηση τελείωσε. Πηγαίνετε στα αποδυτήρια». Οι ποδοσφαιριστές έμειναν άναυδοι και δεν πίστευαν στα μάτια τους, αλλά κατάλαβαν ότι ο προπονητής τους δεν αστειευόταν. Ο Βάσκος σταμάτησε την προπόνηση, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι οι διακοπές τελείωσαν.

Παίζει ο Ντιόγο

Στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε για τον αγώνα του Σαββάτου (19:00, ΝΕΤ) με τον Αστέρα στην Τρίπολη τέθηκε ο Ντιόγο τη χθεσινή μέρα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός το πρωί έκανε χαλαρό πρόγραμμα και το απόγευμα προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα. Ο 21χρονος άσος θα δοκιμάσει σήμερα να ανεβάσει ρυθμό και εφόσον δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, τότε θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τους Αρκάδες. Σε ό,τι αφορά τον Κώστα Μήτρογλου, ο 20χρονος φορ του Ολυμπιακού, παρότι αισθάνεται καλύτερα, δεν προλαβαίνει να είναι έτοιμος για τον αγώνα με τους «κυανοκίτρινους».

Δεν πάει Τρίπολη, αλλά…

Από μέρα σε μέρα η κατάσταση του Λεονάρντο βελτιώνεται. Ο 24χρονος αριστερός μπακ-χαφ του Ολυμπιακού ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα για να μπορέσει να επανέλθει στην αγωνιστική δράση. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος άσος δεν είναι 100% έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και δεν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για την Τρίπολη, που θα ανακοινώσει ο Βαλβέρδε την Παρασκευή, αμέσως μετά την τελευταία προπόνηση της εβδομάδας.

Κρίσιμη μέρα για Ζεβλάκοφ

Τη σημερινή ημέρα θα κριθεί αν ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ μπορεί να υπολογίζεται από τον Βαλβέρδε ή όχι για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Πολωνός αμυντικός, μαζί με τον Μίρνες Σίσιτς, δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρεί. Αν ο έμπειρος άσος δεν προπονηθεί ούτε και σήμερα, τότε δύσκολα θα ταξιδέψει στην αρκαδική πόλη.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο

Εξελίξεις θα δρομολογηθούν με την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη από το εξωτερικό (στις αρχές του 2009), όπου πραγματοποιεί τις χειμερινές του διακοπές. Πρώτο μέλημα του προέδρου του Ολυμπιακού είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Ερνέστο Βαλβέρδε (για δύο ακόμη χρόνια) και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά με τον Ισπανό τεχνικό, τότε σειρά θα πάρουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Την παραμονή ή όχι των παικτών που λήγουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι θα αποφασίσει ο 44χρονος προπονητής.

Από εκεί και πέρα, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θα ασχοληθεί με το ζήτημα της μεταγραφικής ενίσχυσης των «ερυθρολεύκων». Οι διοικούντες έχουν αποφασίσει ότι χρειάζεται να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής για το κέντρο της μεσαίας γραμμής, με τις περιπτώσεις των Τετέι και Ντιαμέ να βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ωστόσο, όλα θα ξεκαθαρίσουν με την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη στην Ελλάδα…

Στέλνουν Τοϊβόνεν

Για την απόκτηση του Όλα Τοϊβόνεν ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με το σουηδικό κανάλι «STV». Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν ότι ο 22χρονος επιτελικός μέσος της Μάλμε είναι καλός παίκτης, ενώ στην πατρίδα του, την Σουηδία, τον αποκαλούν «νέο Ιμπραΐμοβιτς», καθώς παρά το 1,90 μ. διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Να σημειωθεί ότι για τον νεαρό άσο κινείται και η Αϊντχόφεν.

Σήμερα το απόγευμα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη η απονομή του επάθλου για το καλύτερο γκολ της 15ης αγωνιστικής. Το πέτυχε ο Σεμπαστιάν Λέτο στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο.

Στις 26 Ιανουαρίου η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά θα βραβεύσει τους «ερυθρόλευκους» για την κατάκτηση του νταμπλ την περσινή περίοδο. Η εκδήλωση θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου στις 19:00 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Στη επίσημη ιστοσελίδα της UEFA υπάρχει αναδημοσίευση του θέματος με τους παίκτες που αναμένεται να κάνουν μεγάλη καριέρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων. Για την ακρίβεια, είναι μια λίστα με 10 ποδοσφαιριστές που έχουν δείξει ότι κατέχουν τα μυστικά της μπάλας. Μέσα στη λίστα αυτή υπάρχει και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο νεαρός αμυντικός των πρωταθλητών.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x