Stoiximan Super League

Σκανδαλίδης: «Πάση θυσία το γήπεδο στο Βοτανικό»

Αναγκαία χαρακτήρισε την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τόνισε, όμως, ότι δεν θα πρέπει να «πληγεί» το περιβάλλον. Παράλληλα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Αναγκαία χαρακτήρισε την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Τόνισε, όμως, ότι δεν θα πρέπει να «πληγεί» το περιβάλλον. Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

«Το γήπεδο πρέπει να γίνει πάση θυσία, ακόμη και αν χρειαστεί να υπάρξει νέα νομοθεσία. Πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές για να γίνει το γήπεδο χωρίς προβλήματα», τόνισε, ενώ αναφορικά με τις περιβαλλοντικές ανησυχίες λόγω της κατασκευής εμπορικού κέντρου, είπε: «Ένα γήπεδο στη μέση του πουθενά δεν γίνεται. Πρέπει να υπάρχει ροή κόσμου γύρω-γύρω. Εγώ θέλω το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά παράλληλα να προστατεύεται το πράσινο. Αν ξεκινήσει ένα χρηστικό σχέδιο της Αθήνας, πρέπει αυτό να γίνει από τον Ελαιώνα. Θα έπρεπε να προσδιοριστεί επακριβώς η χωροταξική και η πολεοδομική διάταξη της περιοχής. Πόσο πράσινο θα υπάρχει και πού».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρθηκε και στα μείζονα ζητήματα της έλλειψης χώρων για μαζικό αθλητισμό και της (μη) αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. «Θα έπρεπε να δεσμευτούν όλοι οι ελεύθεροι χώροι και να υπάρχει μια διαδικασία ήπιων υποδομών-όχι Καλατράβες και τέτοια πράγματα-για να μπορούν να αθληθούν όλοι οι άνθρωποι. Η ιδέα της ασυνέχειας του κράτους ήταν καταστροφική όλα αυτά τα χρόνια. Σαν κράτος έχουμε ρίξει πολλά λεφτά για υποδομές, ίσως και περισσότερα από ό,τι έπρεπε, αλλά δεν αξιοποιούνται, με κυριότερο παράδειγμα τις ολυμπιακές υποδομές. Μπορείς να κρατήσεις π.χ το κέντρο για την ξιφασκία και να το χρησιμοποιήσεις παράλληλα και για άλλες δραστηριότητες. Ο δήμος έχει πολλούς χώρους που επίσης μπορούν να αξιοποιηθούν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x