Stoiximan Super League

Ο «θρύλος»… του Ζορό!

Αυτός που χτίστηκε με πέντε (πλέον) γκολ απέναντί του… Αυτός που έμεινε αναλλοίωτος στις κατηγορίες του «τελειωμένου»… Αυτός που ζωντάνεψε απόψε στο ΟΑΚΑ και έδωσε στην ΑΕΚ μεγάλη νίκη (1-0) επί του Ολυμπιακού! Ο Ίσμαελ Μπλάνκο έκανε αυτό με το οποίο κέρδισε τον τίτλο του «Ζορό» και άφησε το σημάδι του σε ένα ακόμα ντέρμπι! Άξιοι της μοίρας τους οι «ερυθρόλευκοι», δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους, ούτε με πέναλτι του Ντουντού.

Αυτός που χτίστηκε με πέντε (πλέον) γκολ απέναντί του…

Αυτός που έμεινε αναλλοίωτος στις κατηγορίες του «τελειωμένου»…

Αυτός που ζωντάνεψε απόψε στο ΟΑΚΑ και έδωσε στην ΑΕΚ μεγάλη νίκη (1-0) επί του Ολυμπιακού!

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο έκανε αυτό με το οποίο κέρδισε τον τίτλο του «Ζορό» και άφησε το σημάδι του σε ένα ακόμα ντέρμπι!

Άξιοι της μοίρας τους οι «ερυθρόλευκοι», δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους, ούτε με πέναλτι του Ντουντού.

Εκτός των τριών βαθμών, δε, έχασαν και τον Ριέρα, που αποχώρησε στο 23' με θλάση στον προσαγωγό.

Πώς έπαιξαν

Εκπλήξεις μόνο από τον Μανόλο Χιμένεθ περιείχαν οι συνθέσεις των δύο ομάδων. Ο Ισπανός άφησε εκτός ενδεκάδας τους Σάχα, Ντιοπ και Μπλάνκο -την ίδια ώρα που ο συμπατριώτης του, Ερνέστο Βαλβέρδε, εμπιστεύτηκε την ίδια σύνθεση με εκείνη απέναντι στον Εργοτέλη (με μόνη διαφορά τον Φουστέρ, αντί του Πάντελιτς).

Πιο συγκεκριμένα, στο 4-2-3-1 που φαίνεται του Ανδαλουσιανού, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γιάχιτς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Γκέντσογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Σκόκο (αριστερά), Λεονάρντο (κέντρο), Μπερνς (δεξιά) και προωθημένος ο Λυμπερόπουλος.

Από την άλλη, στο 4-4-1-1 του Βαλβέρδε, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πάρντο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης και Μοντέστο. Το δίδυμο στα χαφ αποτελούσαν οι Μοϊσές-Ντουντού, στα πλάγια ξεκίνησαν οι Ριέρα (αριστερά), Ρόμενταλ (δεξιά) και πίσω από τον προωθημένο Μιραλάς κινούνταν ο Φουστέρ.

Με τον απρόοπτο τραυματισμό, δε, του Ριέρα, ο Φουστέρ πήγε στη θέση του αριστερά και τη δική του στο κέντρο κάλυψε ο νεοεισελθών Ιμπαγάσα.





Ακατάδεκτοι…

Βλέποντας κανείς (μόνο) το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου, ίσως πίστευε ότι «μίλησαν οι άμυνες» στο ΟΑΚΑ. Πόσο έξω θα έπεφτε… Αμφότερες οι τετράδες «από τη μέση κι οπίσω» προκαλούσαν τουλάχιστον στρες σε Χιμένεθ και Βαλβέρδε. Θα είχαν προκαλέσει, δε, και την… πεμπτουσία του αθλήματος, αν ο Μιραλάς δεν το παράκανε με την… έμπνευση απέναντι στον Αραμπατζή ή αν ο Λεονάρντο πήγαινε πιο αποφασιστικά στην κεφαλιά λίγο πριν την ανάπαυλα.

Βέβαια, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως και οι υπόλοιπες… γραμμές των αντιπάλων «μάγεψαν». Ίσα ίσα που αδίκησαν τις πιθανότητές τους να διασπάσουν τα -όχι ακριβώς «τείχη»- με το να τα περιμένουν όλα, οι μεν από τις ατομικές ενέργειες του Σκόκο και οι δε από τον «οίστρο» του Ιμπαγάσα και τα (πρόωρα χαμένα) «σόλο» του Ριέρα.

Πάπα Μπούμπα… Μπλάνκο!

Ο επιφυλακτικός (στα όρια του συντηρητικού) Ολυμπιακός του πρώτου μέρους έμεινε «κλειδωμένος» στα αποδυτήρια από τον Βαλβέρδε. Η αλλαγή του Φουστέρ με τον Πάντελιτς (και τη μετατόπιση του Μιραλάς αριστερά) μεταμόρφωσε τους «ερυθρόλευκους» σε μια ομάδα κυρίαρχη στο γήπεδο. Ο Ντουντού, όμως, του στέρησε την «ανταμοιβή» γι’ αυτό, στέλνοντας στα ουράνια το πέναλτι-επίδειξη ανοησίας που έκανε ο Λεονάρντο στον Πάντελιτς.

Την ανταμοιβή, ωστόσο, του Μανόλο Χιμένεθ για τις δύο αλλαγές στο β’ ημίχρονο δεν έμελλε να του τη στερήσει κανείς. Η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» δεν έγινε… καλλιγραφία με την είσοδο των Μπλάνκο και ειδικά του Ντιοπ. Έγινε αρκετά όμορφη, όμως (με το μεταξύ τους συνδυασμό στις καθυστερήσεις) για να δώσει στην ΑΕΚ μια νίκη, από την οποία -παρά τις δυσκολίες- δεν παραιτήθηκε ποτέ.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



AΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Μάκος (78' Γκερέιρο), Γκέντσογλου, Σκόκο (72' Ντιοπ), Λεονάρντο, Μπερνς (58' Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Σάχα, Νασούτι,Λαγός, Έντερ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Μοντέστο, Μοϊσές, Ντουντού, Ριέρα (23' λ.τ. Ιμπαγάσα), Ρόμενταλ (86' Φετφατζίδης), Φουστέρ (46' Πάντελιτς), Μιραλάς

Στον πάγκο έμειναν οι: Νικοπολίδης,Μήτρογλου, Νέμεθ, Γ. Παπαδόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τάτσης (Πιερίας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x