Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Από την κρίση, στην… πτήση

Ενθουσιασμός επικρατεί στον Ολυμπιακό μετά το 2-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στις τάξεις της ομάδας, που «απάντησε» με τρεις σπουδαίες νίκες στην κρίση που υπήρχε μετά το 0-0 κόντρα στην Καβάλα. Συγχαρητήρια από Κόκκαλη και αποθέωση από οπαδούς στου Ρέντη. «Δώρο του Τοροσίδη στο ντεμπούτο μου», ο Ζίκο στο προσωπικό του σάιτ. Εντολή για άμεση προσγείωση από τον Βραζιλιάνο τεχνικό, εν όψει Πανιωνίου.

Ενθουσιασμός επικρατεί στον Ολυμπιακό μετά το 2-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη των «ερυθρολεύκων» σε σημαντικό παιχνίδι μέσα σε μία εβδομάδα, ύστερα από αυτές επί της Άλκμααρ και του ΠΑΟΚ, και φαίνεται πως η κατάσταση στην ομάδα έχει αλλάξει άρδην. Ο προβληματισμός που υπήρχε μετά την κακή εμφάνιση και την ισοπαλία (0-0) απέναντι στην Καβάλα στο «Καραϊσκάκη» έχει δώσει τη θέση του στην αισιοδοξία. Οι πρωταθλητές «υπερκάλυψαν» την γκέλα αυτή περνώντας νικηφόρα από «Αλκαζάρ», Τούμπα και ΟΑΚΑ, ενώ οι δέκα βαθμοί σε τέσσερις αγωνιστικές και με τόσο βαρύ πρόγραμμα κρίνονται θετικός απολογισμός.

Η επιλογή του Σωκράτη Κόκκαλη να απομακρύνει τον Τιμούρ Κετσπάγια από την τεχνική ηγεσία έχει αποδειχθεί ευεργετική, αφού το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια είναι καλό και η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών είναι πλέον στα ύψη. Ασφαλώς υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά υπάρχει η βεβαιότητα πως με τη σταδιακή επιστροφή των τραυματιών και τη δουλειά του Ζίκο, που θα φαίνεται όσο περνά ο καιρός, η εικόνα της ομάδας θα είναι όλο και καλύτερη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη νίκη στο ντέρμπι και μετά το τέλος του αγώνα μετέφερε μέσω του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κούλη Δουρέκα, τα συγχαρητήριά του στους παίκτες, ενώ η αποστολή γνώρισε την αποθέωση από δεκάδες φιλάθλους όταν επέστρεψε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Όλοι μιλούν για «Τόρο»

Η σπουδαία εμφάνιση και τα δύο γκολ, ιδιαίτερα το δεύτερο που ήταν μοναδικής ομορφιάς, του Βασίλη Τοροσίδη είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. «Είναι παίκτης μεγάλης κλάσης και το γκολ που πέτυχε είναι αντάξιο της αξίας του. Είναι ευτυχία για τον Ολυμπιακό να έχει στις τάξεις του έναν τέτοιο παίκτη», δήλωσε ο Ζίκο, που ως θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου τα λόγια του έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. «Ήταν εξωπραγματικό, απίστευτο, πανέμορφο», ήταν τα λόγια με τα οποία περιέγραψε ο Ζαϊρί το δεύτερο τέρμα του συμπαίκτη του.

«Σίγουρα περνάω την καλύτερη φάση της καριέρας μου», δήλωσε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι, ο οποίος σημείωσε για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο γκολ σε έναν αγώνα! Ο 24χρονος πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής έφτασε τα δύο γκολ σε τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όσα είναι το μάξιμουμ που έχει πετύχει σε μία σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Ο «Τόρο» θα παραλάβει σήμερα το βραβείο του MVP της τρίτης αγωνιστικής για την εμφάνισή του απέναντι στον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βραβευτεί ως πολυτιμότερος παίκτης και σκόρερ του καλύτερου γκολ για την πρώτη αγωνιστική.

Άμεση… προσγείωση

Οι παίκτες του Ζίκο χρειάζεται να κρατήσουν χαμηλά το κεφάλι, αφού ακολουθεί το σαββατιάτικο (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) παιχνίδι με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα και το ματς της Τρίτης (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) με την Άρσεναλ στο «Emirates», για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γκαλέτι, Μαρέσκα και Νταρμπισάιρ. Ο Γκαλέτι αναμένεται να επιστρέψει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων (σ.σ.: δεν θα παίξει μέχρι και στο ματς με τον Λεβαδειακό). Από την πλευρά του, ο Μαρέσκα ενδέχεται να προλάβει να είναι έτοιμος για το παιχνίδι στη Λιβαδειά (στις 3 Οκτωβρίου).

* Σήμερα αναμένεται στην Ελλάδα ο Εντού Κοΐμπρα, αδερφός του Ζίκο, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα βοηθού προπονητή. Πάντως, η συνεργασία του Βραζιλιάνου προπονητή με τους Μπάντοβιτς και Νινιάδη θα συνεχιστεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x