Stoiximan Super League

Αναστασίου: «Στο χέρι των παικτών να επιστρέψουν στις επιτυχίες»

Πίστη στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού έχει ο Γιάννης Αναστασίου, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο άλλοτε συνεργάτης του Χενκ Τεν Κάτε στο «τριφύλλι» εξέφρασε την πεποίθησή του για νίκη των «πρασίνων» στον αγώνα με την Κοπεγχάγη για το Τσάμπιονς Λιγκ, για να δείξουν ότι… «η εμφάνιση με την Μπαρτσελόνα ήταν μια κακή παρένθεση».

Πίστη στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού έχει ο Γιάννης Αναστασίου, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο άλλοτε συνεργάτης του Χενκ Τεν Κάτε στο «τριφύλλι» εξέφρασε την πεποίθησή του για νίκη των «πρασίνων» στον αγώνα με την Κοπεγχάγη για το Τσάμπιονς Λιγκ, για να δείξουν ότι… «η εμφάνιση με την Μπαρτσελόνα ήταν μια κακή παρένθεση».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αναστασίου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Κοπεγχάγη: «Η ποιότητα του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με τη δυναμικότητα της Κοπεγχάγης θα παίξουν ρόλο στον αποψινό αγώνα. Ο χαρακτήρας των παικτών, η φιλοδοξία τους να πετύχουν και να δείξουν ότι η ήττα από τη Μπαρτσελόνα ήταν μια κακή παρένθεση, πιστεύω θα παίξει ρόλο. Γι’αυτό ο Παναθηναϊκός έχει το προβάδισμα με τη νίκη. Είδαμε ότι έπαιξε καλά με τον Πανιώνιο και είναι στο χέρι των παικτών να αντιστρέψουν το κλίμα και να επιστρέψουν στις επιτυχίες».

Για τον Μπουμσόνγκ και την αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού»: «Η αμυντική λειτουργία είναι ομαδική υπόθεση. Σίγουρα όταν δεν υπάρχει κάποιος ποιοτικός αμυντικός, οξυδερκής, διορατικός, που να διαβάζει τον αντίπαλο, τότε είναι ακόμα πιο δύσκολο να αμυνθείς και πρέπει να λειτουργήσει η συνολική λειτουργία. Τέτοιος αμυντικός δεν είναι ο Μπουμσονγκ και δεν υπάρχει γενικά στον Παναθηναϊκό.

Για τον Σαριέγκι: «Σίγουρα ο Σαριέγκι είναι πολεμιστής, δίνει το μάξιμουμ της απόδοσής του, φωνάζει στην άμυνα, μιλάει, ξέρει τους συμπαίκτες του και ίσως είναι προτιμότερο να ξεκινάει αντί του Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος δεν έχει προσαρμοστεί, δεν έχει δείξει καλά στοιχεία μέχρι στιγμής».

Για το ιδανικό αμυντικό δίδυμο κατά τη γνώμη του: «Η επιλογή για τα σέντερ μπακ είναι δύσκολη. Σίγουρα ο προπονητής ξέρει καλύτερα, αλλά στον αγώνα με την Κοπεγχάγη θα παίξουν ρόλο τα χαφ και το αν θα έχουν τις απαιτούμενες επιστροφές. Πρέπει να κλείσουν οι αποστάσεις και τα κενά».

Για τη φυσική κατάσταση του «τριφυλλιού»: «Δεν είναι μόνο θέμα γυμναστών. Πρέπει να υπάρχει διάθεση μεγάλη και να γίνεται η απαιτούμενη προπόνηση. Υπήρξαν διεθνείς που έπαιξαν στο Μουντιάλ. Ο Ζιλμπέρτο αγωνίζεται για τέταρτη σεζόν το καλοκαίρι, «καταπονημένοι» είναι και οι Κατσουράνης, Καραγκούνης. Είναι μεγάλοι σε ηλικία και γι’ αυτό χρειάζεται χρόνος να βρουν τα πατήματά τους.

Για τη φημολογούμενη προσέγγιση της ΑΕΚ στον Χεν Τεν Κάτε: «Μιλάω πολύ συχνά μαζί του. Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο».

Για τον Ελ Χαμνταουί και τον Παναθηναϊκό: «Την περίοδο που ήμουν εγώ ήταν μέσα στους παίκτες που εξετάζαμε. Δεν ξέρω αν έγινε τελικά προσέγγιση. Υπήρξε στις συζητήσεις μας, αλλά δεν ξέρω αν έγινε πρόταση».

Για τον Άγιαξ την εποχή που αγωνιζόταν στην Ολλανδία: «Η διαφορά του Άγιαξ είναι μεγάλη σε σχέση με τώρα! Τότε που ήμουν και εγώ, υπήρχαν παίκτες όπως οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Λομπόντ, ο Γκριγκέρα, ο Φαν ντερ Φάαρτ. Όλοι τους τώρα διαπρέπουν! Σήμερα, ο Άγιαξ έχει νεαρούς παίκτες που φιλοδοξούν να κάνουν μεγάλη καριέρα. Έχουν προβλήματα στη μεσαία γραμμή, αφού ο Ντεζέου είναι κουρασμένος από το Μουντιάλ, αλλά και στην άμυνα. Δεν είναι σταθερός ο Άγιαξ στην απόδοσή του και στηρίζει σχεδόν τα πάντα στο δίδυμο Σουάρες- Ελ Χαμνταουί.

Για τον Ιμπραΐμοβιτς: «Ο Ζλάταν θέλει τη μπάλα στα πόδια του. Θέλει οι ομάδες να κινούνται γύρω από το παιχνίδι του. Γι’ αυτό ταιριάζει πολύ στην Ιταλία. Εν αντιθέσει με τη Μπαρτσελόνα που υπάρχει ταχύτητα, κινητικότητα και η μπάλα παίζεται με τη μία, ενώ ο Ζλάταν τη θέλει μονίμως να περνάει από τα πόδια του».

Για τον ίδιο: «Πηγαίνω σε σεμινάρια και παρακολουθώ προπονήσεις για να δω πως είναι στο εξωτερικό. Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες, με παίρνουν τηλέφωνα, αλλά από κει και πέρα είναι θέμα επιλογής. Πρέπει να επιλέξεις σωστά και όχι μόνο και μόνο για να πεις ότι κάνεις κάτι».

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x