Stoiximan Super League

Ο πρωταθλητής είναι εδώ!

Ξυπνώντας από τον λήθαργο στον οποίο τον έβαλαν τα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-1 τον Εργοτέλη, αποκτώντας για λίγη μόνο ώρα την ηρεμία που του έλειπε, αφού στη συνέντευξη Τύπου, ο Νίκος Νιόπλιας αποκάλυψε την πρόθεσή του να από την τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού»! Ο Νικόλας Πατέρας όμως δεν την έκανε δεκτή. «Σε στηρίζω», του τόνισε ο πρόεδρος του «τριφυλλιού».

Ξυπνώντας από τον λήθαργο στον οποίο τον έβαλαν τα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-1 τον Εργοτέλη, αποκτώντας για λίγη μόνο ώρα την ηρεμία που του έλειπε, αφού στη συνέντευξη Τύπου, ο Νίκος Νιόπλιας αποκάλυψε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την τεχνική του «τριφυλλιού»!

Ο Νικόλας Πατέρας όμως δεν την έκανε δεκτή. «Δεν υπάρχει θέμα. Πρέπει να συνεχίσεις, σε στηρίζω», του τόνισε ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» και έτσι το θέμα θεωρείται λήξαν.

Ο Σισέ εξελίχθηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή της αποψινής επικράτησης, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Ο Σπυρόπουλος και ο Κατσουράνης σημείωσαν τα άλλα τέρματα του Παναθηναϊκού, που απέχει πλέον μόλις ένα πόντο από τον Ολυμπιακό και την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μείωσε 3-1 για τους Κρητικούς ο Μπούντιμιρ.

Πώς έπαιξε:

Με γεμάτο κέντρο και φουλ επιθετικό σχήμα (4-3-3) παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Νιόπλιας. Ξεκίνησε τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι και μπακ τους Βύντρα και Σπυρόπουλο, με την τριπλέτα στο κέντρο να αποτελείται από τους Καραγκούνη, Ζιλμπέρτο και Κατσουράνη. Πιο μπροστά ο Λέτο (αριστερά) με τον Λουίς Γκαρσία (δεξιά) και o Σισέ στην κορυφή της επίθεσης.



Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έβαλαν τις βάσεις για την νίκη, αφού έφυγαν για τα αποδυτήρια προηγούμενοι 3-0 στο σκορ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με χρονική σειρά. Η πρώτη επικίνδυνη επιθετική ενέργεια που εκδηλώθηκε στο παιχνίδι ανήκει στον Εργοτέλη. Ο Μπούντιμιρ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, τα πανηγύρια όμως κράτησαν ελάχιστα δευτερόλεπτα. Το τέρμα που πέτυχε δεν μέτρησε, αφού όταν τροφοδότησε ο Ρομάνο, ήταν σε θέση οφσάιντ. Αυτή η φάση καταγράφηκε στο 7ο λεπτό. Από κει και πέρα το Παγκρήτιο έγινε κατηφορικό.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον πλήρη έλεγχο, φτιάχνοντας την μια φάση πίσω από την άλλη. Όσο όμως κι αν προσπαθούσε (δοκάρι σε κεφαλιά του Ζιλμπέρτο και χαμένο τετ-α-τετ του Γκαρσία) δεν μπορούσε να σκοράρει, έτσι ώστε να αποβάλει το άγχος. Για να έρθει το σαρωτικό δεκάλεπτο 35’-44’, όπου με μπροστάρη τον Σπυρόπουλο (άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ) και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σισέ (πέτυχε δύο γκολ), άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την νίκη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι Κρητικοί βγήκαν στην επίθεση και επωφελούμενοι από την κακή συνεργασία των στόπερ του Παναθηναϊκού (Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ) μείωσαν 3-1 με τον Μπούντιμιρ. Δεν μπόρεσαν όμως να πετύχουν τίποτα παραπάνω, αφού οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια συνήλθαν, ανακτώντας τον έλεγχο, με τον Κατσουράνη να σφραγίζει την νίκη (σκόραρε με κοντινό σουτ).

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.



Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι, Μπέτο, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ορφανός (53' Χρυσοφάκης), Τζούνιορ (72' Καρέλης), Λεάλ, Μπούντιμιρ (85' Βερπακόφσκις), Ρομάνο.

Στον πάγκο: Αθανασίου,Σιάκκας, Φραγκουλάκης, Βίσιο.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι (83' Σιμάο), Μπουμσόνγκ, Σισέ, Λέτο (63' Μαρίνος), Λουίς Γκαρσία (74' Δημούτσος), Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.

Στον πάγκο: Καρνέζης, Πλεσί, Χριστοδουλόπουλος

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Καρσιώτης (Κορίνθου)
Γήπεδο: «Παγκρήτιο»





Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x