Stoiximan Super League

Ο τελικός στο «μικροσκόπιο»

Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ ήταν ο κορυφαίος του συγκλονιστικού τελικού! Μπήκε ως αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έβαλε στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό, ο οποίος, στη συνέχεια, στέφτηκε κυπελλούχος και όταν τα έκανε όλα αυτά, αποχώρησε, λόγω τραυματισμού. Ο άνθρωπος-γκολ της ΑΕΚ, Ίσμαελ Μπλάνκο, ήταν ο κορυφαίος «κιτρινόμαυρος».

Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ ήταν ο κορυφαίος του συγκλονιστικού τελικού! Μπήκε ως αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έβαλε στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό, ο οποίος, στη συνέχεια, στέφτηκε κυπελλούχος και όταν τα έκανε όλα αυτά, αποχώρησε, λόγω τραυματισμού. Ο άνθρωπος-γκολ της ΑΕΚ, Ίσμαελ Μπλάνκο, ήταν ο κορυφαίος «κιτρινόμαυρος».

Αναλυτικά:

ΑΕΚ

Σάχα: Σε γενικές γραμμές ήταν σταθερός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με εξαίρεση τη φάση του γκολ του Ντουντού (2-2) όταν άπαντες καθυστέρησαν να διώξουν την μπάλα από την άμυνα της ΑΕΚ.

Γεωργέας: Ήταν πολύ καλός απέναντι στον Λέτο και πολύ σταθερός αμυντικά.

Ζεράλντο: Ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, όπως και όλη η ΑΕΚ, όμως είχε πρόβλημα με τους μεσοεπιθετικούς των «ερυθρόλευκων» στη συνέχεια.

Άλβες: Όσο περνούσε η ώρα είχε όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα απέναντι στον Γκαλέτι, ωστόσο τα άσχημα τελειώματα του Αργεντινού βοήθησαν στο να μην… εκτεθεί.

Κυργιάκος: Για όσο αγωνίστηκε δεν επέτρεψε σε καμία φάση στον Ντιόγκο να απειλήσει την ΑΕΚ, ηγετική φυσιογνωμία.
Μαϊστόροβιτς: Αρκετά καλός… για όσο δεν υπήρχε στην αναμέτρηση ο Ματ Ντάρμπισαϊρ και τευτόχρονα είχε δίπλα του τον Κυργιάκο.

Ενσαλίβα: Έκανε πολύ δουλειά μαζί με τον Καφέ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στη συνέχεια ο προπονητής του είχε πολλά παράπονα.

Καφές: Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, χάθηκε στο δεύτερο.

Μαντούκα: Αν και βοήθησε επιθετικά στην αρχή, τελικά η επιλογή του Μπάγεβιτς δεν αποδείχτηκε και η καλύτερη με αποτέλεσμα, λόγω και της διακύμανσης του σκορ, να τον αντικαταστήσει με τον Πελετιέρι.

Σκόκο: Ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ μαζί με τον Μπλάνκο. Έκανε πολύ δουλειά. Έτρεξε όσο λίγοι ενώ ταλαιπώρησε πολύ τους αντίπαλους αμυντικούς με την εξαιρετική ντρίμπλα του, αλλά και τις μπαλιές του.

Τζεμπούρ: Αν και δημιούργησε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ, χάθηκε με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευτεί την κακή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού σε ένα μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού.

Μπλάνκο «Killer»! Στα πρώτα 8’ βρέθηκε τρεις φορές απέναντι στον Νικοπολίδη. Μπορεί την πρώτη να μην έκανε καλό κοντρόλ, αλλά μετά τις δύο επόμενες ο Πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 2-0 για την ΑΕΚ.

Πελετιέρι: Δεν κατάφερε να δώσει στην ΑΕΚ αμυντικά όσα περίμενε ο προπονητής του. Ηταν ο μοιραίος, αφού έχασε το τελευταίο πέναλτι.

