Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Υπογράφει ο Γιάχιτς, πάει για δύο ακόμα

Παίκτης της ΑΕΚ θα γίνει σήμερα το μεσημέρι ο Σάνελ Γιάχιτς. Ο Βόσνιος μεσοαμυντικός θα αναχωρήσει στις 11:00 από τη Θεσσαλονίκη και θα μεταβεί στα γραφεία της «Ένωσης» στο Μαρούσι. Κοντά στην απόκτηση του Ζόνας φέρονται να βρίσκονται οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι καλοβλέπουν και την περίπτωση του Νταβίντ Ρίβας της Ρεάλ Μπέτις. Στην Αλγερία ο Τζεμπούρ και όλα είναι «ανοιχτά». Τα προβλήματα των «λαβωμένων» του Περιστερίου. Μάγεψε ο Νέμεθ στη νίκη επί του Ατρομήτου.

Παίκτης της ΑΕΚ και του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα γίνει σήμερα το μεσημέρι ο Σάνελ Γιάχιτς. Η «Ένωση» συμφώνησε στις 590.000 ευρώ με τον Άρη (για δύο ισόποσες δόσεις που θα πάρει φέτος και του χρόνου) για την απόκτηση του Βόσνιου μεσοαμυντικού, ο οποίος θα αναχωρήσει στις 11:00 το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και θα μεταβεί στα γραφεία των «κιτρινόμαυρων» στο Μαρούσι.

Ο 27χρονος παίκτης αναμένεται να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τις 320.00 ευρώ. Μάλιστα, ο Γιάχιτς ήταν προγραμματισμένο να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής Βοσνίας, αλλά ζήτησε άδεια από την ομοσπονδία της χώρας του για να ρυθμίσει το θέμα της μεταγραφής του.

Να σημειωθεί ότι στη συμφωνία των δύο ομάδων δεν έχουν οριστεί ούτε ποσοστό μεταπώλησης ούτε άλλα επιπλέον μπόνους από τις συμμετοχές που θα έχει ο ποδοσφαιριστής με την ΑΕΚ και τη Βοσνία.

Πλησιάζει στον Ζόνας

Εκτός του Γιάχιτς, η ΑΕΚ φέρεται να είναι κοντά και στην απόκτηση του Ζόνας. Οι άνθρωποι της «Ένωσης» εκφράζουν την αισιοδοξία ότι σήμερα θα κλείσει η μεταγραφή του Βραζιλιάνου επιθετικού, αφού κατέθεσαν νέα βελτιωμένη πρόταση στην Γκρέμιο.

Ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομάδας, Ντούντα Κρόεφ, μίλησε στη «SportDay» και ζήτησε από την ΑΕΚ να ανεβάσει κι άλλο την προσφορά της: «Είχα σήμερα (σ.σ.: χθες) μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον μεσάζοντα (σ.σ.: Πάουλο Αντριόλι), ο οποίος μου μετέφερε ανεπίσημα πρόταση αγοράς του Ζόνας από την ΑΕΚ με 1,2 εκατ. ευρώ. Η προηγούμενη ήταν στο 1 εκατ. ευρώ. Κρίναμε μικρή και την πρόταση του 1,2 εκατ. ευρώ και για τον λόγο αυτό δεν ζητήσαμε καν να μας υποβληθεί εγγράφως», δήλωσε αρχικά και ότων ρωτήθηκε αν θα παραχωρούσε με 1,8 εκατ. ευρώ τον 25χρονο στράικερ, απάντησε: «Θα αποδεχόμασταν μια τέτοια πρόταση. Πιστεύω, ωστόσο, ότι ο παίκτης θα μείνει στην Γκρέμιο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον ο χρόνος για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή».

Παρόλα αυτά, οι διοικούντες την «Ένωση» πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να κάνουν δικό τους τον Ζόνας, τον οποίο σχεδιάζουν να αποκτήσουν με συνιδιοκτησία με εταιρεία μάνατζερ-επενδυτών (κάτι σύνηθες στη Λατινική Αμερική).

