Γενικά

Το αντίο της Χαμ

Ο αγώνας των ΗΠΑ με το Μεξικό (5-0) αποτέλεσε το κύκνειο άσμα στη μεγάλη καριέρα της Μία Χαμ στο γυναικείο ποδόσφαιρο

Ο αγώνας των ΗΠΑ με το Μεξικό (5-0) αποτέλεσε το κύκνειο άσμα στη μεγάλη καριέρα της Μία Χαμ στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Η κορυφαία κατά πολλούς γυναίκα που ασχολήθηκε με τη στρογγυλή θεά γνώρισε την αποθέωση από 15.000 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στην Καλιφόρνια για να τιμήσουν τόσο εκείνη, όσο και ακόμη δύο αθλήτριες που αποχαιρέτησαν τα γήπεδα, τη Τζούλι Φάουντι και τη Τζόι Φόσετ.

«Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω ότι τελείωσε. Κλαίω, γελάω, αισθάνομαι ευλογημένη. Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για μένα», δήλωσε η 32χρονη πρώην, πλέον, παίκτρια.

Στη 17χρονη καριέρα η Μία Χαμ είχε 276 διεθνείς συμμετοχές και 158 γκολ οδηγώντας την ομάδα των ΗΠΑ στην κατάκτηση των Παγκοσμίων Κυπέλλων το 1991 και το 1999 και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην Ατλάντα το 1996 και την Αθήνα το 2004. Παράλληλα έχει αναδειχθεί δύο φορές κορυφαία γυναίκα ποδοσφαιριστής του κόσμου από τη FIFA, ενώ θεωρείται η κύρια πηγή έμπνευσης για χιλιάδες κορίτσια στις ΗΠΑ για να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Ως γνωστόν ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου στη χώρα είναι πιο δημοφιλής στις γυναίκες παρά στους άνδρες και σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία αυτή ανήκει στη Χαμ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x