Stoiximan Super League

Νιόπλιας: «Αν είχε ακόμα πέντε λεπτά…»

Στη δυσκολία που η… ίδια του η ομάδα προσέθεσε στη νίκη με τον Πανιώνιο (2-1) στάθηκε ο Νίκος Νιόπλιας. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δήλωσε μεν ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα -και σε γενικές γραμμές από την εμφάνιση της ομάδας του- αλλά χαρακτήρισε απαραίτητη τη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ώστε να μην περνάει το άγχος των σημερινών τελευταίων λεπτών.

Στη δυσκολία που η… ίδια του η ομάδα προσέθεσε στη νίκη με τον Πανιώνιο (2-1) στάθηκε ο Νίκος Νιόπλιας.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δήλωσε μεν ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα -και σε γενικές γραμμές από την εμφάνιση της ομάδας του- αλλά χαρακτήρισε απαραίτητη τη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ώστε να μην περνάει το άγχος των σημερινών τελευταίων λεπτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια στη συνέντευξη Τύπου:

«Νικήσαμε δίκαια. Πετύχαμε δύο γκολ και εκεί που πετύχαμε τα δύο τέρματα άνοιξε το παιχνίδι και θα μπορούσαμε και τρίτο. Στην αρχή του αγώνα δυσκολευτήκαμε, επειδή βρήκαμε έναν πολύ καλό αντίπαλο και επειδή προερχόμασταν από κακή διάθεση, λόγω των άτυχων αποτελεσμάτων στα προηγούμενα ματς. Μετά το 2-0 είχαμε τον έλεγχο και βρισκόμασταν πιο εύκολα μπροστά, αλλά στο τέλος δεχτήκαμε ένα γκολ που δεν επιτρέπεται.

Δεν είναι ο τρόπος που το πετυχαίνει ο Πανιώνιος -αν και εκεί έγιναν λάθη- αλλά το ότι -κατά τη γνώμη μου- μας το στοίχισε περισσότερο η αποβολή. Μια αποβολή που προήλθε από μια λανθασμένη επιλογή και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε ένα σημαντικό παίκτη. Όπως και να ‘χει, αυτό το αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει να γινόμαστε καλύτεροι. Γιατί έχουμε τις δυνατότητες να το κάνουμε και να φέρουμε τα περσινά αποτελέσματα».


Σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές τι είναι αυτό που δεν σας αρέσει;

«Να μιλήσουμε καλύτερα, θα έλεγα, για το σημερινό παιχνίδι. Γιατί δεν είναι ένα παιχνίδι που έχουμε παίξει, αλλά πολλά, οπότε θα μείνουμε εδώ όλο το βράδυ».

Στο κέντρο της άμυνας είδαμε μια ασυνεννοησία ανάμεσα στον Σαριέγκι και τον Μπουμσόνγκ. Την παρατηρήσατε και εσείς;

«Ναι, αλλά ο Σαριέγκι ήταν ο καλύτερος παίκτης».

Σας είδαμε πολύ τσαντισμένο στην αποβολή του Νίνη. Τι ήταν αυτό που σας εκνεύρισε περισσότερο;

«Είναι πολλά, που έγιναν, ώστε να δημιουργηθεί αυτή η φάση. Έχουμε φάουλ στο 91' και αντί να περιμένουμε να πάει ο Σισέ στη θέση του φορ, το κάνουμε με γρήγορη πάσα του Καραγκούνη στον Σισέ -οπότε πάει ο Νίνης ανάμεσα σε τέσσερις. Αντί να πάει στη θέση του έξω, να δώσουμε πάσα και να τελειώσει το παιχνίδι. Κάνουμε τα εύκολα δύσκολα και αν είχε ένα πεντάλεπτο ακόμα, μόνοι μας θα τρώγαμε και δεύτερο γκολ. Δεν δικαιολογείται. Δεν σε παίζουν, δεν χάνουν ευκαιρίες και πρέπει να γίνουν όλα αυτά στο τέλος».

Πως το εξηγείται αυτό, δεν είχε η ομάδα καθαρό μυαλό;

«Μπορείς να πεις πολλά, αλλά περισσότερο χρειάζεται να λειτουργεί το μυαλό, καθώς τα πόδια είναι κουρασμένα. Δεν είναι, όμως, μόνο το αποτέλεσμα, είναι πολλά. Δεν είμαστε άπειρη ομάδα. Έχουμε ένα παιχνίδι σε τρεις μέρες, αρκετά σημαντικό. Έτσι, παρόλο που το ματς πήγε καλά και μπορούσαμε να δώσουμε και μεγαλύτερη ταχύτητα, είναι λογικό που -λόγω του αγώνα της Τετάρτης- δεν πιέσαμε και άλλο. Όπως και να ‘χει, όμως, δεν μπορεί στο 91’ γίνεται αυτό το πράγμα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x