Champions League

Το προφίλ της Μπαρτσελόνα

Την κατά πολλούς κορυφαία ομάδα του πλανήτη τα τελευταία χρόνια θα βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα, όπως λέει και το σύνθημά της (mes que un club) είναι κάτι παραπάνω από ένα κλαμπ. Οι πρωταθλητές Ισπανίας αποτελούν –καθόλου άδικα- το καμάρι της Καταλονίας.

Την κατά πολλούς κορυφαία ομάδα του πλανήτη τα τελευταία χρόνια θα βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός. Μάλιστα, όπως λέει και το σύνθημά της (mes que un club) είναι κάτι παραπάνω από ένα κλαμπ. Οι πρωταθλητές Ισπανίας αποτελούν –καθόλου άδικα- το καμάρι της Καταλονίας.

Με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει τα πάντα, ενώ και πέρσι ήταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Champions League, μέχρι να πέσει στον τοίχο που ύψωσε ο Μουρίνιο και η Ίντερ.

Έχοντας ένα από τα πληρέστερα ρόστερ, δεν χρειάστηκε και πολλές προσθήκες. Λίγες και καλές οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, με κορυφαία βέβαια την απόκτηση του Νταβίντ Βίγια από τη Βαλένθια.

Η προϊστορία με τον Παναθηναϊκό:
Δύο φορές οι δρόμοι του ''τριφυλλιού'' διασταυρώθηκαν με αυτούς της Μπαρτσελόνα. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2001-02 για τα προημιτελίκά του Champions League. Οι ''πράσινοι'' επικράτησαν 1-0 στην Αθήνα και ηττήθηκαν 3-1 στη ρεβάνς του ''Καμπ Νου'', σε ένα ματς που έσπασαν καρδιές και οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχασαν απίστευτες ευκαιρίες στο τέλος. Η δεύτερη κόντρα ήρθε την περίοδο 2005-06 για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στο ΟΑΚΑ το ματς έληξε 0-0, όμως στην Καταλονία οι ''πράσινοι'' πέρασαν ένα εφιαλτικό βράδυ και ηττήθηκαν 5-0.

Το αστέρι
Όταν στην ομάδα σου έχεις τον Λιονέλ Μέσι, τότε όποιοι και αν είναι αυτοί που τον πλαισιώνουν, αναγκαστικά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Σίγουρα ο Αργεντινός, ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ατραξιόν των δύο αγώνων με τον Παναθηναϊκό.

Οι τίτλοι
Δεκάδες είναι τα κύπελλα που στολίζουν την τροπαιοθήκη των ''μπλαουγκράνα'', ενώ για πολλά χρόνια η ζήλια για την ευρωπαϊκή δόξα της μισητής Ρεάλ Μαδρίτης και η δική της αδυναμία να κατακτήσει το ''ιερό δισκοπότηρο'' του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, της έδωσαν τον χαρακτηρισμό ''λούζερ''. Όλα αυτά τελείωσαν το 1992, όταν με τον Γιόχαν Κρόιφ στον πάγκο κατέκτησε επιτέλους το πρώτο Champions League της ιστορίας της.

Το παλμαρέ της περιλαμβάνει: 20 Πρωταθλήματα Ισπανίας, 25 Κύπελλα Ισπανίας, 9 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Champions League, 4 Κύπελλα Κυπελλούχων, 3 Κύπελλα Εκθέσεων (αργότερα UEFA), 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων.

Το ρόστερ
Τερματοφύλακες: Βίκτορ Βαλντές, Χοσέ Πίντο.
Αμυντικοί: Ντάνι Άλβες, Ζεράρδ Πικέ, Κάρλες Πουγιόλ, Γκάμπι Μιλίτο, Μάξουελ, Αντριάνο, Ερίκ Αμπιντάλ, Μάρτιν Κάσερες.
Μέσοι: Τσάβι, Αντρές Ινιέστα, Σεϊντού Κεϊτά, Σέρχιο Μπούσκετς, Αλεξάντερ Χλεμπ.
Επιθετικοί: Νταβίντ Βίγια, Ζλάταν Ιμραΐμοβιτς, Μπόγιαν Κρκιτς, Λιονέλ Μέσι, Πέδρο, Γεφρέν Σουάρες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x