Αλεξόπουλος: Ήταν μέτριος όπως και όλη η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, πέφτοντας πάνω σε έναν εκπληκτικό Ματ Ντάρμπισαϊρ.

Εντίνιο: Δε φάνηκε πολύ για όσο διάστημα αγωνίστηκε.

Ολυμπιακός:

Νικοπολίδης: Δεν μπόρεσε να σταματήσει καμία προσπάθεια από όσες επιχείρησαν οι επιθετικοί της ΑΕΚ με αποτέλεσμα να δεχτεί τέσσερα γκολ. Δεν ήταν στη βραδιά του στην κανονική διάρκεια, όμως με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στη σχετική διαδικασία έκρινε τον τελικό, καθώς νωρίτερα είχε σταματήσει την αντίστοιχη προσπάθεια του Πελετιέρι.

Τοροσίδης: Μέτριος στην άμυνα κυρίως στο πρώτο μέρος, με τον Μπλάνκο να φεύγει στην πλάτη του ουκ ολίγες φορές. Αναποτελεσματικός και στην επίθεση.

Ντομί: Σταθερός στο αριστερό άκρο της άμυνας, δε συνηθίζει να βοηθά επιθετικά.

Άντζας: Μέτριος ήταν στην, ενδεχομένως, τελευταία εμφάνισή του με τα ερυθρόλευκα. Μαζί με τον Α. Παπαδόπουλο αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τους Σκόκο και Μπλάνκο.

Παπαδόπουλος: Ήταν, κατά κύριο λόγο, ο προσωπικός αντίπαλος του Μπλάνκο. Ο Αργεντινός πέτυχε δύο γκολ, ενώ στο τρίτο γκολ της ΑΕΚ και πρώτο προσωπικό του Σκόκο, ο τελευταίος πέρασε, τόσο τον Α. Παπαδόπουλο, όσο και τον Άντζα, σχεδόν σαν σταματημένους.

Ντουντού: Ήταν ο άρχοντας της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού από το δεύτερο ημίχρονο και μετά.
Πατσατζόγλου: Η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, κάνοντας πολλά λάθη, τόσο αμυντικά, όσο και δημιουργικά, όταν χρειαζόταν.

Γκαλέτι: Ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο σε αυτό το ματς. Πέτυχε ένα κρίσιμο γκολ στην παράταση, αλλά στη συνέχεια… αυτοτιμωρήθηκε παίρνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα. Γενικότερα η απόδοσή του δεν ήταν η αναμενόμενη, κυρίως γιατί πήρε λίγες πρωτοβουλίες.

Λέτο: Ο Αργεντινός ήταν επιπόλαιος. Για όσο διάστημα αγωνίστηκε δεν βοήθησε ουσιαστικά τον Ολυμπιακό στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του.

Μπελούτσι: Μέτριος σε ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι. Χάθηκε θέτοντας… εκτός τον εαυτό του από κάθε προσωπική μονομαχία.

Ντιόγκο: Μαχητικός και από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κι έπειτα.

Ντάρμπισαϊρ: Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού και του αγώνα! Με δύο προσωπικά γκολ έσωσε δύο φορές στην κανονική διάρκεια τον Ολυμπιακό, αλλάζοντας παράλληλα την εικόνα του.

Τζόρτζεβιτς: Τελείωσε την καριέρα του με τίτλο, όπως του αξίζει, αλλά θα μπορούσε να τον έχει κρίνει ο ίδιος αν ευστοχούσε στο πέμπτο πέναλτι της σειράς κι ενώ νωρίτερα είχε αστοχήσει ο Μαϊστόροβιτς. Στη διάρκεια του αγώνα ήταν εξαιρετικά ουσιώδης!

Όσκαρ: Δεν… ξεχώρισε με την απόδοσή του, δεν το συνηθίζει άλλωστε, ωστόσο ήταν φιλότιμος όταν ο προπονητής του ζήτησε να παίξει δεξί μπακ!

Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x