Stoiximan Super League

Μπάγεβιτς: «Είμαστε έτοιμοι…»

Τη βεβαιότητα πως αν η ΑΕΚ παρουσιάσει την Πέμπτη στη Σκωτία (22:00) το πρόσωπο των φιλικών θα αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League εξέφρασε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κατά την αναχώρηση της αποστολής της ομάδας. «Είμαστε έτοιμοι. Αν παρουσιαστούμε όπως στην προετοιμασία, θα πάρουμε προβάδισμα», δήλωσε. «Δεν είναι 100% έτοιμος ο Ντιόπ», πρόσθεσε. Γιάλιενς, Γίρανεκ και Κριμπάρι στο προσκήνιο για τη θέση του στόπερ, δύσκολα για Μόρα.

Τη βεβαιότητα πως αν η ΑΕΚ παρουσιάσει την Πέμπτη στη Σκωτία (22:00) το πρόσωπο των φιλικών θα αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League εξέφρασε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς κατά την αναχώρηση της αποστολής της ομάδας.

«Πιστεύω πως οι παίκτες είναι έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έχουμε κάνει και τα παιχνίδια που έχουμε παίξει, με εξαίρεση το τελευταίο ματς (απέναντι στην Καλλιθέα). Πιστεύω πως αν η ΑΕΚ είναι αυτή που ήταν στα φιλικά, θα έχουμε ένα σκορ που θα μας ευνοεί για τη ρεβάνς. Ποιο θα είναι αυτό, θα το δούμε», τόνισε ο 62χρονος τεχνικός, που ερωτηθείς για την αγωνιστική κατάσταση του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ απάντησε: «Ο Ντιόπ δεν είναι 100% έτοιμος. Τον έχουμε μαζί μας, αλλά ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα αρχίσει στο παιχνίδι».

Όσο για τους αντιπάλους, ανέφερε: «Είναι επικίνδυνη ομάδα και δυνατή, με πολύ καλή φυσική κατάσταση και πάθος. Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα δυο-τρεις παίκτες, όπως ο Ντέιλι, που είναι γρήγορος επιθετικός, ο Ντίξον και ο Κένεθ».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ ρωτήθηκε και για το πώς εξελίσσεται η αναζήτηση αμυντικού, αλλά απέφυγε να απαντήσει. «Μόνο για το παιχνίδι μιλάμε τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά πλάνα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδειξε και την Τρίτη ότι προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης αντί του Μπλάνκο. Παράλληλα ο Λαγός κερδίζει τη θέση του αριστερού μπακ και ο Μάκος διεκδικεί με τον Ντιόπ τη θέση του δεύτερου μεσοαμυντικού, δίπλα στον Καφέ. Πάντως ο Σενεγαλέζος δεν μπορεί να αγωνιστεί ακόμη για 90 λεπτά. Οι υπόλοιπες θέσεις είναι «καπαρωμένες»: Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Καφές, Λεονάρντο, Σκόκο και Λυμπερόπουλος.

Πέρα από τους προαναφερθέντες στην αποστολή, που έφτασε στη Σκωτία λίγο μετά τις 13:30 (ώρα Ελλάδος) συμπεριλαμβάνονται και οι Αραμπατζής, Νταντόμο, Αργυρίου, Καράμπελας, Γεωργέας, Έντερ και Μπερνς. Εκτός μάχης είναι ο τραυματίας Σάββας Γκέντσογλου, ο οποίος ελπίζει να είναι πανέτοιμος για τον επαναληπτικό στις 26 Αυγούστου.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μανωλάς δήλωσε: «Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και μία καλή ευκαιρία μπροστά μας να πάρουμε αύριο τη νίκη, ένα καλό αποτέλεσμα, που θα μας δώσει ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση. Θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα είμαστε σε θέση να το πάρουμε».

Στη συνέχεια, ο νεαρός αμυντικός της ΑΕΚ ανέφερε: «Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, έχουμε δει τα κατάλληλα βίντεο για τον αντίπαλο και είμαστε έτοιμοι. Η Νταντί είναι μία καλή ομάδα που έχει έφεση στο ψηλό και στο δυνατό παιχνίδι».

Επιλέγει μετά τη Νταντί

Η αναζήτηση κεντρικού αμυντικού συνεχίζεται για την ΑΕΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις κι έχει αναθέσει στον Άρναρ Γκρέταρσον και τη διοίκηση να κάνουν τις προκαταρκτικές επαφές, προτού επιλέξει τον παίκτη που θεωρεί ιδανικό για να καλύψει το κενό του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, μετά το πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Νταντί. Ως γνωστόν, η ΑΕΚ αναζητεί κοινοτικό κι ελεύθερο (εκτός αν δεν απαιτούνται πάνω από 200-300 χιλ. ευρώ) παίκτη, προσφέροντας το πολύ 500.000 ευρώ ετησίως.

Ο Κεβ Γιάλιενς, ο Μάρτιν Γίρανεκ και ο Κριμπάρι είναι παίκτες που καλύπτουν την ΑΕΚ, αλλά υπό την προϋπόθεση πως θα μείνουν ελεύθεροι από Άλκμααρ, Σπαρτάκ Μόσχας και Λάτσιο αντίστοιχα. Όσο για τον Βαγγέλη Μόρα, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του να ανιχνεύσουν τις απαιτήσεις της Μπολόνια, αλλά οι πιθανότητες να αποκτηθεί είναι λίγες. Κι αυτό γιατί δύσκολα οι Ιταλοί θα «πέσουν» κάτω τις 500.000 ευρώ και ακόμη και σε αυτή την περίπτωση είναι άγνωστο αν η «Ένωση» μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις του Λαρισαίου αμυντικού (450.000 ευρώ το χρόνο).

* Ο Μιχάλης Παυλής παραχωρήθηκε δανεικός στα Τρίκαλα και ο Μιχάλης Τσαμουρλίδης στην Καλλιθέα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x