Stoiximan Super League

Ε, δεν σκάει κιόλας…

Όσο και αν η μετακίνηση του Ραφίκ Τζεμπούρ στον Ολυμπιακό (εύλογα) δεν ενθουσίασε κιόλας τον κόσμο, η ΑΕΚ… παραείναι σε καλό «φεγγάρι» για να χαλάσει τη διάθεσή της. Με την ομάδα να έχει πάρει φόρα, το πρώτο απόκτημα του Γενάρη (Μίτσελ) να προπονείται πλέον μαζί της και τον κόσμο να ετοιμάζεται να την ανταμείψει για τη νέα νίκη σε ντέρμπι, η «Ένωση» ασχολείται μόνο με το πως θα… ξεχρεώσει τον Ολυμπιακό Βόλου για την «τριάρα» του πρώτου γύρου.

Όσο και αν η μετακίνηση του Ραφίκ Τζεμπούρ στον Ολυμπιακό (εύλογα) δεν ενθουσίασε κιόλας τον κόσμο, η ΑΕΚ… παραείναι σε καλό «φεγγάρι» για να χαλάσει τη διάθεσή της.

Με την ομάδα να έχει πάρει φόρα, το πρώτο απόκτημα του Γενάρη (Μίτσελ) να προπονείται πλέον μαζί της και τον κόσμο να ετοιμάζεται να την ανταμείψει για τη νέα νίκη σε ντέρμπι, η «Ένωση» ασχολείται μόνο με το πως θα… ξεχρεώσει τον Ολυμπιακό Βόλου για την «τριάρα» του πρώτου γύρου.

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ αποδέσμευσε τον Τζεμπούρ χωρίς να του θέσει περιορισμούς για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, πιθανότατα ήταν προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο εκείνος να ήταν… ελληνικός. Τώρα, λοιπόν, που το ενδεχόμενο έγινε… γεγονός, στην «Ένωση» δεν (μπορούν να ισχυριστούν ότι) πέφτουν από τα σύννεφα.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα του Αλγερινού δεν έχει νόημα να απασχολήσει πλέον τους «κιτρινόμαυρους», που -ούτως ή άλλως- και χωρίς εκείνον, δείχνουν να τα καταφέρνουν μια χαρά εσχάτως. Άλλωστε, στο εξαιρετικό κλίμα των τελευταίων αποτελεσμάτων, ήρθε την Παρασκευή να προστεθεί η πρώτη (αναμφίβολα ποιοτική) προσθήκη στις μεταγραφές.

Έστω κι αν της έβγαλε την ψυχή, ο Μίτσελ είναι από την Παρασκευή -και τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι- παίκτης της ΑΕΚ. Έπειτα, δε, από την επιμονή του Χιμένεθ (που ξεκαθάρισε και στις δηλώσεις του ότι δεν σκοπεύει να χτίσει ομάδα με δανεικούς), η «Ένωση»… κέρδισε το δικαίωμα να τον κάνει δικό της (για 1,5 ακόμα χρόνο) και μετά το τέλος της σεζόν. Έστω και αν το ύψος της ρήτρας που μπήκε (και δεν ανακοινώνεται) στο συμβόλαιο του Ισπανού ίσως απαιτήσει υπέρβαση τότε για να το καταφέρει.

Όπως και να ‘χει, ο Μίτσελ -που δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος στις πρώτες του δηλώσεις- έκανε την πρώτη προπόνηση με τους νέους του συμπαίκτες, ενώ μετά το τέλος της διάλεξε και το νούμερο «11», με το οποίο θα αγωνίζεται. Κάτι που ενδεχομένως θα συμβεί (μετά την έκδοση του δελτίου του τη Δευτέρα) στο επόμενο παιχνίδι στην Ξάνθη.

Για τρεις πόντους και τρεις… λόγους!

Εκτός των μεταγραφικών υποθέσεων, όμως, στην ΑΕΚ υπάρχει και παιχνίδι. Και μάλιστα… τριπλού χαρακτήρα: Ευκαιρίας να ξαναζεστάνει ο κόσμος το ΟΑΚΑ -και να επιβραβεύσει έτσι την ομάδα για τις τελευταίες εμφανίσεις της. Ευκαιρίας για την ίδια να διατηρήσει την επαφή της με τις πρώτες θέσεις. Αλλά και ευκαιρίας να… «εκδικηθεί» τον Ολυμπιακό Βόλου για τη ντροπιαστική ήττα του πρώτου γύρου (3-1).

Άλλωστε, μετά τη… συντριβή της κακής εκτός έδρας εικόνας (με τέσσερα συνεχόμενα διπλά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και γκολ 12-1), η ΑΕΚ θέλει να επαναφέρει την εξαιρετική εντός έδρας, που χάλασε προσωρινά το… κατενάτσιο της Κέρκυρας.

Στην προσπάθεια αυτή, πάντως, οι «κιτρινόμαυροι» επιβεβαίωσαν στην προπόνηση της Παρασκευής πως δεν μπορούν να υπολογίζουν στους Γεωργέα, Μανωλά (έκαναν θεραπεία και γυμναστήριο) και Καφέ (ατομικό πρόγραμμα). Αντίθετα, κανονικά θα είναι διαθέσιμοι οι Καράμπελας, Γιάχιτς -που ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα τραυματισμών που είχαν αποκομίσει από το ντέρμπι του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Θα έχει ενδιαφέρον, δε, η σύνθεση που θα χρησιμοποιήσει ο Μανόλο Χιμένεθ απέναντι στους Βολιώτες -με πιθανότερο, πάντως, το ενδεχόμενο να επαναφέρει σε αυτήν το 4-2-3-1, αλλά και τον Ίσμαελ Μπλάνκο.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια πιθανότατα θα βρίσκεται ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας (αν δεν μπορεί, ο Λαγός έχει προβάδισμα έναντι του Νταντόμο), Νασούτι, Δέλλας και Γιάχιτς. Στα χαφ ίσως υπάρξει δίλημμα, δεδομένου ότι για δύο θέσεις θα υπάρχουν τρεις… διακριθέντες του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί, λοιπόν, τη μια από αυτές να την έχει καπαρωμένη ο (φορμαρισμένος) Μάκος, ωστόσο για την άλλη θα παλέψουν οι Ντιόπ, Γκερέιρο. Στα χαφ θα είναι οι Λαγός (αριστερά), Λυμπερόπουλος (κέντρο) και Σκόκο (δεξιά) και προωθημένος ο Μπλάνκο.

Αναλυτικά η αποστολή για το σαββατιάτικο παιχνίδι (19:30) αποτελείται από τους: Σάχα, Αραμπατζής, Δέλλας, Νασούτι, Γιάχιτς, Αργυρίου, Νταντόμο, Καράμπελας, Λαγός, Ντιόπ, Μάκος, Γκερέιρο, Κλωναρίδης, Σκόκο, Λεονάρντο, Έντερ, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο, Φροξυλιάς.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x