Καλοβλέπει τον Ρίβας

Η περίπτωση του Ολεγκέρ δεν προχωράει, η υπόθεση του Ρικάρντο Κόστα είναι δύσκολη και η ΑΕΚ στρέφεται στις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν. Όπως αποκαλύπτει η «SportDay», η «Ένωση» καλοβλέπει τον Νταβίντ Ρίβας της Ρεάλ Μπέτις. Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός παραχωρείται από την ισπανική ομάδα, η οποία αναζητεί ήδη τον αντικαταστάτη του. Δεν αποκλείεται να γίνει παίκτης των «κιτρινόμαυρων» με μικρό αντίτιμο ή ακόμη και ως ελεύθερος.

Στα υπ’ όψιν των ανθρώπων της ΑΕΚ βρίσκεται το όνομα του Γκαμπριέλ Ταμάς. Πρόκειται για τον 25χρονο διεθνή Ρουμάνο της Ντιναμό Βουκουρεστίου, του οποίου η περίπτωση δεν είναι εύκολη. Ο λόγος είναι ότι η ομάδα του τον κοστολογεί στα 2 εκατ. ευρώ και φαίνεται δύσκολο οι Ρουμάνοι να μειώσουν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου τις απαιτήσεις τους.

Εν τω μεταξύ, ο Ρικάρντο Κόστα δήλωσε στη «SportDay»: «Επικοινώνησα σήμερα (σ.σ.: χθες) με τον μάνατζέρ μου, ο οποίος με ενημέρωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ΑΕΚ με τη Βόλφσμπουργκ. Η ομάδα μου, ωστόσο, είπε στον μάνατζέρ μου ότι επιθυμία της πλέον είναι να μείνω στην ομάδα. Σήμερα (σ.σ.: χθες), πούλησε στην Πάρμα τον στόπερ Τζακάρντο. Δεν ήταν βασικός, αλλά μειώνονται οι λύσεις στην άμυνα και δεν είναι εύκολο να φύγω. Λέγεται μάλιστα ότι είναι πιθανό πλέον να κερδίσω θέση βασικού, διότι έχουμε προβλήματα στην άμυνα. Εγώ εξακολουθώ να θέλω να φύγω από τη Βόλφσμπουργκ και να έρθω στην ΑΕΚ. Αυτό που μετέφερε, όμως, στον μάνατζέρ μου η Βόλφσμπουργκ είναι ότι δεν πέφτει από το 1,5 εκατ. ευρώ».

Μένει, αλλά τι γίνεται…

Στην αποστολή της Εθνικής Αλγερίας για τα παιχνίδια με τη Ζάμπια και τη Ρουάντα ενσωματώθηκε ο Ραφίκ Τζεμπούρ, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον του στην ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να ενδιαφέρεται για τον «τρομοκράτη» και εκτός απρόοπτου, θα παραμείνει στο ρόστερ της «Ένωσης», χωρίς να είναι γνωστό αν θα υπολογιστεί στη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Οι «λαβωμένοι» του Περιστερίου

Δεν εμπνέουν ανησυχία τα προβλήματα τραυματισμών του Λεονάρντο και του Νάτσο Σκόκο. Ο πρώτος αποχώρησε με αιμάτωμα από το νικηφόρο παιχνίδι επί του Ατρομήτου και ο δεύτερος υπέφερε από πόνους στο μετατάρσιο, που δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί παραπάνω από 29 λεπτά.

Το ιατρικό επιτελείο της «Ένωσης» θεωρεί ότι η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων βοηθά τους δύο ποδοσφαιριστές να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους.

Σε ό,τι αφορά τον Γκουστάβο Μαντούκα, ο Βραζιλιάνος δέχτηκε δυνατό χτύπημα στα πλευρά και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο 29χρονος μέσος θα υποβληθεί σήμερα σε ακτινογραφία και το ιατρικό τιμ ελπίζει ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Τέλος, ικανοποίηση επικρατεί στην ΑΕΚ από την εμφάνιση του Κρίστιαν Νέμεθ στη νίκη επί του Ατρόμητου. Ο Μαγυάρος φορ εξελίχθηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, αφού έδωσε την τελική πάσα στο γκολ του Μπλάνκο και έδειξε ότι πρόκειται για μια αξιόπιστη λύση στην επίθεση.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x