Stoiximan Super League

Βαίνει καλώς

Εικόνα συμπαγούς και δεμένης ομάδας παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο φιλικό του παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Οι «πράσινοι», ναι μεν ηττήθηκαν από τους Λονδρέζους 1-0, έδειξαν, όμως, θετικά στοιχεία, επιβάλλοντας το ρυθμό τους στο ματς, ενώ ήταν πολύ καλοί αμυντικά. «Αχίλλειος πτέρνα» του «τριφυλλιού» η επίθεση, με τους παίκτες του να δείχνουν θέληση, αλλά να μην μπορούν να μετουσιώσουν σε ευκαιρίες την υπεροχή τους. Διαμαρτυρία κατά Τζίγκερ

Εικόνα συμπαγούς και δεμένης ομάδας παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο φιλικό του παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους κόντρα στη Γουέστ Χαμ.

Οι «πράσινοι», ναι μεν ηττήθηκαν από τους Λονδρέζους 1-0 (41' Χιτσλσμπέργκερ), έδειξαν, όμως, θετικά στοιχεία, επιβάλλοντας το ρυθμό τους στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ενώ ήταν πολύ καλοί αμυντικά.

«Αχίλλειος πτέρνα» του «τριφυλλιού» η επίθεση, με τους παίκτες του να δείχνουν θέληση (ειδικά οι Λέτο και Νίνης), αλλά να μην μπορούν να μετουσιώσουν σε ευκαιρίες την υπεροχή τους.

Το ματς

Δυνατά από την αρχή

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο 10λεπτο. Πίεζε ψηλά τη Γουέστ Χαμ, αμυνόταν εξαιρετικά, ενώ ήταν επικίνδυνος από τα πλάγια, κυρίως από αριστερά, όπου Σπυρόπουλος και Λέτο ήταν αρκετά κινητικοί. Ειδικά ο Αργεντινός έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών στο παιχνίδι, οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια, σταδιακά, υποχώρησαν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απειλήθηκαν από τους Λονδρέζους. Για την ακρίβεια, πλην της φάσης του γκολ, μόνο σε μία αντεπίθεση στο 11ο λεπτό ανησύχησε ο Καρνέζης στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Χιτσλσμπέργκερ σούταρε δυνατά, αλλά ο νεαρός γκολκίπερ του «τριφυλλιού» είπε εντυπωσιακά «όχι», διώχνοντας σε κόρνερ.

Από το 25ο λεπτό και μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου, ο Παναθηναϊκός ανέβασε και πάλι την απόδοσή του, παρουσιάζοντας μία εικόνα συμπαγούς και δεμένης ομάδας. Τα δύο αμυντικά του χαφ, ο Μαρίνος και ο Σιμάο «καθάριζαν» την όποια επικίνδυνη στιγμή πήγαινε να δημιουργηθεί, ενώ η τετράδα της άμυνας (Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Μελίσης) δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά και όσες φορές χρειάστηκε αντέδρασε σωστά.

Κόντρα στη ροή του αγώνα

Στο 41' η Γουέστ Χαμ άνοιξε το σκορ με τον Χιτσλσμπέργκερ, που δέχθηκε την πάσα από το χτύπημα φάουλ του Μπόα Μόρτε, η μπάλα κόντραρε και σε σώματα και κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη. Ο νεαρός τερματοφύλακας άργησε να αντιδράσει και οι Άγγλοι έκαναν το 1-0.

Το πρώτο 45λεπτο τελείωσε, λοιπόν, με το «τριφύλλι» -παρά το εις βάρος του σκορ- να κερδίσει τις εντυπώσεις και να αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον, ενώ σε αυτό ξεχώρισαν, εκτός του Λέτο και ο Μπίαρσιρ στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά και ο Μαρίνος στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Κυριάρχησε, αλλά δεν απείλησε

Στο δεύτερο ημίχρονο, εκτός από δύο άστοχα σουτ του Σωτήρη Νίνη -που είχε, ωστόσο, περάσει στο παιχνίδι στη θέση του Κλέιτον- στο 57' και στο 73', δεν είδαμε κάποια αξιόλογη φάση.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να έχει την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, ενώ ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έδωσε φρεσκάδα στην ομάδα του. Οι παίκτες του «τριφυλλιού», πάντως, αν και έδειχναν θέληση, δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά, δείχνοντας πως χρειάζονται ακόμη αρκετή δουλειά στην παραγωγή φάσεων.

Αντίθετα, η αμυντική εικόνα της ομάδας ήταν πάρα πολύ καλή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Γουέστ Χαμ δεν απείλησε… ποτέ τον Γκαλίνοβιτς, που έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο (πέρασε στο ματς στη θέση του Καρνέζη).

Το φιλμ του αγώνα.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (46' Γκαλίνοβιτς), Σπυρόπουλος (61' Βύντρα), Μπιάρσμιρ (46' Σεϊταρίδης), Σαριέγκι, Μελίσης, Μαρίνος, Σιμάο, Κλέιτον (46' Νίνης), Γκάμπριελ (46' Δημούτσος), Ρουκάβινα (61' Πετρόπουλος), Λέτο (67' Μαυρίας).

Γουέστ Χαμ: Στεχ (46΄ Κούρουτς), Τόμκινς (73΄ Φράι), Ντα Κόστα (73΄ Σπένσε), Γκάμπιντον (46΄ Κόβατς), Ιλούνγκα (61΄ Νταπρέλα), Πάρκερ (46΄ Ντάιερ), Χίτζλσπεργκερ (46΄ Ντιαμάντι), Νόμπλε (73΄ Μοντάνο), Φομπέρ (61΄ Σιρς), Κόουλ (61΄ Μακ Κάρθι), Μπόα Μόρτε (46΄ Στανίσλας).

Διαμαρτυρία κατά Τζίγκερ

Περίπου 30 οπαδοί του Παναθηναϊκού, από τη Φρανκφούρτη, που βρέθηκαν στο Κιτσμπούχελ για να παρακολουθήσουν το ματς φώναξαν συνθήματα κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη και υπέρ της αλλαγής ιδιοκτησίας της ΠΑΕ, ενώ ανάρτησαν και τρία πανό, τα οποία «έγραφαν»: «Τζίγγερ πούλα και π...ο», «Έξω οι τσάτσοι» και «Πατέρα μόνο εσύ».

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x