Champions League

«Αστέρι» Εντόι, Αλέξης… τα τρώει

Σε μια… υπόθεση «δικών του παιδιών», ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0 από την Κοπεγχάγη και έκανε «βουνό» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Μια εξαιρετική εμφάνιση του πρώην δικού του, Ντάμε Εντόι συνδυάστηκε με δύο λάθη του… νυν δικού του, Αλέξη Τζόρβα και μαζί «σκότωσαν» τα όνειρα των «πράσινων» για την πρώτη νίκη στη φετινή διοργάνωση. Ο Βίνγκααρντ έδωσε το δεύτερο «χτύπημα» στην ομάδα του Νιόπλια και ο Ζιλμπέρτο την «αποτελείωσε» με την αποβολή του στο 49’.

Σε μια… υπόθεση «δικών του παιδιών», ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-0 από την Κοπεγχάγη και έκανε «βουνό» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Μια εξαιρετική εμφάνιση του πρώην δικού του, Ντάμε Εντόι συνδυάστηκε με δύο λάθη του… νυν δικού του, Αλέξη Τζόρβα και μαζί «σκότωσαν» τα όνειρα των «πράσινων» για την πρώτη νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Ο Βίνγκααρντ έδωσε το δεύτερο «χτύπημα» στην ομάδα του Νιόπλια και ο Ζιλμπέρτο την «αποτελείωσε» με την αποβολή του στο 49’.

Συγκινητικός ο κόσμος, δε σταμάτησε να υποστηρίζει τον Παναθηναϊκό, ούτε στο σημείο που αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε πλέον να αντιδράσει.

Πως έπαιξε

Με μοναδική καινοτομία τη χρησιμοποίηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα ως στόπερ παρέταξε τους «πράσινους» ο Νίκος Νιόπλιας. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο και Μαρίνος. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κατσουράνης-Σιμάο, στην τριάδα μπροστά τους οι Λέτο (αριστερά), Λουίς Γκαρσία (κέντρο), Νίνης (δεξιά) και προωθημένος ο Σισέ.



Έμεινε… «στον άσο»

Αν είχε ζητηθεί από… εχθρό του Παναθηναϊκού να γράψει το «σενάριο» του πρώτου μέρους, από έναν μόνο θα μπορούσε να νιώσει ανταγωνισμό: Από εχθρό του Αλέξη Τζόρβα. Ναι, οι Δανοί ήταν «φαρμάκι» στις αντεπιθέσεις… Ναι, σε ορισμένες περιπτώσεις τους έβλεπε να έρχονται με άνεση και… μαζικότητα προς την εστία του… Η παραβίασή της, όμως -και μάλιστα εις διπλούν- ήταν κατά βάση δική του ευθύνη.

Ενώ, λοιπόν, οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι (βολέ του Σισέ στα… δέκα δεύτερα και τρία κόρνερ στο εξάλεπτο) και ζήτησαν -έστω και ανορθόδοξα- το γκολ, μετά το 28’ όλα «σκοτείνιασαν». Η… ανεξήγητα άστοχη προσπάθεια του Έλληνα γκολκίπερ να προλάβει τον Εντόι και μια κακή εκτίμησή του στο φάουλ του Βίνγκααρντ προσέφεραν τεράστιο -όσο και αναπάντεχο- προβάδισμα στους Δανούς.

…του ήρθαν και «τσουβαλάτα»

Αν τα πράγματα έμοιαζαν άσχημα στην ανάπαυλα για τον Παναθηναϊκό, δεν χρειάστηκαν ούτε πέντε λεπτά στο β’ μέρος για να επιβεβαιωθεί ο… νόμος του Μέρφι. Την ώρα, λοιπόν, που ο Νιόπλιας σχεδίαζε αντεπίθεση (Σπυρόπουλος, Καραγκούνης στις θέσεις των Γκαρσία, Κατσουράνη), ο Ζιλμπέρτο σταματούσε με το χέρι μια ακόμα επέλαση του Εντόι και μαζί σταματούσε (με την αποβολή του) όποια όνειρα είχαν οι «πράσινοι» για ανατροπή.

Η συνέχεια του αγώνα έμοιαζε με «μαρτύριο» για τους παίκτες του Νιόπλια. Παρόλο, λοιπόν, που προσπάθησαν φιλότιμα να διεκδικήσουν ό,τι επέτρεπε η εξέλιξή του, δεν τα κατάφεραν σε κανένα σημείο καλύτερα… από τον κόσμο. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού-κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, αλλά και στην ανωτερότητα που εξακολουθούσαν να έχουν οι Δανοί (και εκφράστηκε με το δοκάρι του Νόργκααρντ), δε σταμάτησαν να ενισχύουν την ομάδα τους και -όχι άδικα- αναδείχθηκαν στο μοναδικό κομμάτι που θα θυμάται εκείνη από μια απογοητευτική βραδιά.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σαριέγκι, Σιμάο, Κατσουράνης (46' Σπυρόπουλος), Λέτο, Νίνης (60' Πλεσί), Λουίς Γκαρσία (46' Καραγκούνης), Σισέ

Στον πάγκο: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Ιωαννίδης, Δημούτσος

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Ποσπέκ, Κλαουντεμίρ (80' Ντελάνι), Κβιστ, Γκρόνκγιερ, Εντόι (77' Σαντίν), Άντονσον, Βεντ, Βίνγκααρντ, Γιόργκενσεν, Μπολάνιος (60' Νόργκααρντ)

Στον πάγκο: Κρίστενσεν, Λάρσον, Κρίστενσεν, Οβιέντο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)
ΒΟΗΘΟΙ: Κιθ Σόρμπι, Μάρτιν Κράιανς (Σκωτία)

ΣΤΑΔΙΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x